Adleta píše:
Ahoj a dobrý den všem, ráda bych poprosila o názor místních návštěvníků. Už roky ( 20 let) trpím problémem neschopností přijmout jídlo, tedy to znamená, že cokoli sním (ovoce nebo zelenina nebo maso, zkrátka cokoli a stačí si jen kousnout a polknout), tak se ve mě vše začne hýbat a dostanu křeče a posléze průjem ( tak cca do hodiny). Dokonce jsem to dopracovala tak daleko, že mi vadí i napití se např. vody. Je pravda, že problémy po polknutí jídla přijdou z 90%. Zbytek je jakštakš v pořádku, tedy nemusím na záchod a udržím vše do druhého dne. Kdysi jsem s tím byla u doktora na vyšetření žaludku a dvanácterníku a sdělili mi, že mi nefunguje záklopka mezi žaludkem a dvanácterníkem čili rozdílné pH se míchají, následkem toho je mírně porušena sliznice žaludku. Jestli je toto ale příčina mých potíží, mi nikdo nepotvrdil a ani to, proč ten vrátník je mimo provoz najednou. Dostala jsem na to léky (takové ty potlačovače tvorby HCl apod. Helicid atd.), ale nemělo to žádný efekt, tak jsem to přestala užívat. To bylo cca před 15 lety. Poté jsem přestala jíst, tedy omezila jídlo na minimum, což mé problémy mírně eliminovalo a na několik let se potíže ztratily. Co se stalo a proč (nejsem si jista, že to bylo omezením jídla),to nevím. Ovšem po čase se vrátily a opět jsou mým nezvaným kamarádem. Pokud jím, tak jednou denně, abych případný nasledný problém řešila doma a ne někde na ulici. Je to vše strašně vysilující a dost to poznamenává mou psychiku, společenský život nula. Nemluvím o probrečených nocích. Pokud někoho z Vás napadá cokoli, budu ráda. Nejím mouku, nejím sladké, jím trošku ovoce a trošku zeleniny, oříšky, občas maso a sýr. Ale vše tak do 2 hrstí denně, více nezvládnu.
Ještě mám jednu poznámku. Když se před těmi léty potíže objevily, tak ve stejnou dobu se objevily potíže menstruační, čili jsem začala krvácet neustále, tj. 365 dní v roce. Toho jsem se zbavila cca po 12 letech. Jako hodně mladá jsem užívala hormonální antikoncepci cca 8 let, tak mě napadla souvislost s těmi potížemi. Kdesi jsem četla, že to užívání má vliv na celý trávicí systém.....
Asi by bylo vhodné udělat si nějaká vyšetření, minimálně kompletní jaterní testy, krkací test-ten je zde na stránkách a test stavu železa-všechny potřebné položky, což by mohlo něco napovědět. Podle toho co popisujte jde asi o dráždivý tračník a čistě teoreticky by se to dalo srovnat i pomocí utlumení trávení konopným čajem.