Sybilla píše:
Zle si čítal článok a preto si ho aj nesprávne vyhodnotil.
O mňa sa neboj, ja som dieťa lesa, nielenže by som sa tam nestratila, ale v pohodlí by som prežila a ešte si to aj užila
. Nevieš aké mnohé možnosti obživy poskytuje les a aj priľahlá lúka
. Asi si nikdy nebol na klasickej poľovačke, nie tej pre papalášov, kde im zviera naženú rovno pre hlaveň. Pri klasickej poľovačke sa tak nabeháš po čerstvom vzduchu kým nájdeš a skolíš zviera, že o cholesterol a prekyslenie organizmu sa nemusíš vôbec starať. A keď náhodou netrafíš a zviera iba postrelíš, potom musíš zviera dlho prenasledovať, a tak po takom výkone budeš mať kyselosť organizmu na absolútnom minime. Potom si môžeš dať s chuťou aj zasslúžený kus pečienky a o ostatné sa postará správna hladina cholesterolu. Ja by som volila prioritne srnu, srnčie mám najradšej
. A k úlovku samozrejme všetko to, čo si vymenoval, huby, vajcia vtákov, oriešky, aj zeliny a všeeeetko ostatné, o čom ani nevieš. Jediné, čo by mi v lese chýbalo by bol splachovací záchod, ostatné by som zvládla vrátane teplej vody na kúpanie
.
Jasné, čiastočne vyhýbavá odpoveď to istí....
Stačí 1 hodinová rezkejšia prechádzka v lese denne (čo si môže dovoliť každý), a človek sa krásne odkyslí (pokiaľ nezje za deň 2 veľké čokolády). Z takej som sa práve vrátil. No ale neodpovedala si mi - čo by si jedla OKREM MäSA v lese, keď k vajíčkam sa tma dostať je EŠTE ŤAŽŠIE pre človeka, než zabiť zviera a skonzumovať ho ??? .... Navyše ako osm písal, vajíčka sú SEZÓNNA záležitosť, a "strednesacharidové" ovocie rastúce v lese ... JE HO MÁLO, a má malú energetickú hodnotu, neobsahuje žiadne bielkoviny a tuky... A huby ? Ale to som už spomínal - zo samotných húb sa nenasýtiš, ani keď sa poskladáš. Ak, tak pár hodín po výdatnejšom jedle. Ale keby si tie huby mala mať zase celý druhý deň (čo iné, keď nie mäso ?), to by si pocítila, čo je to "dráždenie žalúdka odrobinkami..."....
Takže jednoznačne - MäSO (kvalitné) JE SUPERPOTRAVINA ČISLO 1 PRE ČLOVEKA (nájdi lepšiu...)......A ABY TO BOLO ÚPLNE IDEÁLNE, TREBA SA HÝBAŤ NA ČERSTVOM VZDUCHU. A robiť viacero vecí prospešných pre zdravie, aby sme odolávali napr. nežiadúcim účinkom chemtrails, stresu, atď...