Presne tak @zvedavy.. To isté som nášmu mentálovi, v lepšom prípade trolovi chcel napísať. Ak by ženy zarábali viac, tak by príčetný zamestnávateľ zamestnal iba ženy, aby ušetril - a nič také nepozorujeme.
Problém Nicka je ten, že nenávidí ženy - asi preto, lebo ho non-stop odmietajú (a čuduje sa? jedine, že by na rande celý čas mlčal má šancu uspieť
) - a touto formou sa im mstí.
Ale keď už som sa rozpísal, tak spomeniem, že momentálne cca posledných 30 rokov čelíme útoku zo strany ľudí s preferenciou Cítenie (napr. MBTI typológia). Na archetypálnej úrovni sa jedná o dominanciu ženského princípu (by povedal J. Dušek). Nič proti cíteniu a emóciam - v umení sú vyslovene žiadúce, pri výchove detí, súcit s chorými, slabšími ap, ale do politiky, vedy emócie rozhodne nepatria. Pretože dominantné Cítenie znamená nediferencované (menej rozvinuté) Myslenie - netvrdím, že ženy nemyslia ako Nick alebo že sú hlúpe ako Nick - len to, že evolučne (keďže ženy vychovávali malé deti), sa im rozvinula viac empatia, sympatia, 6. zmysel atd.
To je hlavný dôvod, prečo vznikajú stupidné teórie (gender) a presvedčenia : pretože ONI to tak proste cítia a ako sa hovorí "přání je otcem myšlenky" si poprekrúcajú realitu podľa vlastnej fantázie a potreby. Najviac ma rozosmialo tvrdenie známej americkej feministky, že "E=mc2 je rovnica podporujúca utláčanie, pretože nadraďuje rýchlosť svetla nad ostatné rýchlosti". Ako je vidieť, rozum ostáva pri podobných úvahách stáť. Žiaľ k humanitným vedám (psychológia, sociológia, medicína) inklinujú práve takéto typy ľudí, preto Jordan Peterson non-stop opakoval (už ho nesledujem), že humanitné odbory patologické osoby s poruchami osobnosti a preferenciou Cítenia doslova zlikvidovali. Okrem iného inklinujú s marxizmu a celkovo ľavicovému mysleniu (aj to spomínal často JP).
Stačí si pozrieť nový Matrix a.. Lana Wachowski je cocotus debilis. Ale aj Disneyovky sú v prdeli..
A btw. to je dôvod, prečo Covid riešenia sú také stupidné, likvidačné, fatálne, nezmyselné aké sú... Lebo oni to tak proste cítia.. že je potrebné zachrániť každého za každú cenu (ak by použili rozum, tak by zistili, že je to pekný ale nereálny sen)..