Dobrý den, prosím o názor. V domácnosti jsme vyřadili pečivo, dá se bez něj opravdu žít. Snažíme se jíst méně sacharidů. Jíme oleje s omega 3 kyselinami s tvarohem. Samotné oleje bez tvarohu asi nemají moc smysl. Jde mi o toto. Syn (13 let) má občas dech po acetonu. Vždy mu říkám, že má nemocný žaludek. Stravuje se ve škole. Doma jíme po svém, nicméně občas ujede třeba na brambůrkách a čokoládě
. Dech se vždy po nějaké době upraví a za čas zase objeví, ale vždy na krátkou dobu, třeba jen na 2 dny. Můj dotaz zní, jakou chybu děláme ve stravě? Zřejmě jde právě o přemíru ketolátek v krvi, které způsobují kyselost v těle. Četla jsem, že acetonový dech je příznakem. Je možno, když takový dech zjistím, konzumovat třeba větší množství okurek či jablečný ocet popř. jiné potraviny na zvýšení Ph? Jde tomuto dechu předcházet?
Člen ravima vám to vysvětlil opravdu dobře a určitě se není čeho bát. Tělo obdobný stav dociluje v hladovkách a také se nic negativního neděje. Nutno však počítat s tím, že na dokonalou schopnost pracovat s ketózou se musí tělo naučit a určitě mu to trvá docela dlouhou dobu. Nejde nakonec o nic nového a převratného, například u našich dávných předků bylo prakticky nemožné jíst sacharidy v zimním období a tak se do ketózy přepínali každý rok, čili žít se tak dá určitě i celý život.