tosi79 píše:
Zdravím p.Zajicek. Potreboval by som radu a prípadne o zostavenie ličebnéj kuri. Mam 40r a uz 2r. mam problemy z bolestami klbov a šliach. Zacinalo to ze ma boleli kolena . Poslali ma reumatologovi a ten zistil ze mam asi reumu na kolko mi v krvi vyskocil nejaky reumaticky faktor ale všde je zaver ze seropozitívna RA ale moentálný stav nezotpoveda RA. Bral som sulfasalzin a medrol a zdalo sa ze je to ok. Ale teraz od februara sa mi to zrazu tak zhoršilo ze ma bolia strasne klby zapestie na rukach , členok ktorí mi opucha a neviem ani poriadne chodit , laket na ruke neviem uz ani vyrovnat, bolia ma aj strašne prsty na nohach a na rukach . Jeden den mi je lepsie a druhy den horšie. Mam vysoký CRP cca 100 proste zapal v tele ktorý mi koluje. Reumatolog mi predpisal metotrexat co je citotoxikum čo je najviac v lečbe ale ani ten niejako extra nezabera a ked som cital bribalový letak o tom lieku tak som sa zhrozil. Z medicínskeho hladiska mi zostava uz asi iba biologická liečba. Prosím o radu chcel by som skusit nejaku prírodnu liečbu. Dakujem Šíma
Zdravím všechny na fóru, pana Jardu i pana Šímu:) .
Jsem letitým/občasným čtenářem těchto stránek (cca od r. 2005-6) a je tu mnoho postupů co už mi pomohly k lepšímu zdraví a lepšímu životu (odkyselení, suplementace C, hořčíku apod.)
Ale k věci, mám potíže (resp. už týden nemám):) jako přes kopírák jako pan Šíma, včetně oteklého kotníku a elevace CRP, bolesti kloubů - jeden den OK, druhý den skoro očistec na Zemi .
Začal jsem dodávat C (co střevo snese) s bovinním Kolagenem, dále DMSO v doporučených dávkách vnitřně i zevně na zánět, vše dle doporučeného dávkování .
CRP poslední mi známý (s Budwig dietou) mi slezl ze 120 na 80, což považuji u sebe za úspěch (už byl už i 160) .
Mám 59r, 174/67 a měl jsem (krom jiného) ukrutné bolesti kloubů. ještě před týdnem .
Zajímá mě jestli nekonám špatně, když mířím na zánět a na kloubní kolagen za pomoci vitaminu C a nejdu na to tak nějak z gruntu, jak pane Jardo doporučujete a nemůžu tím něco pokazit .
Zvláště když teď tak "zázračně" a prakticky ze dne na den již týden prosperuji a funguji .
Velmi uvítám zde nabytou zkušenost pana Šímy, jakož i dalších lidiček s podobně zvolenými postupy, za což předem zdvořile děkuji .
Fanda .