catcher píše:
Já bych to viděl jinak
od května do září chodím bosky (jenom po asfaltě ne, když je moc horko), a nachlazený jsem nebyl ani nepamatuju. Na chlad země se zeptejte horníků
, ne nadarmo se používá termín "geotermální". Moc chladno tam dole asi nebude... Nezámrzná hloubka je dle lokality 0,8-1,2m (v zimě), v létě je povrchová vrstva akumulátorem sluneční energie...
A to se mám obávat chodit bos
?
http://www.velkaepocha.sk/2012062019700 ... redek.htmlCo se týká uzemnění nebo fyzioterapetických účinků bosé chůze nebo běhu, tak to je jednoznačně pozitivní.
Jen jsem zde tlumočil názor jednoho čínského mistra, který dlouho být bosky nedoporučoval, nejspíš asi z hlediska dosažení a udržení
vyrovnanosti jin-jang, nebo možná i případného efektu "nataženého" chladu do těla, na vnitřní orgány...
Faktem zůstává , že i mnozí domorodci si dokonce i ve velmi teplých krajinách spíš než bosky, vyrobí jednoduché šlupky na nohy...i kdyby jen uřízlé z pneumatik (tuším snad Masajové?), a co se týká běhu tak jsou známé z knihy Born to run, ty slavné "sandále" mexických přírodních běžců...