Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=4&t=4751
Stránka 11

Autor:  SemTamTuPrídem [ ned srp 30, 2015 9:24 pm ]
Předmět příspěvku:  POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Ahojte.
Používa niekto z vás pomalý hrniec ?
Ak áno, viete poradiť taký ktorý varí pri čo najnižšej teplote ?
Tento ( http://www.famtastic.sk/Klarstein-Taste ... 203716.htm ) má rozsah 40 až 99 stupňov celzia, ale je na mňa príliš drahý... aspoň momentálne.

Ďakujem pekne \":-)\"

Autor:  stejski [ pon srp 31, 2015 12:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Čus, já mám Crockpot, tuším, že tato firma dokonce tuto technologii vynalezla, stál cca. 1400 czk.Má dvě rychlosti, low a high.V obou případech se dosáhne stejné teploty uvnitř masa, jen u low za delší dobu.Je to mazel, vřele doporučuju.

Autor:  miram [ pon srp 31, 2015 3:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Ahoj Marku,
Pri teplote 40 až 99 stupňov celzia to budes varit hrozne moc dlouho. No zalezi na tom, co v tom hrnci vlastne chces varit, ale pokud maso, tak pocitej s tim, ze to bude mozna ze i 12 + hodin. Vzdyt pri teplote 120C se maso dela kolem 9 hodin. S timto pomalym hrncem, o kterem se ty zminujes (Klarstein) nemam ja ale vubec zadne zkusenosti. My mame doma prach-obycejny Hamilton Beach (5-qt. ovalny Slow Cooker, ktery stal pred 4 lety pouhych $20,00, ma 4 polohy - off, low, high, warm) ...posilam foto.
Ten hrnec o kterem se tady ty zminujes, je uvnitr z hliniku, (nebo neni?) a to se me vubec nelibi. Ten nas je z kameniny (ta vyndavaci vlozka, uvnitr toho obalu). Tento vyjimatelny vnitrek se da myt v mycce i s tou sklenenou poklici, ale ja myju tu poklici radeji rucne, protoze je na ni to gumove tesneni, jistota je jistota.
2x do roka si v nem dela manzel beef stew (hovezi maso, brambory, cibule, mrkev, vino, vyvar, cesnek a ruzne koreni) a to se vari na LOW 10 -12 hod, na HIGH 4-6 hod.
Jinak ho pouzivame vyhradne na party, vetsinou v nem delame nejake dipy (bud z articoku, spenatu a nekolika druhu syru, nebo z mlete svickove a tri druhu syru), pak to nechame zaple na nejnizzsi teplotu, aby to behem party neztuhlo a dalo se to dobre nabirat. Nebo do neho dame meetballs s omackou a je to jen zaple na nejnizsi - udrzovaci teplotu ...na party je tento hrnec jako stvoreny, jinak je me osobne na nic, protoze ja jim hodne zeleniny v syrovem stavu, co se neda jist syrove, to si kratce naparim, pri vareni se ztraceji enzymy, takove jidlo bez zivota je k nicemu. Nerikam, ze sem tam nedostanu taky chut na nejake dobre masicko, ale to si udelam radeji steaka, nebo salmona, zadne dlouhe vareni.
Ty pokud si budes chtit udelat treba pulled pork (trhane maso z plecka), tak ho budes delat nejspis celych 12 hodin, mozna ze i dyl, protoze ta teplota je skutecne hodne nizka, takze ocekavej velmi pomale, dlouhe vareni. Zalezi taky z jakeho druhu masa budes co varit (ze svickove to bude samozrejme driv hotove), zalezi taky na mnozstvi masa.
Příloha:
Hamilton Beach.jpg
Hamilton Beach.jpg [ 60.06 KiB | Zobrazeno 18740 krát ]

Autor:  miram [ pon srp 31, 2015 3:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Rychly hrnec (tlakovy hrnec) taky neni dobra volba, ale ja v nem varim cizrnu, black-eyed pie, maya coba beans. cervenou cocku, dobra volba to taky neni, to je jiste, protoze kazdym varenim se vse ponici, ale jak jinak to udelat? Jen syrovou zeleninu jist stale nedokazu, ac bych to velmi chtela. Vzdyt z toho jsou tak moc dobre hummusy a pomazanky, mnam! Tak nevim vazne ale jak je lepsi je varit, pomalu a nebo rychle? Co je lepsi?

Moje momentalne nejoblibenejsi fazole - http://humanelivingnet.net/2014/01/17/b ... eyed-peas/
Jsou velmi jemne chuti, zadne jine se jim nevyrovnaji ...to je ale jen muj nazor! \":D\"

Autor:  stejski [ pon srp 31, 2015 5:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Ještě dodám, co ho používám tak mě vrací každý rok za elektriku.Trouba má 2000W a pomalý hrnec 200W
Kolena a kačeny se úplně rozpadají.....

Autor:  miram [ pon srp 31, 2015 8:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

stejski píše:
Ještě dodám, co ho používám tak mě vrací každý rok za elektriku.Trouba má 2000W a pomalý hrnec 200W
Kolena a kačeny se úplně rozpadají.....

My platime 15¢/kWh a platime to pozadu, co spotrebujeme, za to pak teprve prijde faktura. Klimatizace jede nonstop 24 hodin/denne, sem tam ji vypiname (v prosinci az unoru, to je tady chladno, tak se da rict, ze setrime, ale sem tam zase prijde (leden nebo unor, jak kdy) nejaky hodne chladny den, teplota tady umi spadnou az k nule, sice vzdycky jen tak na jeden - dva dny, ale musime pritopit (elektrinou, plyn na Floride nemame, skoda, ten je daleko levnejsi). Minuly tyden jsme koupili novy sporak do kuchyne, tak jsu zvedava, jestli to bude delat nejaky rozdil. U vas je myslim ze ta elektrina o neco drazsi nez tady, ze?

Autor:  stejski [ pon srp 31, 2015 8:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Tady cca 5 czk za kwh, s aktualnim kurzem u vas 3.6 czk.
Ale platy jsou asi jinde \":(\"
God bless america.In God we trust! \":D\"

Autor:  SemTamTuPrídem [ pon srp 31, 2015 9:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Miram, Stejski, asi sa na to vykašlem, keďže jem raz denne, príliš sa mi to neoplatí..... Radšej si kúpim elektrický mlynček na mäso, a budem jesť to mäso surové (najprv na 14 dní mleté zamrazím) aspoň raz týždenne, a potom si môžem mleté mäso "pomaly uvariť" v termoske na jedlo...Privediem do varu, zlejem do predom vyhriatej termosky, dobre uzavriem, a o niekoľko hodín to bude uvarené...
Nebude to síce také chutné ako v "slow-cookeri", ale účel to splní, a ide o to, ako si to dochutím, atď....
TAk či tak, mäso si budem varievať vo vývary z kostí (12 hodinovom, vo veľkom hrnci na najmenšom plyne), takže bude chutiť lepšie, ako mäso varené len vo vode.... \":)\"
Ale díky za odpovede.

Autor:  Jarda [ ned zář 27, 2015 9:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

miram píše:
Ahoj Marku,
Pri teplote 40 až 99 stupňov celzia to budes varit hrozne moc dlouho. No zalezi na tom, co v tom hrnci vlastne chces varit, ale pokud maso, tak pocitej s tim, ze to bude mozna ze i 12 + hodin. Vzdyt pri teplote 120C se maso dela kolem 9 hodin. S timto pomalym hrncem, o kterem se ty zminujes (Klarstein) nemam ja ale vubec zadne zkusenosti. My mame doma prach-obycejny Hamilton Beach (5-qt. ovalny Slow Cooker, ktery stal pred 4 lety pouhych $20,00, ma 4 polohy - off, low, high, warm) ...posilam foto.
Ten hrnec o kterem se tady ty zminujes, je uvnitr z hliniku, (nebo neni?) a to se me vubec nelibi. Ten nas je z kameniny (ta vyndavaci vlozka, uvnitr toho obalu). Tento vyjimatelny vnitrek se da myt v mycce i s tou sklenenou poklici, ale ja myju tu poklici radeji rucne, protoze je na ni to gumove tesneni, jistota je jistota.
2x do roka si v nem dela manzel beef stew (hovezi maso, brambory, cibule, mrkev, vino, vyvar, cesnek a ruzne koreni) a to se vari na LOW 10 -12 hod, na HIGH 4-6 hod.
Jinak ho pouzivame vyhradne na party, vetsinou v nem delame nejake dipy (bud z articoku, spenatu a nekolika druhu syru, nebo z mlete svickove a tri druhu syru), pak to nechame zaple na nejnizzsi teplotu, aby to behem party neztuhlo a dalo se to dobre nabirat. Nebo do neho dame meetballs s omackou a je to jen zaple na nejnizsi - udrzovaci teplotu ...na party je tento hrnec jako stvoreny, jinak je me osobne na nic, protoze ja jim hodne zeleniny v syrovem stavu, co se neda jist syrove, to si kratce naparim, pri vareni se ztraceji enzymy, takove jidlo bez zivota je k nicemu. Nerikam, ze sem tam nedostanu taky chut na nejake dobre masicko, ale to si udelam radeji steaka, nebo salmona, zadne dlouhe vareni.
Ty pokud si budes chtit udelat treba pulled pork (trhane maso z plecka), tak ho budes delat nejspis celych 12 hodin, mozna ze i dyl, protoze ta teplota je skutecne hodne nizka, takze ocekavej velmi pomale, dlouhe vareni. Zalezi taky z jakeho druhu masa budes co varit (ze svickove to bude samozrejme driv hotove), zalezi taky na mnozstvi masa.

To je pěkná hračka a docela levná.

Autor:  Willis [ ned zář 27, 2015 9:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Pomalé pečení je nejlepší a nejzdravější způsob úpravy masa, protože je pak velmi dobře stravitelné a současně je zachováno velké množství živin. Velmi výhodná je teplota 90 stupňů s dobou pečení 6 hodin. Kromě pomalého hrnce lze použít i troubu (pokud je programovatelná) nebo domácí pekárnu SANA BASIC (ta má kromě pečení chleba též program na pomalé pečení masa). Výborné je maso se zeleninou a olivoým olejem nebo sádlem. Různé paleo recepty jsou pro pomalé pečení jak dělané.

Autor:  Zdravovědec xD [ úte kvě 02, 2023 5:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Dobrý den,
tak mi teď přestal neznámo proč fungovat sporák, možná právě proto abych ho přestal používat :-) jak už si ostatně říkám delší dobu... Chtěl bych se prosím zeptat, jestli tady má někdo zkušenost s pomalým hrncem? Asi bych i klidně více zainvestoval, kdybych věděl že se to vyplatí. Asi určitě je lepší keramika než hliník, ale koukal jsem že jsou ještě kameninové atd... nevíte pak jaký materiál s ohledem ke zdraví nejlepší? A jakého výrobce tak ideálně zvolit, když mi jde hlavně o spolehlivost či životnost, tzn. aby ten hrnec nějakou dobu vydržel a nereklamoval jsem ho každý půl rok a byl trochu více multifunčkní, např. jsem koukal že se v nich dají dělat i chleby, koláče nebo jogurt. Děkuji

Autor:  Jarda [ stř kvě 03, 2023 8:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Zdravovědec xD píše:
Dobrý den,
tak mi teď přestal neznámo proč fungovat sporák, možná právě proto abych ho přestal používat :-) jak už si ostatně říkám delší dobu... Chtěl bych se prosím zeptat, jestli tady má někdo zkušenost s pomalým hrncem? Asi bych i klidně více zainvestoval, kdybych věděl že se to vyplatí. Asi určitě je lepší keramika než hliník, ale koukal jsem že jsou ještě kameninové atd... nevíte pak jaký materiál s ohledem ke zdraví nejlepší? A jakého výrobce tak ideálně zvolit, když mi jde hlavně o spolehlivost či životnost, tzn. aby ten hrnec nějakou dobu vydržel a nereklamoval jsem ho každý půl rok a byl trochu více multifunčkní, např. jsem koukal že se v nich dají dělat i chleby, koláče nebo jogurt. Děkuji

Pokud jde o pomalý hrnec v tom radit nemohu protože s ním osobní zkušenosti nemám a v domácnosti ho nepoužíváme, ale pokud vím tak si je klienti chválí, ovšem jaký kdo má a co všechno v něm dělá to opravdu netuším.

Autor:  Loser [ pon kvě 08, 2023 7:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: POMALÝ HRNIEC (elektrický hrniec)

Zdravovědec xD píše:
Dobrý den,
tak mi teď přestal neznámo proč fungovat sporák, možná právě proto abych ho přestal používat :-) jak už si ostatně říkám delší dobu... Chtěl bych se prosím zeptat, jestli tady má někdo zkušenost s pomalým hrncem? Asi bych i klidně více zainvestoval, kdybych věděl že se to vyplatí. Asi určitě je lepší keramika než hliník, ale koukal jsem že jsou ještě kameninové atd... nevíte pak jaký materiál s ohledem ke zdraví nejlepší? A jakého výrobce tak ideálně zvolit, když mi jde hlavně o spolehlivost či životnost, tzn. aby ten hrnec nějakou dobu vydržel a nereklamoval jsem ho každý půl rok a byl trochu více multifunčkní, např. jsem koukal že se v nich dají dělat i chleby, koláče nebo jogurt. Děkuji

Mám CrockPot už 9 let. Až poslední rok mi praskl keramický hrnec, takže koupím nový. 3.5 l za 1500.Doporučuju.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/