Molca píše:
Dobrý deň. Moj syn (5 r.) mal zápal stredného ucha, mal horúčku, tak sme s ním šli na pohotovost, kde mu ucho prepichli, doktor nasadil ATB a teraz je sledovaný na ORL kvoli sluchu, pretože na 1 ucho (to, kde mal zápal)nepočuje skoro vobec. Doktorka to vysvetlovala tak, že za bubienkom zostala tekutina, ktorá sa musí vstrebat a potom to bude OK. Vraj to trvá rozne, možno aj mesiac, kým sa to dá do poriadku.
Mňa zaujíma jedna vec: možem aj napriek tomu kvapkat do ucha urinu, alebo radšej do nosa? Doktorka teda hovorila, že s uchom nemám nič robit (samozrejme moje úmysli s urinou som jej nespomínala), že ucho je už "uzavreté", že ked tak čistit nos (doporučila Olynth).
Ešte jedna skúsenosť s urinou: Počas zápalu ucha mu po prepichnutí vytekal z ucha hnis a doktorka radila ho často čistit (Ophtalovou vodou a vysiat papierkom), čo som aj robila. Ale stále to nebolo ono, stále mu to vytekalo z ucha. Potom som sa odvážila mu do ucha dať jeho urinu a div sa svete: na druhý deň mu netiekla z neho ani kvapka! Proste paráda. No akurát teraz má problém s tým sluchom, na čo Vás prosím odpovedať mi. ďakujem.
Tak silně pochybuji, že by urina mohla napáchat nějakou škodu, tu jde aplikovat i přímo do otevřené rány a vždy funguje skvěle. Podle všeho došlo buď k mechanickému poškození a to by byl velký problém, nebo má doktorka pravdu i když možná ne zcela a může jít i o usazení vápníku v místě zánětu, na což by zabral ve velkém hořčík.