Jindra píše:
.Toto je
OPRAVDU SKVĚLÝ ČLÁNEK O CUKROVCE a zaslouží si zvýraznění, aby padl do oka
Z toho článku dávam do pozornosti časť textu:
Citace:
Kdyby někdo prozkoumal patenty za účelem vypátrat výzkumné práce věnované diabetes typu 1, které, zdá se, nikdy nedosáhly úspěch na trhu, nalezne množství patentů na rostlinné léky. Tyto patenty typicky obsahují tvrzení o regeneraci pankreatických beta buněk a jejich návratu do normální funkce. Obzvláště US patent číslo 5,886,029, pod titulem „Metoda a kompozice pro léčení cukrovky“, prohlašuje, že patentovaný preparát a postup dokáže obnovit funkci pankreatických beta buněk jejich regenerací. V podrobnostech tento specifický patent uvádí:
Unikátní kombinace složek v léčivé kompozici vede k regeneraci pankreatických buněk, které pak začnou produkovat vlastní inzulín. Protože kompozice obnoví normální pankreatickou funkci, může být léčba ukončena zhruba do čtyř až dvanácti měsíců.
Z ačkoli pochopitelných, ale přesto zcela nepřijatelných důvodů, slibné výzkumy v této linii nikdy nedospěly k zakončení a dnes se o nich lze dozvědět jen z archivů několika obskurních vědeckých časopisů a na Patentovém úřadě.
Protože k vyléčení cukrovky typu 1 neexistují absolutně žádné finanční popudy, je nepravděpodobné, že se tato metodologie v nejbližší době opět vynoří, a když, pak jistě ne v prostředí americké ortodoxní lékařské obce.
Více informací na:
http://www.celostnimedicina.cz/cukrovka ... z206uI0OzkProste liečba ako taká a zdravý človek nie je biznis. Ďaleko viac sa dá nabaliť na pravidelnom predaji inzulínu a všetkého okolo toho. Toto je krutá pravda, ktorú treba ľudom predložiť, aby pochopili, že doktori ich už z kadejakých dôvodov liečia tak ako liečia.
a tuna je preklad toho spomínaneho patentu:
http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=sk&js=n&prev=_t&hl=sk&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.freepatentsonline.com%2F5886029.htmlpoprípade si to hore prepnite do češtiny
Inak sú tam aj vymenované konkrétne bylinky, ktoré regenerujú pankreatické bunky, ktoré sú potom schopné znovu produkovať inzulín.
Ešte jedna poznámka. Najnovšie som sa dozvedel, že terajšie deti, ktoré dostanú cukrovku I. typu, tak im v nemocnici vysvetlia ako a kedy si pichať, dostanú sacharidové tabuľky aby si vedeli koľko si pichnúť.
Pre mňa teraz najnovšia informácia je, že deti si najprv pichnú inzulín a až potom sa najedia. Keď som sa jednej známej na to pýtal, že prečo si jej syn najprv pichne a až potom sa naje, lebo to nemá logiku, tak odpoveďou bolo, že to takto teraz v nemocnici učia všetky deti!
Na obed majú trebárs zjesť 5 sacharidových jednotiek. Pred konzumáciou si odmerajú aktuálny stav cukru, potom si pichnú a potom si presne na gramy navážia napríklad zemiaky, aby im to sedelo na tie sacharidové jednotky a potom sa najedia.
Som laik, nemám žiadne medicínske vzdelanie, ale pokiaľ som si naštudoval, tak naše telo funguje presne opačne. Až keď stúpne hladina glukózy v krvi až následne zareagujú po podráždení β-bunky pankreasu a do krvi sa vylúči inzulín.
Tým že v nemocnici to deti učia opačne, tak si damnievam, že im vlastne berú šancu nato, aby sa im možno časom podarilo si zregenerovať poškodené pankreatické bunky. Tým, že najprv im príde do krvi inzulín a až potom cukor, tak to telo vyhodnotí asi nasledovne: Začne poplach, lebo v krvi je moc inzulínu a málo cukru! Potom ako sa potrava trávi, tak sa v krvi objaví cukor. Lenže nakoľko je v krvi veľa inzulínu, tak jeho ďalšia produkcia/uvoľnovanie do krvi nie je potrebná a tak postupne začnú aj tie zvyšné a ešte funkčné Langerhansové ostovčeky odumierať, veď ich nie je treba.
A máme tu zas jedného človiečika, ktorý je odkázaný na pravidelné dávky, čo vyhovuje tým, ktorým tečú peniažky z predaja.
Čo si o tom myslíte?