Nowocayne, je to trochu složitější.
To, že já z určitých důvodů považuju u sebe samotné třeba týden (nebo dva, jak kdy) za vhodný kompromis, nic neznamená. Já si chci občas oholit nohy, podpaží, chci si na kůži naplácat olej atd. Ale ani teď v létě nemám pocit, že je to nutně třeba čistě z hyg. důvodů, že jsem nějaká usoplená -jde spíš o užívání si vody a ostatního. Kdyby takovýchto "blbůstek" nebylo, tak mám ověřeno, že se to bez mytí dá v pohodě vydržet déle. V čistém prostředí bych to možná viděla i na pár měsíců. A dokonce i Tebou "povolené" součástky vydrží bez újmy déle, než jak si asi představuješ - některé určitě.
Netvrdila jsem, že s nějakým jiným pojetím (třeba Martiny72) nesouhlasím. Já ho neznám, tak nevím, co si může dovolit. Každý je jiný. Já osobně znám člověka, který se sprchuje jednou týdně, deodoranty nepoužívá ze zásady, zdaleka není vitouš (i když ani úplné prase
), a přesto jsem ho nikdy necítila, a to se s ním stýkám často. A jak jsem psala minule, mám dobrý nos.
Takže pokud by mně osobně někdo sdělil, že se nemyje vůbec, tak z toho neomdlím. Nemyslím si, že většina lidí by po tom roce nepáchla, ale taky si nemyslím, že by to nebylo vůbec možné. Záleží na mnoha věcech...
A už bych tuhle debatu ukončila, abychom neznechucovali ostatní. Navíc - jak už jsem psala - jsme v tématu o šampónech.