Ahojte. Práve len tak rozmýšľam o tom, prečo vlastne existujú MEDZI ĽUĎMI pohlavné choroby, prečo je tu to riziko....
Napadajú mi LEN DVE MOŽNOSTI....
1. pohlavnú chorobu dostane ten, kto má oslabený imunitný systém, a spôsobí ju nejaký vírus, ktorý by ju nespôsobil, keby bol imunitný systém silný (teda napr. taký, aký majú divoko žijúce zvieratá, ktoré netrpia hladom a nie sú podvíživené) ..... Takže pohlavné choroby existujú u ľudí (aj) z tohto dôvodu.
2. Pohlavné choroby ako výsledok zo strany "Stvoriteľa", ktorý týmto chce dať najavo, že život nie je len o striedaní partnerov, ale že je hlavne o láske, sebarozvoji, prospešnosti pre seba, svoju rodinu, a okolie. Keby neexistovala hrozba pohlavných chorôb od chlamýdií po AIDS (založená na reálnom základe, hoci až také "horúce" to nie je, ako sa snažia médiá nahovoriť), tak by bola sexualita oveľa voľnejšia v zmysle PRAKTICKOM. Hoci by možno stále ľudia boli žiarlivý a slovo "nevera" by malo rovnakú silu ako teraz, ale bolo by OVEĽA viac ľudí, ktorí by striedali a striedali........ Totiž u mnohých ľudí je ten najhlavnejší dôvod toho že sú verní to, že NECHCÚ RISKOVAŤ NEJAKÚ POHLAVNÚ CHOROBU... Vlastne ja som v podstate PRESVEDČEŃY O TOM, , že keby pohlavné choroby neexistovali (neviem k akému obdobiu sa datuje ich vznik), tak dnešný svet by vyzeral ÚPLNE INAK. Možno by sme stále chodili oblečení po meste a podobne aj v lete, ale sexualita by bola oveľa volnejšia, malo by to určite veľký vplyv aj na rodinu ako takú (matka, otec, dieťa/deti).......... NEBOLA BY NÁHODOU "SODOMA-GOMORA" ??? ... Tá u zvierat nie je, oni akoby na to nemali ani čas (sexujú len určité obdobie v roku, alebo určité obdobia), alebo akoby na to nemali INTELIGENCIU, či akoby nemali zo sexuality také zážitky, aké majú ľudia...... Užívajú si to zvieratá vôbec ??? ... Ľudia si vedia sexualitu neskutočne užívať (keď ju majú človekom, s ktorým im je dobre)........ Keby neboli pohlavné choroby a tým by vo výsledku začalo byť sexu vo svete EŠTE OVEĽA VIAC, nezabudlo by sa na všetko ostatné (láska, spolužitie v bežnej rodine) ? Keby neboli pohlavné choroby, podľa mňa by klasická rodina (matka, otec, dieťa/deti) upadala, a vytvárali by sa komúny........ Lebo pokiaľ by ľudia neprestali žiarliť (na svojho partnera, ktorý by bez strachu z pohlavnej choroby ktorá by neexistovala začal chcieť a túžiť sexovať s rôznymi ľuďmi bez strachu...), tak by bolo v asi drvivej väčšine prípadov nemysliteľné žiť v klasických rodinách......... Potom by museli nastúpiť "komúny" o desiatkach, stovkách či tisíckach členov..... A čo by len tam bola za sodoma-gomora, keby neexistoval pocit strachu z pohlavnej choroby, či pocit akejsi viny zo "zhýralostí" a podobne ?? ....
Môj názor je taký : SOM PRESVEDČEŃÝ, že pohlavné choroby existujú z jediného dôvodu - z takého, že sme stále neprebudení, nevieme skutočne milovať (tou skutočnou láskou - nebeskou, vesmírnou, duchovnou), máme strachy, atď........ preto by sme proste ako ľudia NEVEDELI FUNGOVAŤ v realite kde neexistujú pohlavné choroby BEZ TOHO, ABY NÁS TÁTO SKUTOČNOSŤ (že neexistujú pohlavné choroby) NEZNIČILA..... Bez pohlavných chôrob by sme sa ešte viac vzďaľovali láske, lebo sexualita by nás pohltila ešte viac.....A sexualita musí byť v rovnováhe s láskou, len vtedy človeka sexualita neničí.......
Vaše názory ?
(sorry za to, že to nie je napísané ukážkovo čo sa týka skladby viet, atď, ale keďže často píšem veľa, nebaví ma to nejak upravovať, čas je drahý....)
_________________ Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. Majte sa čo najlepšie, pán Jarda
|