Také si několik posledních měsíců kladu stejné otázky, ale nejdřív jsem si řekla, že si načtu nespočet knih, toho forum a pak až se budu ptát. Ze vše jsem si musela ale dělat poznámky, jelikož veškeré informace, co jsem se dočetla, jsou pro mě novinkou. Chtěla bych se proto zeptat zdejších mágů, a možná to pomůže i autorce tohoto dotazu, jestli jsem to, co jsem zatím přečetla a byla schopna zpracovat, pochopila vůbec správně..bude mi třicet a do nedávna jsem v mé hlavě nenarazila na myšlenku, že se o tělo musím starat..bohužel..byla jsem štíhlá, sportovní, buď plná energie nebo nemocná, často ale znuděná, otrávená, ale přišlo mi to normální. Jedla jsem co jsem chtěla, kdy jsem chtěla, váha se nějakých 26 let ani nehnula. Ovšem po nástupu do nové práce (nával nových informací, povinností, stresů), si tělo asi řeklo dost..stejně jsem jedla, stejně jsem sportovala, jen jsem poprvé na odreagování přidala alkohol, cca 5 piv týdně nebo 6dcl vína. Co týden, to půl kilo nahoře, nateklé tělo, pocit plnosti, únava, nafouknutost, deprese hlubší než jindy, ale naprosto bez příčin..tak jsem si řekla, že končím s "běžným" životem..nebo aspoň začnu přestávat. První změnou byla čistě ovocná snídaně, hodně vodnatého ovoce, večer pestrý zeleninový salát, ke svačině sem tam ořechy. To mezi snídaní a večeří je zatím v procesu přestávání s předešlým životem..ovšem alkoholu se vyhývám a celkově koukám na to, co jím, kdy a kde, taky jak. Jenže v dnešní debilně rychlé doby i já jsem už zdebilněla, takže jsem čekala, že týden budu jíst ovo k snídani, zel k večeři, hned zhubnu ten usazený hnus a mé tělo mě bude poplácávat po rameni za dobře odvedenou práci. Haha..žejo. Už se takhle stravuju skoro dva měsíce a světe div se, žádná změna. Tak mi došlo, že když je člověk 28let prase, nebude z něj zdravá víla za měsíc. A tak jsem začala právě číst o tom, co tělo vůbec dělá, co potřebuje a musím příznat, že větší depku z lidské debility jsem nikdy neměla a víc na sebe naštvaná jsem taky nikdy nebyla. Ale proč se péče o sebe samu neučí jako základ dlouhého a šťastného života?? To opravdu mám teprve ve třiceti zjistit, že tu třicetlet dlouhou odpadní jízdu mám čistit a že se o tělo MUSÍM starat? V reklamách říkají jen něco o chlupech, vůních a vráskách..to má vážně žaludek a krev ph? A to ho mám hlídat? Aha, ono to jde celkem jednoduše..ony jsou nějaké kyseliny? A to se mám o ně starat?? No..musím říct, že skoro rok, co se snažím si sama sobě otevírat oči, nestačí kroutit hlavou..zatím, jak jsem psala, nic nového dalšího neaplikuji, neb nechci být v takovém stavu, že se dočtu nějakou novinku, začnu ji bez více informací řešit a pak zjistim, že to souvisí s tímhle, tamtím, oním a že když NĚJAK vyřeším jedno, nevyřeším to ostatní, protože už vím (bohužel až teď), že všechno se vším souvisí, jak v životě, tak i v těle. Nechci, aby díky zdebilnění touhle dobou se ke svému tělu, když už vím, že to není jen to, co oblíkám, chovala jako že když mě bolí hlava, vezmu si brufen. Chci hledat proč je to tak, jak to je a začít to řešit od základů. Ale z těch informací se mám chuť často zbláznit, ale pak si zas řikam klid..vím, že od teď už to horší nebude.. Jako první jsem si řekla, že mrknu na to svoje ph, udělám krkací testy, ať vím, jestli moje moje tělo ještě ví, co je HCL, nebo nikoli....testuji přes týden a zřejmě bohužel vlasním ukázkově kulhající tělo..ph moči je rano 7, dopoledne 7, v poledne 7, odpoledne 7, večer 7. Takže žádná křivka, žádný pohyb..to mě poprvé zamrazilo..pak si říkám, co ta hcl, teda? Tři dny po sobě krkací test, tři dny po sobě ticho..aha, hm, takže kyselina asi nic..po krkacím testu je ph moči samozřejmě dopoledne vyšší, ale tím to hasne..tak chci začít ty sajrajty opravovat..protože jak tu bylo řečeno: "je to uzavřený kruh, správné pH umožní tělu dodávat dostatek HCl a dostatek produkované HCl vytváří správné pH" a tím chci začít, do toho očisty klystýrem atd.. Ale táži se Vás, zdejší vzdělaní, je to dobrý začátek? Rozpohybuji ph křivku, když budu pít na lačno sodu (aspoň prozatím), před jídlem i po něm budu dodávat (nějakým způsobem) HCL? S podporou samozřejmě potravin na tvorbu hcl, plus doplnění vapniku a drasliku? Rozvlní se ph? Je to dobrý začátek, nebo mám začít jinak? Mám za sebou očistu žaludku a párkrát ŠankPra. Poradili byste jiný postup? Nemoci již nemám (od doby ovo snídaně a zel večeře), ale chci vrátit tělo do působního stavu (zevnitř), odstranit špek zvenku. A to nikoliv z estetických důvodů, ale proto, že ukládání hnusů do hnusného špeku jsem brala jako volání pomoc od mého těla, když jsem ignorovala vnitřní signály. Děkuji moc všem..
|