Áno, potrebujete k tomu aj nejakú "truhlu", ktorá zabraňuje, aby sa para rozptýlila (a teda ochladila). S vlhkosťou je samozrejme vždy problém (pleseň), takže je nutný dôraz na čistotu a hygienu. Na druhej strane sa jedná iba o liter (max. 1,5 L) vody, pričom väčšina sa kondenzuje na tele a voda stečie na uterák. Nedá sa to porovnať s klasickou saunou, kde som bežne na lávové kamene lial kýbel vody (4-5 L). Na čistenie stien, podlahy som používal Savo, ktoré som nechal dôkladne odpariť. Látky teraz preperem.
Momentálne experimentujem a improvizujem so starým stolom z IKEI
, okolo ktorého poukladám plátené obrusy (cca 2x2 m). To stačí, aby para neunikla a nerozptýlila sa v miestnosti. Predávajú aj hotové "stany" z plastu alebo dreva (viď. obrázky), ale vyrobiť jednoduchú krabicu (1,3x1,3x1,5 m) z hranolov a tatranského profilu dokáže podľa mňa aj menej zručný človek. Netreba to izolovať, tak ako v prípade klasickej sauny, pretože para má max. 40 oC a v miestnosti je min 20 oC ( = malý gradient). Mnohí si robia malé krabice (0,75x0,75m), že im hlava trčí vonku a nahrievajú iba telo (viď. obrázok dolu) - nie som fanúšik tohto prístupu, pretože tým, že dýchate teplý vzduch, nahrievate (a čistíte) pľúca a priedušky. Dokonca som na to používal aj vonnú esenciu - vyskúšal som rôzne, ale najviac sa mi osvedčil klasický-dobrý eukalyptus.