Olina píše:
Dobrý den,
včera mi na sonu břicha zjistili, že mám žlučník plný kamenů o vel.cca 10mm a že doporučují operaci. První záchvat jsem měla v době vánočních svátků, bolest pravé poloviny břicha vystřelující do zad pod lopatku. Od té doby cítím velmi často tupou bolest v pravé polovině zad vycházející jakoby zevnitř hrudníku. Druhý záchvat jsem měla před týdnem, který byl mnohem intenzivnější než ten první, doprovázený zvracením.
Operaci beru jako poslední a nevyhnutelnou možnost. Je mi 36 let, váha 56 kg.
Myslíte, že by se s tím dalo něco udělat?
Díky za radu....
Olina
Určitě dalo, ale podstatná informace chybí, kolik těch kamenů je a jak jsou velké ty největší. V této situaci je potřeba je začít rozpouštět velkými dávkami hořčíku, ideálně používat chlorid hořečnatý, jak orálně, tak na kůži jako mazání, případně i koupele v epsomské soli a současně zvednout razantně pH moče minimálně k hodnotě 7-7,5 pH, kdy se již
kameny přestávají vytvářet. Současně pravidelně užívat ostropestřec mariánský, denně 3x lžičku semínek do úst a kousat tak dlouho, až zmizí veškerá chuť a zbytek spolknout, tím lze výrazně podpořit játra. Strava musí být silně zásaditá a jediný tuk, který budete používat, bude sirná patlanice, nic jiného. Také začněte čistit střeva, ať jste připravena na očistu jater, kterou provedete po částečném
rozpuštění kamenů. Tímto postupem se vyčistíte bez operace a vše bude ok.