Jarda píše:
Fungovat vám to bude teprve poté, co se to nebudete snažit pochopit, ale začnete používat šestý smysl jako veškerá zvířata v přírodě, která přesně vědí, co se bude dít relativně dost dlouho před tím, než se to stane. Stejný smysl člověk samozřejmě z dřívějších dob instalovaný v sobě také má, ale je poškozený a utlumený civilizačními výdobytky, je potřeba ho probudit a začít využívat. Energie ze slunce je jako připojení akumulátoru na nabíječku a když to člověk pochopí a využívá, tak se mu žije lépe.
Já se tomu nevěnuji vědecky, jen pozoruji a snažím se pochopit proč se jaké zvíře , či rostlina v dané situaci chová tak či onak. Pak přemýšlím, jak je mě a pokud je něco jinak než obvykle čekám co se bude dít. Příště jsem ve stejné situaci chytřejší. ALe přesto mám ještě neprozkoumáno hodně.
Sluníčko je báječné. Dobíjí a aktivuje naše těla i mysl. A po zimě je to fak jak dobíječka a pohon do práce. Kór teď co pozoruji lidičky, báječně likviduje zimní deprese.
Názorný a nejjednodušší příklad : Je krásný letní den, nebe bez mráčků a naprosté bezvětří. Kolem poledne se mi začnou motat psí kolem nohou. Vím, že navečer přijde bouřenice s kroupamai a mažu kopit sena a sklízet rozdělanou práci. Kolem 4 hodiny i na mne cosi padá a snižuje se mi tlak, že bych s sebou švíkla. Do 5 mám komplet připraveno a sklizeno. Lehnu si doma, že mi je zle a koukám orchidee jsou zavřené a ,,choulí se". Na nebi stále ještě nic znát a přitom rostliny i zvířata už jsou připravena na pohromu. Ve třičtvrtě na 6 je tu z ničeho nic futeř burácení a kroupy. Spoustě lidem se toto neukazuje a já osobně jsem šťastna, že mám tento dar přírody a snažím se toho využívat. Kdybych měla uvádět vše, kde jsem jak rosničkový senzibil, budu psát do rána.