Petr 2 píše:
Mobilni telefon:
Bude to znit divne, ale zaznamenal sem zajimavy ukaz, ktery popira mozna vsechny demagogie ktere o vlivu zareni na cloveka vznikly. Pri telefonovani v tiche mistnosti mobilnim telefonem sem jednou zkusil oddalit mobil pri konverzaci od ucha, protoze druha strana mluvila moc nahlas

. Najednou sem si vsiml ze pri oddaleni cca 5 cm a vice od ucha mi prestava v tom uchu takovym divnym zpusobem tepat, asi jako kdyz se clovek uzene a huci mu v hlave coz je trochu slyset i v usich, docela neprijemny pocit, mozna to vysvetluje proc nemam rad telefonovani. Pri opetovnem priblizeni telefonu se to zase objevilo. Tedy prima zavislost.
Priste to zkusim i s druhym uchem ale myslim ze to bude stejne. Tedy ze sem zaregistroval vliv zareni minimalne na moje ucho.
Muzete mi nekdo potvrdit tento fenomen? nebo se mam jit zahrabat...
Ne, že bych si myslel, že vyzařování mobilu je neškodné, ale myslím, že ve Vašem případě hrála svou roli spíše psychika. Zkuste radši nějaký slepý test, kdy budete mít např. zavřené oči a někdo jiný bude mobil přibližovat a oddalovat, akorát možná bude problém to zvukové šumění, chtělo by to nějak úplně vyřadit reproduktor.