Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát kvě 30, 2025 1:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bakterie v moči, vyrážka
PříspěvekNapsal: stř kvě 28, 2025 8:24 pm 

Dobrý den, Jardo,
ráda bych se s Vámi poradila.
Na preventivní kontrole u doktora mi byla zjištěna v moči ve větším množství bakterie. Prý je to u žen běžné.
Občas mám zakalenou moč a trápí mě svědění.
Objevila se mi v oblasti prsou na třech místech červená vyrážka, která nesvědí.
Jelikož stále kojím (skoro dvouleté dítko), nechce se mi pouštět do "větších akcí ", každopádně bych ráda stravou svůj problém vyřešila.
Nepiju alkohol, nejím cukr a poslední měsíc jsem vyřadila lepek. Podle okolí se stravuji velmi zdravě ("seš stejně dobrá že si ten dort nedáš"), podle přečtených informací tady se mám co učit...
Budu ráda za každou radu...
Děkuji

Předmět příspěvku: Re: Bakterie v moči, vyrážka
PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2025 10:51 am 
Administrátor
Administrátor

Terez1 píše:
Dobrý den, Jardo,
ráda bych se s Vámi poradila.
Na preventivní kontrole u doktora mi byla zjištěna v moči ve větším množství bakterie. Prý je to u žen běžné.
Občas mám zakalenou moč a trápí mě svědění.
Objevila se mi v oblasti prsou na třech místech červená vyrážka, která nesvědí.
Jelikož stále kojím (skoro dvouleté dítko), nechce se mi pouštět do "větších akcí ", každopádně bych ráda stravou svůj problém vyřešila.
Nepiju alkohol, nejím cukr a poslední měsíc jsem vyřadila lepek. Podle okolí se stravuji velmi zdravě ("seš stejně dobrá že si ten dort nedáš"), podle přečtených informací tady se mám co učit...
Budu ráda za každou radu...
Děkuji

Nepíšete jaká bakterie což je docela dost podstatné pro smysluplnou radu jak se jí zbavit. Pokud kojíte tak se z pohledu minimální změny chuťových vlastností mléka jeví jako rozumné nasadit brusinky a lichořeřišnici což většinou stačí na eliminaci běžně se v této oblasti vyskytujících bakterií. Další docela zásadní je porovnat imunitní systém který zhruba z nějakých 80% představuje střevní mikrobiom, hlavně v případě že defekace není zrovna ideální a srovnat na správnou úroveň především bifidobakterie které v průběhu života stále klesají až k limitní nule. Úměrně s tím jde imunita do háje a naskakují různé zánětlivé procesy, nebo jak ty stavy nazývá medicína nemoce. Vyzkoušejte se na ně zaměřit a cíleně je zvednout třeba pomocí doplňků s čistou formou bifidobakterií jako máme na e-schopu třeba zde https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47 ... =0&id=5363. Já mám dokonce vymyšlené postupy jak si je doma na bezmléčných substrátech množit a vyrábím si takové poměrně chutné probiotické přesnídávky které mohou jíst jak dospělí tak děti. Vyjde to levně je to dobré a fungování nemá chybu. Zatím jsem tento postup nikde nezveřejnil ale pokud o něj budete mít zájem tak mě zatelefonujte a pobavíme s o tom jak na to. Každopádně je potřeba snížit pH jak moče tak stolice protože pH je základním předpokladem pro přežívání konkrétních druhů bakterií a proteobakterie spíše preferují zásadité pH, hlavně ve stolici.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]