Ahojte. Ako riešite potenie sa v zime? Uvediem príklad.... Idem do potravín, do ktorých dôjdem pešo asi za 10 minút. V potravinách je o 15 stupňov teplejšie ako vonku (o mesiac-dva bude rozdiel kľudne 25 stupňov), a človek sa tam začne potiť... NEVIDÍM NIKOHO (len zriedka), KTO BY SI DAL DOLE BUNDU PRI NAKUPOVANÍ (nedávam si ani ja, je to pre mňa totálne nepraktické, používam len košík, nie vozík)........ Rozopnutá bunda slabo odvedie teplo z podpazušia. O čo ide? O to, že NEVERÍM, ŽE SA VŠETCI SPOTIA DO PODPAZUŠIA, a tým pádom ihneď ako prídu domov, okamžite si prezlečú tričko, a prípadne dajú sušiť aj vlhké podpazušie pulóvra/mikiny/svetra... Začínam nabývať dojmu, že ANTIPERSPIRANT dnes používa 99% populácie v mestách. ANTIPERSPIRANT PLNÝ HLINÍKA, nemám na mysli deodorant (ten používam ja, čisto prírodný)..... Druhá vec........ AKO SA TO RIEŠILO PRED 40 ROKMI keď neboli antiperspiranty a deodorant (v Československu) používal úplný minimum ľudí (a antiperspiranty neboli)? To sa akože ľudia nepotili, alebo v obchodoch bolo v zime 10 stupňov celzia? Stačí mi čakať 5 minút v rade na mäso, 5 minút pri pokladni, a som rád za udržané teplo v bunde, aby som došiel domov "nevychladnutý" a neprovokoval tak podpazušie či hrudník studeným prepotením tričkom v týchto oblastiach..... Neverím tomu, že je nenormálne potiť sa v podpazuší pri takých zmenách teplôt, keď sme oblečení v dvoch a viacerých vrstvách od pása hore...... Ako som už napísal, začínam nabývať dojmu, že 99% ľudí, ktorí používajú "niečo pod pazuchu", používajú ANTIPERSPIRANT..... Nemýlim sa, však? ..... Ešte aby som nezabudol - podpazušie si holím. Síce len raz mesačne (chĺpky nestihnú narásť viac než 5mm), ale holím. Možno mám slabý deodorant...Proti pachu podpazušného potu funguje DOBRE, ale potenie nereguluje ani minimálne. Klasické "tuhé" deodoranty (nie antiperspiranty) plné chémie mi potenie regulovali lepšie....ale ja sa už k chémii nechcem vrátiť....a neviem, či je dobré robievať si "protipotiace sa" kúpele v dubovej kôre v zime, keď sa človek o to viac potrebuje "potnú kúru".... Inak s potením problém nemám, spotený sa nikdy nebudím, spím navyše v izbe s teplotou možno 15-16 stupňov celzia...a o mesiac-dva bude ešte nižšia...
_________________ Je čas odtiaľ odísť, posunúť sa z virtuálnej virtuality (internet) do virtuálnej reality (život mimo obrazovku). Vyhrávam tým, že odtiaľ odchádzam. NIČ PROTI TOMUTO FÓRU. Ale nie je vhodné, aby som sem prispieval a ukrajoval si z drahocenného času.
|