Ir6 píše:
Z dovodu žlčníkových kolík a zápalu žlčníka som začal pravidelne s očistami pečene. Od roku 2011 som to absolvoval minimálne 15 krát. Pred rokom mi diagnostikovali na MR kameň 19 mm a možný ďalší kongrement. Nato som urobil očistu 3x (posledné dve bez kameňov). Koncom minulého roka mi na sone diagnostikovali 2 kamene do 20 mm. Nasadil som čaj chanca piedra a kúru so šťavou z čiernej redkve. Dnes mám výsledky z MR a zistený jeden kameň velkosti 21 mm. Potešilo ma, že ten druhý sa stratil (čo môže byť chybou vyšetrení) a sklamalo, že sa nemôžem zbaviť kameňa. Verím, že telo je silné a schopné samoliečby, len neviem ako mu pomôcť. Neviem ako dostať z tela von kameň a nie žlčník (do čoho ma stále nútia lekári). Na základe tu prečítaného som pred týždňom začal s chloridom horečnatým, ostropestrecovou kašičkou a púpavovým koreňom. Pri očistách som nemal žiadne problémy a kamene mali aj 2 cm, no ten jeden tam stále trčí. Je možné sa kameňa nejako zbaviť?
Ďakujem
Tak jistě, ale ono je tam trochu složitější, že každému zareaguje ten kámen na něco jiného, patrně podle jeho skladby, každopádně je vhodné naředit žluč, což dovede lecitin, tedy vyzkoušejte třeba slunečnicový lecitin cca 5-10 g denně podle snášenlivosti. Pokud s tím kamenem nemáte potíže, určitě se operovat nenechte, to je blbost, vše chce svůj čas.