pohoda píše:
Dobrý den pane Zajíček, moc děkuji za Vaše stránky. Dodávám doplňky, začala jsem s dělenou stravou, saláty, klystýry a pravidelným pohybem. Lékař mi na ultrazvuku našel fibrom na levém vaječníku 4 cm a v děloze 2 cm. Je to prý nezhoubný nádor, na rozdíl od cysty tuhé konzistence vyplněný kolagenovým pojivem. Nebolí. Doporučuje odstranit laparoskopií. Se samovolným zmizením se nesetkal. Myslíte, že se to dá nějak rozpustit nebo vyloučit? Jistě to souvisí i s psychikou. Ve vztazích jsem se dost trápila, ale nyní se cítím dobře, hlavně se snažím odpouštět a brát věci, jak jsou. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Tak jakýkoliv útvar, který si tělo vyrobí, umí pochopitelně také odstranit, osobně bych do toho nevrtal, tím si nijak nepomůžete a pokud zachováte po odstranění původní příčinu, tak vám naroste pochopitelně další, což já osobně jako léčbu nevidím. V případě, že vám nijak nevadí, tak bych útvar jednou za čas zkontroloval a moc neřešil, spíše bych řešil vygruntování celého těla a ono ho pak samo rozebere.