Ÿura píše:
Me neskutecne otevřel oci tenhle web-forum a taky sledovani opravdu zajímavých videi na YouTube(to je opravdu bezedna studna kvalitnich nazoru, když je clovek dokaze prefiltrovat..) při patrani po zpusobu jak byt zase zdravy. A opravdu nechapu jak muze byt cela nase společnost tak zvracena. Když se podivam na celosvetove zdravotnictvi a jak se lidi "leci", je to jen byznys... Clovek co se nad timhle nikdy nezamyslel, nepozastavoval a nedumal to nikdy nepobere a nidky neuveri tomu, ze se muze opravdu vyléčit vazne nemocny clovek "jen" diky strave, doplneni mineralu/vitaminu atd.. Tohle když reknu svému otci, kterého potkala rakovina, tak si zaklepe na celo..
Vetsina lidi tyhle zaklady jako strava, doplnovani deficitu mineralu, vitaminu nebere vůbec vazne. Pro ne jsou to jen takove prazdne fraze. Ale když jim něco rekne clovek v bilem plasti, tak to je pro ne svate. Ono by to tak mělo fungovat, ale bohužel to tak není a kdo nevezme rozum do hrsti a neprestane tahnout se stadem jako ovce, tak mu nepomuze uz nic..
S tím plně souhlasím, je to přesně i můj případ. Celé rodině i lidem ať blízkým či ne, se snažím mím laickým způsobem vysvětlit postoj k dnešním potravinám, doporučit tyto "zlaté stránky", pana Jardu a stejně se jen v koutku lehce usmívají.
Ani se jim nedivím, když 20-60 let jedli a pili neprospěšné potraviny pro tělo, ládovali se prášky při sebemenším píchnutí a pořád fungují pro ně, dobře. Argumentem je, nemoc přichází s věkem.
Všichni dobře vědí, všude se o tom mluví, jaký chemický koktejl obsahují dnešní potraviny, ale v uvozovkách "zdravá výživa", berou jako módu a navíc, jsou líní se vzdát dobrot.
Od mala jsem nějak cvičil, tudíž se snažil i zajímat o životosprávu, ale až ve 30 letech, jsem zjistil, že se stravuji celou dobu blbě.
Nyní už také vím, jako vy, že systém zdraví je úmyslně špatně nastaven.