Ahojte.
Máte niekto skúsenosti s vyvolávaním si smiechu "len tak, lebo chcem" ?
Smiech znižuje zápalové procesy v organizme, zvyšuje serotonín, endorfíny, prospieva bránici atď, atp...
Praktizujem to už asi týždeň, 2x denne po 10 minút (zapnem si časovač
)...
Dnes sa mi stala veľmi zaujímavá vec.
Šiel som si svoju "10 minútovú dávku smiechu" (oveľa ľahšie sa človeku smeje "bez príčiny" vtedy, keď leží na chrbte, napríklad s rukami za hlavu), ale stalo sa niečo zvláštne... Po každých pár sekundách smiechu, keď som si dal čas sa dobre nadýchnuť, som si s úsmevom povzdychol "aaaachhhh"... Smial som sa ďalej, bolo mi stále lepšie a lepšie, tichý smiech (nech nepočujú susedia) sa zmenil v hlasnejší, začali tiecť slzy prúdom, a zrazu som zažil prvý krát v živote "plač od radosti"... Plač počas smiechu od radosti.
Dostal som sa do stavu extázy na pár minút, keď som sa smial a plakal zároveň, pričom som necítil ani "chlp" negatívnej emócie pri tom plači cez smiech. Plačom cez smiech nemyslím len to, že tiekli slzy a ja som sa smial, ale že som naozaj reálne aj svojou mimikou a pocitom plakal aj sa smial súčasne. Veľmi zaujímavá skúsenosť. Chcem podotknúť, že som trávu húlil 2x za život, naposledy pred rokom vo vodnej fajke (a aj to nevedome). Žiadne drogy, žiadny alkohol (počíta sa liter vína za rok ?, túto zimu som ešte nemal mimo Vianoc na prípitok nič "tvrdé"), žiadne lieky.
Ostáva mi len jediné - pokračovať v tom. Cítim, že toto je dobrá autoterapia, ktorá dokáže zmeniť život k lepšiemu.... Pretože vyvolávať si smiech, a to ešte bez toho, aby som musel mať nejaký externý zdroj smiechu (smiešne videá, srandovný rozhovor s niekym, atď), to je dosť zaujímavá a na ničom nezávislá autoterapia. A keby sa mi znova najbližšie (alebo v dohľadnej dobe) podarilo zažiť to čo som zažil dnes, tak by to bolo super a mohol by som povedať, že som si nezávisle od okolností, bez použitia nejakých psychotrópnych látok či zložitej meditácie priviedol stav extázy. Totiž naozaj som sa pár minút (asi tri minúty) cítil ako v extáze.
Zažili ste niekto niečo podobné ?