Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned čer 08, 2025 11:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Atopický ekzém, kopřivka?
PříspěvekNapsal: sob čer 07, 2025 10:18 am 

Dobrý den,
na loktech a pažích se mi objevil atopický ekzém, mám UC, Hemangiomy na játrech, po konzultacích s panem Jardou jsem vynechal všechny cukry, bílé pečivo, začal jsem jíst více zeleniny. Ovocné snídaně s ořechy. Absolvoval jsem klystýry, nicméně ty nejspíš pro mne nebyly úplně vhodné vzhledem k UC, měl jsem po nich problém s vylučováním stolice a vrácení mikrobiomu na správnou úroveň, po konzultaci s panem Jardou jsem si zakoupil Sacharomyces Boulardii a ty mi pomohly mikrobiom napravit, na záchod chodím pravidelně, stolice je hnědá, ne úplně pevná, podle bristolské tabulky je to tak typ 4 někdy, když si dám větší dávku citrátu hořčíku tak typ 5. Na záchodové míse se nelepí, v záchodě se ponoří. Již zmíněna probiotika mi velmi pomohla s úpravou stolice a je to opravdový zázrak, moc děkuji pane Jardo za doporučení, zachránil jste mne. Ale nechápu, proč se mi objevil ten výše zmíněný ekzém, nebo kopřivka. Byl jsem u svého lékaře, ten mi rovnou napsal Locoid mast a také antihistaminika Zodac. Nicméně se snažím kopřivky zbavit i jiným způsobem po přečtení celého vlákna, zkoušel jsem sůl z mrtvého moře, která působí blahodárně a velmi zmírní stav, nechce se mi pak lokty a paže škrábat. Ale zbavit se úplně daného stavu nemohu, nemáte někdo zkušenosti, jak na to? Byl jsem na ultrazvuku včera a kromě již zmíněných hemangiomů na játrech je vše v pořádku, žlučník, ledviny, střeva. lékař tvrdil, že to může být alergie na sluníčko, případně na trávu, kterou pravidelně sekám, protože máme zahradu. Moc Vás prosím o radu, co by to mohlo být a jak to dostat pod kontrolu. Už mi to drbání neskutečně otravuje život...PS: doufám, že jsem to zadal dobře pod atopický ekzém a nevytvořil nové téma, pokud ano, tak se panu Jardovi moc omlouvám.

Přílohy:
IMG_7124 (1).jpg
IMG_7124 (1).jpg [ 538.46 KiB | Zobrazeno 62 krát ]

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]