[quote="krasnagadgetka":32lahwhf] Mě výsledky přijdou celkem ok. Čekala jsem, že budou horší. [/quote:32lahwhf]
Ve skutečnosti, když už se vám podaří dostat se do stavu, kdy vybočíte z normálních hodnot tak jak je mají definované lékaři, tak to znamená, že téměř určitě máte velmi dobře pozorovatelné příznaky zdravotních problémů, protože lidské tělo si parametry spadající pod základní biochemická vyšetření umí udržovat v normálním rozsahu neuvěřitelně dokonale.
Takže podle výsledků lze pochopit, že nejste zralá na hospitalizaci, neveze vás sanitka, ale dobře vám tedy určitě už není není a to docela dlouho. Kdyby ty výsledky byly podstatně horší, tak si tady s námi nedopisujete, protože byste měla akutní zdravotní problémy.
Co se týče té tetanie, dost možná to ještě není značným deficitem hořčíku, ale tím, že tělo i to málo hořčíku, které ještě v zásobách má, stejně nedokáže využít. Pokud toto platí, tak můžete tělu dodávat hořčík, ale tetanie se nezbavíte, protože dodaný hořčík se nevstřebá.
Na vstřebávání, transport v těle a využití hořčíku potřebujete: vitamín D, vitamín B6, vitamín K, bór a taky zinek (a možná ještě něco dalšího). Minimálně co se týče zinku a bóru jste těžce deficitní, pokud nejste po létě opálená, tak jste nejspíš deficitní i co se týče vitamínu D (zkuste obvoďáka dokopat k tomu ať vám nechá vyšetřit hladinu vitamínu D, bude se bránit, ale zkuste to. Je to drahé vyšetření -cca 1500 Kč - proto bude klást odpor.) Potřebujete se dostat s vitamínem D do horní poloviny rozsahu, který lékaři považují za normální.
----------
Co se týče chlóru, když jsem to psal měl jsem v hlavě představu, že jste deficitní na Cl - když píši příspěvek nevidím bohužel na tabulku s vašimi výsledky a paměť mě zklamala. To, že skutečnosti máte v séru nadbytek Cl jsem si všiml až dnes.
Takže je to takto: Nadbytek Cl nejspíš znamená deficit HCO3 a odhaduji, že máte překyselený organismus (ale mohu se mýlit). Každopádně byť ledviny nepochybně dělají co mohou, tak tělo má problém udržovat pH (acidobazická rovnováha) a právě to může mít za následek tetanii. Kdyby tělo mělo dost hořčíku, nebo bylo schopné dostupný hořčík využít, tak by se s tím ledvinám lépe válčilo.
Jediný rozdíl oproti tomu, co jsem psal ohledně chlóru tedy je, že se nemusíte bát ve vhodných situacích konzumovat jedlou sodu, kterou tělu dodáte HCO3, ale pozor, jedlá soda vás samo o sobě nespasí. Navíc jedlá soda neutralizuje trávící kyselinu HCl, takže opravdu není dobré to s ní přehánět.
Na téma úpravy pH zde určitě vlákna jsou, jedno viz např zde: