Jarda píše:
No jak myslíte, například motorkář se cítí nezranitelný pouze do té doby než po karambolu vyfasuje v lepším případě vlastní vozík na ruční pohon a pak po zbytek života řeší co vlastně měl v té své hlavě, zda nasráno, nebo co. A to ještě popisuji ten lepší případ, vždy když s manželkou jdeme na procházku podle vody, musíme přejít hlavní silnici na konci města a tam motorkáři, bez ohledu na to že značka je ještě dost daleko, dají plný kotel a pomalu po zadním kole proletí okolo. Krása, není lepší pocit než vědět že dárců orgánů je v našem okolí dostatek a až budu jednou potřebovat nějakou náhradní součástku, tak nebude problém. Pohyb a kortizol, jsou dvě odlišné věci, vysoký výkon ho zvedá a třeba delší chůze snižuje, nejde tedy tvrdit to co tvrdíte vy. Také nechápu proč srovnáváte urinoterapii s plesnivou podlahou ve společných sprchách. A ještě jedna zajímavá poznámka, vždy se lidí ptám jaké je na zemi nejnebezpečnější místo a dosud mě nikdo neodpověděl dobře. Víte to? Je to postel, tam umírá naprostá většina lidí. Zajímavé že, já vám přeci nechci brát vaši zábavu a vyžití, ale to ještě neznamená, že tam ta rizika nejsou.
Motorkáře jsem nepochopil, na motorce jsem nikdy nejezdil. Srovnání jsem napsal proto, že v diskuzi o urinoterapii jste připustil možnost zanést si nějaké mršky typu c. trachomatis zespodu, kde mohou neškodně spát, nahoru, kde můžou tropit neplechu, což jste uznal ale uvedl, že je to zcela malá pravděpodobnost, takže přijatelná míra rizika vzhledem k přínosu. Pro mě je to stejný poměr udělat něco pro zdraví/plíseň ve sprše (zvlášť tedy v trepkách, rád se nechám poučit jak se dá plíseň chytit - tipuji, že ty spóry budou v té vodě, co je již na zemi. Ta se mi k nohám nedostane, protože 5cm hluboké kaluže tam většinou nejsou...nohy si důkladně utírám, takže fakt nevím, jaká souhra náhod by musela nastat!). S kortizolem tomu sám nemůžete věřit - to by tedy většina vrcholových sportovců umírala ve 40 na kardiovaskulární choroby, neboť se do vysokých "obrátek" dostávají dnes a denně....a kortizol, stresový hormon, právě tyto potíže působí, nemýlím-li se?