Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát kvě 30, 2025 4:44 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sinus Pilonidalis
PříspěvekNapsal: stř kvě 21, 2025 7:45 pm 

Dobrý den,
Chtěl bych se Vás zeptat, jestli má někdo zkušenosti s léčbou této nemoci, jedná se o trhliny mezi půlkami, ze kterých vytéká hnisy, pravděpodobně je to způsobeno zarostlými chloupky mezi půlkami, všude na internetu a různých fórech Tvrdí, že jediným řešením je chirurgická operace, případně odstranění laserem. Chtěl bych Vás poprosit o radu, zda existuje jiná možnost trvalého zhojení a zastavení recidivy tohoto onemocnění. Moc Vám předem děkuji za odpověď a Vaše rady, jsem již zoufalý.

Předmět příspěvku: Re: Sinus Pilonidalis
PříspěvekNapsal: čtv kvě 22, 2025 11:24 am 
Administrátor
Administrátor

Ondraa píše:
Dobrý den,
Chtěl bych se Vás zeptat, jestli má někdo zkušenosti s léčbou této nemoci, jedná se o trhliny mezi půlkami, ze kterých vytéká hnisy, pravděpodobně je to způsobeno zarostlými chloupky mezi půlkami, všude na internetu a různých fórech Tvrdí, že jediným řešením je chirurgická operace, případně odstranění laserem. Chtěl bych Vás poprosit o radu, zda existuje jiná možnost trvalého zhojení a zastavení recidivy tohoto onemocnění. Moc Vám předem děkuji za odpověď a Vaše rady, jsem již zoufalý.

Jedná se o dutý systém mezi špičkou kostrče a anální oblastí, který může být vrozený nebo získaný během života. Obvykle obsahuje zbytky chlupů či kůže. Toto onemocnění se nejčastěji vyskytuje u mladých mužů s hustým ochlupením, zejména mezi 15. a 25. rokem života. Mezi rizikové faktory patří sedavý způsob života, zvýšené pocení a obezita. Během druhé světové války bylo toto onemocnění tak běžné mezi vojáky, že se mu začalo říkat „nemoc řidičů Jeepu“. Příznaky zahrnují bolestivost, zarudnutí kůže a výtok hnisu z postižené oblasti. Pokud se neléčí, může vést k chronickému zánětu a abscesům. Medicínská léčba zahrnuje chirurgické odstranění, antibiotika a drenáž hnisu, tedy nic příjemného nechat si rozřezat řiť.
Šel bych na to jinak:
Správná hygiena – pravidelné mytí postižené oblasti jemnými antibakteriálními mýdly pomáhá snižovat riziko infekce.
Odstranění chlupů – laserová epilace nebo pravidelné holení může zamezit hromadění chlupů, které mohou vést k ucpání dutiny.
Změna životního stylu – vyhýbání se dlouhému sezení, pravidelný pohyb a udržování zdravé tělesné hmotnosti pomáhá snížit tlak na oblast kostrče.
Strava podporující hojení – dostatek vitaminu C, zinku a omega-3 mastných kyselin podporuje regeneraci tkání.
Alternativní metody – některé studie naznačují, že přírodní antibakteriální látky, jako je med, med se sádlem, rozdrcený kostival lékařský, nebo aloe vera, mohou pomoci při hojení. A pak z mého pohledu je patrně nejméně blbnutí a nevětší efekt s aplikací obkladů z kyseliny chorovodíkové v ředění 1:1500 pravidelně na noc. Ta i v této homeopatické koncentraci zlikviduje jakýkoliv malý šmejd co by se tam mohl množit a vyvolávat záněty a současně radikálně zlepšuje hojení poškození tkáně. Pokud by k tomu bylo cokoliv nejasné klidně mě zavolejte a probereme případně další možnosti, nikdy neexistuje pouze jedna cesta, vždy je jich celkem hodně tedy se skoro vždy dá vyřešit problém takzvaně na míru podle představ klienta.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 22, 2025 12:55 pm 

Dobrý den pane Zajíčku,
před nedávnem jsme spolu telefonovali, bylo to v listopadu, HCL jsem použil, ale měl jsem z ní poté opruzenou zadnici, da jsem jednu kapku HCL do 150 ml vody, dle Vašich rad, nasál do vaty, vložil mezi půlky a takhle fungoval celý den, ale HCL i v této koncentraci bohužel způsobila opruzeniny, ale na druhou stranu Sinus Pilonidalis byl potlačen a měl jsem až do dubna klid, teď v dubnu jsem se ale zpotil a Sinus byl znovu na světě...Nevím, jestli existuje i jiná možnost, jak se toho zbavit, viditelné trhlinky po zálečení HCL mezi půlkami zůstaly, ptám se na to, jestli vůbec existuje nějaká možnost, jak se tohoto problému zbavit na trvalo, bez recidivy, jsem z toho psychicky rozhozený, otravuje mi to každodenní život...chci se toho zbavit na dobro, ale pod kudlu se mi moc nechce, po tom, co jsem se dočetl od jiných lidí, co na tom byli a léčili se třeba i rok, než se jim ta rána zahojila, tajně doufám, že snad existuje i jiná možnost trvalého vyléčení tohoto svinstva...

PříspěvekNapsal: čtv kvě 22, 2025 2:35 pm 
Administrátor
Administrátor

Ondraa píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
před nedávnem jsme spolu telefonovali, bylo to v listopadu, HCL jsem použil, ale měl jsem z ní poté opruzenou zadnici, da jsem jednu kapku HCL do 150 ml vody, dle Vašich rad, nasál do vaty, vložil mezi půlky a takhle fungoval celý den, ale HCL i v této koncentraci bohužel způsobila opruzeniny, ale na druhou stranu Sinus Pilonidalis byl potlačen a měl jsem až do dubna klid, teď v dubnu jsem se ale zpotil a Sinus byl znovu na světě...Nevím, jestli existuje i jiná možnost, jak se toho zbavit, viditelné trhlinky po zálečení HCL mezi půlkami zůstaly, ptám se na to, jestli vůbec existuje nějaká možnost, jak se tohoto problému zbavit na trvalo, bez recidivy, jsem z toho psychicky rozhozený, otravuje mi to každodenní život...chci se toho zbavit na dobro, ale pod kudlu se mi moc nechce, po tom, co jsem se dočetl od jiných lidí, co na tom byli a léčili se třeba i rok, než se jim ta rána zahojila, tajně doufám, že snad existuje i jiná možnost trvalého vyléčení tohoto svinstva...

To je divné, s takto nízkou koncentrací nemá v zásadě nikdo uvedený problém, ta se dá naprosto normálně kapat i do očí, manželka si jí občas kape, nestěžuje si a stále vidí tedy problém tam bude někde jinde. To ředění je jedna kapka 3,5%tní kyseliny tedy již jednou zředěné na 150 kapek vody, nebo jedna kapka ostré kyseliny na 1500 kapek vody, nedělal jste to náhodou z ostré kyseliny to by pak šlo o poměrně vyšší koncentraci i když ani ta by nemusela vyvolávat uvedené potíže. V případě že jste ředil správně pak bych tedy šel do té mastné varianty vepřové sádlo s medem ideálně Manuka ten je asi nejlepší, nebo kostival kořen čerstvý rozemlít na kaši dát do gázy a použít jako obklad nebo i ze sušeného by to také šlo tím se dají zacelit i dekubity z proležení u imobilních pacientů. Případně s tou kyselinou pracovat cyklovaně tedy mít ji namíchanou a například dvakrát denně přetřít tu vedenou oblast tím roztokem, třeba by to na eliminaci bakterií stačilo.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 22, 2025 4:37 pm 

Máte pravdu pane Zajíčku, dělal jsem to z ostré neředěné kyseliny, špatně jsem Vás pochopil, naředil jsem to tedy dle Vaší rady jednu kapku do 1,5 l a budu zkoušet promazávat. Kostival zkusím někde sehnat.
Zasílám i foto, mám tam těch trhlin dost, nechcou se zacelit, pořád jsou to takové "jakoby dírky" a nevím, jestli se vůbec někdy zacelí, jestli je to vůbec možné...Co myslíte pane Zajíčku?

Přílohy:
Sinus Pilonidalis.jpg
Sinus Pilonidalis.jpg [ 549.22 KiB | Zobrazeno 396 krát ]

PříspěvekNapsal: pát kvě 23, 2025 5:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Ondraa píše:
Máte pravdu pane Zajíčku, dělal jsem to z ostré neředěné kyseliny, špatně jsem Vás pochopil, naředil jsem to tedy dle Vaší rady jednu kapku do 1,5 l a budu zkoušet promazávat. Kostival zkusím někde sehnat.
Zasílám i foto, mám tam těch trhlin dost, nechcou se zacelit, pořád jsou to takové "jakoby dírky" a nevím, jestli se vůbec někdy zacelí, jestli je to vůbec možné...Co myslíte pane Zajíčku?

Tak nyní již znáte ředění a máte vyzkoušeno že ani 10x silnější roztok nepředstavuje zcela zásadní problém tedy bych to pod tou slabší koncentrací držel klidně dlouhodobě. Obecně lze tvrdit že naprosto bezpečné by to mělo být až do koncentrace 1:500 z ostré kyseliny na zavřené rány, což je váš případ, ale zkoušel bych pomalu zvyšovat koncentraci. Já sám jsem u sebe přímo do řezné rány aplikoval 3,5%tní roztok, to jsem si teda málem cvrnknul do bombarďáků ale krvácení to zastavilo prakticky okamžitě, rána zčernala a zatáhla se v zásadě ihned a hojila se neuvěřitelně dobře. Tento postup určitě nedoporučuji slabším jedincům, jde o chemickou obdobu vypálení infikované rány žhavým železem což se za našich předků běžně praktikovalo a fungovalo to výborně. Dcera měla ošklivou otevřenou infekci v kloubu na ukazováku ruky což by medicína určitě minimálně antibiotikovala nebo raději rovnou řezala a svolila že ji na to dám tu kyselinu, opět se bavíme o 3,5%tní. Její odvaha byla po kápnutí ihned pryč, zezelenala a málem omdlela, ale když ten první náraz pravdy a lásky rozchodila zlepšování bylo skokové a zánět mizel před očima. Abych vás trochu inspiroval přiložím sem fotoseriálek prvních čtyřech dnů ruky jednoho z mých klientů kde mu infekce svlékla i kůži až na maso. Právě stálý obklad v doporučené koncentraci 1:1500 na to zabral prakticky okamžitě a jak vidíte šlo to v zásadě na holé maso. Otok, bolesti a infekt mizí již první den a tkáň se ihned uzavírá a to vše bez poškození střevního mikrobiomu, což by ATB nutně způsobila. Jinak z vaší fotky je patrné že se vám tam ta tkáň jizví, tedy by to chtělo fibrin rozpouštět pomocí enzymů, třeba Neprinol co máme na e-schopu byl přímo vyvinutý k tomuto účelu a získal v minulosti v USA cenu za výrobek roku.

Přílohy:
Začátek.jpg
Začátek.jpg [ 363.84 KiB | Zobrazeno 313 krát ]
Po 24 h pod HCl obkladem.jpg
Po 24 h pod HCl obkladem.jpg [ 320.01 KiB | Zobrazeno 313 krát ]
Po 72 h pod HCl obkladem.jpg
Po 72 h pod HCl obkladem.jpg [ 699.99 KiB | Zobrazeno 313 krát ]
Po 96 h pod HCl obkladem.jpg
Po 96 h pod HCl obkladem.jpg [ 607.93 KiB | Zobrazeno 313 krát ]

PříspěvekNapsal: pát kvě 23, 2025 8:35 pm 

Dobrý den pane Zajíčku, děkuji Vám za fotografie Vaše případy z praxe, je vidět, že kyselina dokáže opravdu zázraky bez použití ATB, budu zkoušet tedy tuto koncentraci, na Neprinol na Vašich stránkách jsem se hned díval, jsou to tablety, chápu tedy správně, že je mám užívat vnitřně? Nebo nějakým způsobem přímo na danou jizvu? Moc Vám ještě jednou děkuji za Vaše rady, moc si jich vážím opravdu.

PříspěvekNapsal: pát kvě 23, 2025 10:35 pm 
Administrátor
Administrátor

Ondraa píše:
Dobrý den pane Zajíčku, děkuji Vám za fotografie Vaše případy z praxe, je vidět, že kyselina dokáže opravdu zázraky bez použití ATB, budu zkoušet tedy tuto koncentraci, na Neprinol na Vašich stránkách jsem se hned díval, jsou to tablety, chápu tedy správně, že je mám užívat vnitřně? Nebo nějakým způsobem přímo na danou jizvu? Moc Vám ještě jednou děkuji za Vaše rady, moc si jich vážím opravdu.

Neprinol pochopitelně vnitřně aby se rozpouštěl fibrin v tom zajizvení, ale můžete vyzkoušet i jiné enzymy v zásadě by bylo dobré aby v nich byla serapeptáza. Má to hned několik výhod a jednou z hlavních mimo toho fibrinu je výrazné potlačení zánětu.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]