Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Neprodyšné pytlíky a vzduch v nich a jeho vliv
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=3&t=5790
Stránka 11

Autor:  VitekH [ sob kvě 23, 2020 12:41 am ]
Předmět příspěvku:  Neprodyšné pytlíky a vzduch v nich a jeho vliv

Nevim, jestli to patří sem, ale

Potraviny se dávají do neprodyšné folie, aby tam nemohl vzduch. Pokud neni vakuovaná, stejně tam vzduch je, ale neproudí tam nový. A ten starý, ten se jako "vytratí" , nebo tak, nebo jaktože je snížena oxidace potravin, tedy rohlíky neosychaj a tak podobně?

Druhá otázka je, potraviny tedy obsahují enzymy, či snad jsou složeny z různých látek a i enzymů, což mají být živé organismy. No a já bych rád věděl, jaktože se např. "neudusí" v takovém pytlíku, případně ve vakuovaném obalu, protože v tu chvíli tam není vzduch-kyslík, který je potřeba pro život.

Vítek

Autor:  Jarda [ sob kvě 23, 2020 12:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Neprodyšné pytlíky a vzduch v nich a jeho vliv

VitekH píše:
Nevim, jestli to patří sem, ale

Potraviny se dávají do neprodyšné folie, aby tam nemohl vzduch. Pokud neni vakuovaná, stejně tam vzduch je, ale neproudí tam nový. A ten starý, ten se jako "vytratí" , nebo tak, nebo jaktože je snížena oxidace potravin, tedy rohlíky neosychaj a tak podobně?

Druhá otázka je, potraviny tedy obsahují enzymy, či snad jsou složeny z různých látek a i enzymů, což mají být živé organismy. No a já bych rád věděl, jaktože se např. "neudusí" v takovém pytlíku, případně ve vakuovaném obalu, protože v tu chvíli tam není vzduch-kyslík, který je potřeba pro život.

Vítek

Tak je otázkou zda jde o neprodyšnou fólii, většinou brání pouze osychání jinak zpravidla nebrání ničemu. Jak jste přišel na to že enzym je organizmus to je nesmysl a udusit se enzym určitě nemůže, ale může se zničit tepelně, je termolabilní.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/