Škola 3AXIS VISUAL LANGUAGE
(na odkaze najdete k zamyšlení také TEST Poznejte svou pravou tvář...

,
také info o kursech PhDr. MUDr. Miroslava Krejčíře s názvem Láska, energie, sexualita. Byl to kurz o dotycích )
http://bodylooklanguage.blogspot.com/"Slyšel jsem jistou dámu s obdivnou pokorou prohlásit, že pocit dobrého oblečení jí dává vědomí vnitřního klidu, jaký jí žádné náboženství nemůže poskytnout." - RALPH WALDO EMERSON
Kursy poskytnou:
http://bodylooklanguage.blogspot.com/p/ ... is-vl.html(METODA 3AXIS VISUAL Language: HLAVA + OBLEČENÍ + DOPLŇKY + TĚLO + PRAXE
DOPLŇKOVÉ SEMINÁŘE: LÁSKA, ENERGIE A SEXUALITA = L.E.S. 1. + L.E.S. 2. + L.E.S. 3.
Pokud se chcete dozvědět něco o sobě:
jak působíte na ostatní
jakým způsobem komunikujete
jaký vytváříte svůj dojem
jak je možné to měnit
Pro komunikaci s okolím:
jak rychleji a lépe komunikovat s partnerem
jak se naladit na jeho způsob komunikace
...Pokud nahromaděné problémy neodstraníme v mysli, musí inkriminovaný špek někdo uříznout, abychom se ho zbavili. Ale i tehdy se vytvoří znovu, protože problém nebyl odstraněn ve vědomí, což ale platí i o všech ostatních „odstraňujících" chirurgických zákrocích. Vyléčení tkví v odpuštění. Jakmile odpustíme všem, ale i sobě, uzdravíme se. Poradím Vám jednoduchou větičku, kterou tedy mně osobně můj systém pěkně dlouho odmítal: „Já jsem ochotná(ý) odpustit všechny křivdy, které se mi kdy přihodily." Jste-li schopni odpustit ostatním, odpouštíte tím současně i sami sobě.
...Potřeba ovládat a být ovládáni vzniká již v dětství. V dětství pro nás rodiče představovali těžko kontrolovatelné objekty a tak jsme dle své egoistické přirozenosti museli zaujmout protiofenzívu. Vždyť to vidíme i na svých dětech, jak zkouší, co mohou. Od křiku, pláče, dupání až po válení se po zemi a kdoví čeho ještě. Postupem času se pak tyto triky stávají akorát čím dál rafinovanější.
Přesuňme se ale rovnou do partnerského či manželského vztahu. Taktiky žen, stejně tak, jako mužů, se různí. Ženy mohou své partnery ovládat tím, jak vytvářejí (použiji svůj oblíbený termín) iluzi vlastní nepostradatelnosti, jakým způsobem se starají o domácnost, děti, úklid... a ve skutečnosti kolikrát manžel za celý týden ušpiní tři košile, dvoje kalhoty a jedny ponožky. V těchto vztazích mě baví pozorovat, jak člověk, který ve skutečnosti živí rodinu, má strach, že by nebyl schopný se o sebe postarat. Druhý nejčastěji vyskytující se jev je ten, že žena skutečně zastává funkci hospodyně, matky, manželky, zaměstnankyně... a manžel se doma jen válí. Je to neuvěřitelné, ale tito muži mají rovněž geniální schopnost vytvořit pocit, že by se bez nich takováto žena neobešla.
Problém tedy tkví někde jinde. Máme potřebu ovládat, ale i být ovládáni a děje se nám jen to, o co si sami říkáme. Žena, která tvrdí, že už to věčné manželovo nicnedělání nemůže vydržet a že to všechno utne nikdy nic neutne, dokud si neuvědomí, že ve skutečnosti potřebuje, aby jí někdo zneužíval. V dětství pravděpodobně prožila okamžiky, kdy jí někdo buď citově, nebo i fyzicky využíval a zneužíval. Vytvořila se v ní tudíž představa, že tímto způsobem je normální a přirozené žít, přestože vnitřní, tenký, z obrovské hloubi znějící hlas moc dobře ví, že by to mělo být jinak. Dokud si žena, ale co si budeme říkat, klidně i muž, neuvědomí, že je to jen vypěstovaná potřeba a program, který jsme v dětství obdrželi, nemůže se situace změnit. Jakmile si však vloží do mysli afirmaci: „Já jsem zbavený nebo zbavená potřeby být ovládán nebo ovládána", začnou se dít neuvěřitelné věci. Nečekejte ale, že Váš systém tyto věty bude okamžitě přijímat. Pokud jste mu léta podvědomě posílaly informace typu: „Je normální, aby mě někdo zneužíval", můžete si být zcela jisti, že se budete v životě setkávat pouze s lidmi, kteří se k Vám budou takto chovat. Do výše uvedeného stádia ovšem musíme dospět, neboť tento způsob myšlení, čili ovládat a být ovládán, představuje naši identitu a my nic, kromě zmíněného způsobu myšlení, neznáme. Díky Bohu ale již nastala doba, kdy se naše planeta posouvá do vyšších frekvencí a my se začneme velmi rychle jeden po druhém probouzet ze zlého snu.
...Jediné, co je stálé je změna
Jediné, co je stálé je změna. Příroda se pohybuje a mění v cyklických rytmech. Vše, co my lidé děláme a známe - se někde rodí, vyvíjí, zemře, narodí se znova v nové formě a vytváří tak nekonečný koloběh. tak se například příroda probouzí na jaře k novému cyklu; děti jsou znovu zrození následovníci, kteří navážou na cyklus rodiny a vedou ho dál. Všechny tyto rozdílné evoluční fáze se musí podvolit zákonu yin a yang.
Znamená to, že proměna z jednoho stavu do jeho opaku je danou a nezměnitelnou nutností: horko jednou vychladne, léto se promění v zimu, a dokonce i to nejsilnější mládí uvadne ve stáří. Tak má vše za svého přirozeného protihráče, který se stará o to, aby stromy příslovečně nerostly do nebe a řád univerza zůstal zachován. Nejenže tyto opačné síly existují v harmonii, ony potřebují jedna druhou pro doplnění. V harmonickém vztahu se muž a žena musí doplňovat jako yang a yin. Yin nemůže existovat bez yang a stejně tak by yang nebyl možný bez yin. bez dne by nebyla noc, bez nahoře by nebylo dole, bez ženskosti by nebyla mužskost, bez vnitřku by nebyl vnějšek, bez plusu by nebyl minus.
Znak pro tai-chi (monáda) symbolizuje proměnu jednoho pólu v druhý. Tmavý aspekt yin a světlý aspekt yang se k sobě v každém okamžiku a v každém úseku upřímně a vroucně vinou stejně jako dva milující se partneři. Čím více se však jeden z pólů vyvíjí, tím více se přibližuje svému možnému maximu. Každá vlna má svůj vrchol, avšak potom existuje jen jeden směr a to dolů. Stejně je tomu i v přírodě. Když slunce stojí nejvýše začíná jeho sestup. Když je měsíc v úplňku začne taky ubývat. Tak má všechno své přirozené hranice. Více než maximum nemůže existovat: V nejvyšším bodě přebírá velení opačný vliv. kdo nedokáže přestat když je v nejlepším, bude se pořádně divit. I v lásce jsou skryty bolest a zklamání, a to tím více, čím vroucnější a hlubší vaše láska je.
(Gůnther Sator - Harmonie v partnerství a lásce)