miiisa píše:
Dobrý den, před třemi týdny mi začalo být špatně po jídle, cítila jsem se plná i když jsem skoro nic nesnědla. Myslela jsem, že to přejde, ale nestalo se tak. Od té doby mám nafouklé břicho ať už se najím nebo ne, nemohu téměř jíst, protože se hned cítím přejedená, a také třeba několik dní nejdu na velkou. Občas mám i zvýšenou teplotu.
Napadlo mě, že bych mohla mít zánět slepého střeva, protože často cítím "škrundání" v pravé části podbřišku a mám takový pocit, jako bych měla nafouklé střevo, právě na pravé straně. Také mě tam, hlavně po jídle, píchá, a mám takový pocit jako kdybych měla v břiše něco, co tam nepatří.
Několikrát jsem byla u lékaře, několikrát mi brali krev a dělali sono břicha. Našli prý malý nález na slepém střevě a tak jsem pár dní zůstala v nemocnici. Pustili mě domů s tím, že mám všechny výsledky v pořádku (nevím jestli nález zmizel, ale na sonu prý znovu nic nenašli). Nicméně mé obtíže stále trvají, lékař mi řekl, že pokud se to nezlepší do dvou týdnů, pošle mě na gastroenterologii. Zatím užívám probiotika.
Předtím, než začaly mé obtíže, jsem se stravovala téměř vegansky, jedla jsem hodně zeleniny, ovoce (syrové i tepelně upravené) a luštěnin.
Opravdu už si nevím rady, připadá mi, že lékaři mě neberou vážně a myslí si, že si vymýšlím.
Byla bych vděčná za každou radu.
Pokud nechodíte minimálně jednou denně na stolici, jste trvale přiotrávená a pochopitelně je vám blbě. Jednoznačně je třeba zajistit alespoň jednu defekaci denně a když spontánní nebude, tak klystýr. Jinak spontánní defekaci vylepší hořčík, jód, voda a tuk ve stravě, to jsem zde již mnohokrát psal.