Ďalšia výhoda toho nemať dieťa (keď človek nemá plnšie vrecká, atď..)
O pár rokov zdedím polku 3 izbového bytu, 28 ročná stavba, zateplený, dobre vyzerajúci, murované jadro...
Byt sa teda predá (tak sme sa rozhodli), polka peňazí mne, polka sestre.
Z tej polky peňazí si môžem zobrať "do vrecka" na zariadenie 2 izbového bytu (ktorý zoberiem na hypotéku) pár tisíc Eur (doslova pár mám aj na účte našetrených), a na kúpu toho 2 izbového bytu zobrať čistočnú hypotéku, v hodnote menšej, než je polovica hodnoty 2 izbového bytu.
To môžem potiahnuť AJ SÁM, hoci sa rozhadzovať asi nebudem môcť, ALE, BUDE TO MôJ BYT, v ktorom však budem bývať s partnerkou........ Vzhľadom na to, že neviem ako dlho spolu budeme žiť (rok ? Dva ? Päť ? Dvadsať ? Ale no...to asi ťažko 20
), je to super, že byt bude MôJ..... Tým, že bude môj, a partnerka bude bývať v mojom byte, tak keď to ja či ona budeme cítiť na to že sa chceme spolu rozísť, NEBUDE BYT TÝM, čo nás bude spolu umelo držať, lebo si nepovieme, že "Tak, ja som do toho bytu tiež vrazila dosť peňazí, veď sme šli s hypotékou na polovicu !!!" a ja si zas nepoviem, že "No, do riti, teraz treba už bývalú partnerku vyplatiť, ale...skade ??? ...Vyplatiť ju treba, som čestný, ale...nemám toľko peňazí..."
TO JE SLOBODA.......... Takže keď to prestane fungovať, skúsime to napraviť, ak to nepôjde, alebo to nebude také ako si predstavujeme, rozídeme sa, a mne byt ostane. Partnerka nebude mať deti (lebo sme si ich spolu neurobili, a ani sama ich nemá - inak by som s ňou nič nemal, keby sme mali bývať aj s jej dieťaťom/deťmi), takže nebude mať problém buď sa nasťahovať k rodičom, sestre, rozvedenej či bezdetnej kamarátke, alebo si platiť podnájom či nájom niekde.... Nebude musieť živiť dieťa/deti, takže jej to pôjde ľahšie, a JA SA nebudem cítiť previnilo.
Budem pekne SÁM, pripravený o niekoľko mesiacov na to začať spoznávať inú ženu (pokiaľ by teda nebola iná žena dôvodom toho, že by som sa s partnerkou rozišiel... to by som nečakal niekoľko mesiacov)... Nič ma nebude "dusiť"... Dokonca ani spoločné fotky s bývalou partnerkou, pretože ja sám mám za posledných asi 10 rokov LEN DVE FOTKY tváre, a 2 fotky tela.
Mňa vôbec nezaujímajú fotky, videjká, ktoré zachytávajú minulosť mňa či mojej rodiny.... Tá minulosť je MŔTVA..... Nerád spomínam na minulosť, a to nie len na veci škaredé, ale ani na veci pekné. Rovnako nerád pozerám filmy, nerád čítam príbehy...nezaujíma ma to.
Ak má muž dieťa/deti, tak kým neopustia jeho byt/dom, NIKDY nebude slobodný. A nebude úplne slobodný ani keď jeho deti budú mať 50 rokov a on ešte bude žiť... Slobodný muž úplne nebude ani vtedy, keď má rodičov, súrodencov.....
Kto je úplne slobodný ? Ten, kto nie je k nikomu pripútaný, a nikto nie je pripútaný k nemu... Ale na to naše choré duše nie sú stavané, potrebujeme byť k niekomu pripútaní, a mať pri sebe niekoho, kto je pripútaný k nám...