Neeo píše:
Pán Vendy tvrdí, že je klamstvom, že pravekí ľudia lovili mamutov, lebo vraj, čo by s toľkým mäsom robili, nestihli by ho spracovať. Na otázku pani Jany, prečo si myslí, že pravekí ľudia mamutov nelovili, odpovedal, že si nevie predstaviť ako ho lovili, a preto to považuje za blbosť.
Pán Vendy si teda nedokáže predstaviť to, čo poznali a praktizovali bežne pravekí ľudia - nahnanie mamuta do pasce, vykopanej jamy, a zabitie ho ukameňovaním a oštepmi. Pán Vendy si zrejme neuvedomuje, že to nebol individuálny lov, ani individuálny úlovok, ale že na love a využití úlovku sa zúčastňoval celý kmeň čítajúci niekoľko desiatok ľudí. Pán Vendy zrejme nikdy nepočul o solení a sušení mäsa, keďže má obavy, že by ulovený mamut prišiel zväčša navnivoč. Pán Vendy si nedokáže uvedomiť, že mamuty a pravekí ľudia žili v dobe ľadovej, kedy bol problém, a v zime stopercentne, nájsť niečo rastlinného len ako "potravinový doplnok", nieto ešte v množstve, z ktorého by človek prežil. Pán Vendy zrejme nikdy nepočul či nečítal, že na tisíckach nájdených mamutích kostí sú viditeľné stopy po nástrojoch používaných na porcovanie mamutieho mäsa. Pán Vendy si zrejme myslí, že mamuti zhadzovali starú kožu ako plazi, keďže mamutie kožušiny, do ktorých sa pravekí ľudia obliekali, podľa neho nemohli pochádzať z ulovených mamutov.
A pán Vendy v ďalšom príspevku tvrdí, že "dnešní společnost je tak snadno zmanipulovatelná až je mi z toho na zvracení" Pán Vendy, spýtam sa vás preto, je vám na zvracanie rovnako zo samého seba?
Dobre, pán Vendy je zrejme jeden z veriacich, aj keď nie v náboženstvo, ale v to, čo sa mu do jeho potravinovej ideológie hodí. Je to jeho názor, ktorý v podstate nikomu nemôže uškodiť.
Vy, pán Jarda, tvrdíte, že pri vytváraní svojej stravovacej filozofie používate zdravý sedliacky rozum a snažíte sa predstaviť si, ako žili a stravovali sa naši predkovia. Prepáčte mi moju drzosť, ale mám prísť k záveru, že z toho môžete mať osobný profit, keď o pánovi Vendym, v súvislosti s jeho tak neuveriteľnou hlúposťou o živote pravekých ľudí, prehlásite, že "má velice dobré uvažování"? Alebo si mám myslieť, že trpíte rovnakou snahou o účelovú deformáciu skutočnosti ako on? Ako mám veriť, že vaše rady ohľadom stravovania mi neuškodia? Ako ma chcete presvedčiť, že to, čo používate, je zdravý rozum a vaša predstava o živote a stravovaní našich predkov je mylná len v tomto jedinom bode, keď ste presvedčený o dobrom uvažovaní pána Vendyho?
BTW, pravdepodobne je vám známe, že človek síce nemá tráviaci trakt mäsožravca, nemá ho však ani ako bylinožravec? Ľudský tráviaci trakt je traktom všežravca. Je mi jasné, že sa ľudstvo nadmieru prežiera živočíšnymi produktami, ale nie je, vzhľadom na typ tráviaceho traktu, výhradne rastlinná strava, len opačným extrémom?
Pokud moje rady chápete jako účelovou dezinformaci, tak nechápu, proč je vlastně čtete. Věřit můžete, čemu chcete, nic takového já po lidech nechci, protože víra v cokoliv je hovadina a věří ten kdo neví. Vy víte, tak proč zkoumáte moje rady, když jsou nesmyslné a můžete si poradit sám. Jinak člověk není všežravec, ale fruktivor, což je zvláštní druh plodožravce, ale vy víte něco jiného, tak proč si tím kazit večer.