jahoda píše:
To jsou ty informace na net-forech...
na jinych jsem zase nasla, ze v mixeru rychlyma otackama se ztraci enzymy...
A co vitaminy a mineraly- pokud je mlynek z cinu, medi ci hliniku- takove ty po babickach- stribrny a zlate barvy...? ty se nejak zasadne neztraceji prohnanim mlynkem???
Ale pokud ani odstavnovace nejsou z keramickych nozu-lisu, tak se taky nejake vitaminy ztrati, ze?
Jeste by me zajimalo, zda vite, kolik je na el.sporaku (cudlik 1-6) tech 45C??? tak do 3-ky se muze varit???
a jak se to odhadne na plynovem ci kamnech-babicka:)
Take jsem ted shanela naprosto prirodni sampon- ale kazdy ma SLS ci dalsi chemikalie...kvuli padani vlasu...je to u muzu nad 50let hormony, nebo cim??? A jak se to da vratit ci zastavit???
Vy jste takovy znaly v prirodnich vecech...nemel byste recept na vyrobu domaciho prirodniho samponu?
Mockrat Vam dekuji
To s tím mixérem je pravda, vysoké otáčky skutečně enzymy ničí, ale vysoké otáčky rozhodně u běžného mlýnku na maso nedocílíte.
Minerály se skoro neztrácejí, některé vitamíny skutečně ano, ale asi bych to viděl jako relativně malé zlo, co se týká odšťavovačů, tak ty kvalitní jsou vyrobené ze špičkové nerezové oceli a ta skutečně neničí prakticky nic.
To opravdu netuším a jediná rozumná možnost, jak to zjistit, je vzít nějaký teploměr a teplotu objektivně změřit.
Můj názor je, že u muže je pleš spíše výhoda, než nevýhoda. Já osobně bych žádné větší množství vlasů nechtěl, když si představím tu údržbou tak je mi z toho rovnou špatně. Takhle to jednou za 4 týdny obzučím mašinkou a mám klid a svatý pokoj. Jinak, co se týká šamponů to si myslím, že jste vedle, protože veškerá ta chemie je kyselinotvorná, zásadité prostředky se prakticky nevyskytují. Sám jsem přírodní šampon nikdy nezkoumal, ale napadá mě, že dobrý prostředek bude vlastní urina. Pokud se pořádně vmasíruje do pokožky hlavy, tak pomocí hormonů a minerálů v ní obsažených bude fungovat velice dobře a ta cena je naprosto bezkonkurenční. Nechat nějakou dobu působit a potom opláchnout vlažnou vodou, nebo nějakým bylinným čajem. Co se týká vlasů u mužů, tam je totiž nutná velice intenzivní remineralizace, která prakticky může zastavit vypadávání vlasů, případně i zajistit jejich nový růst.