Cotillon píše:
Dobrý večer,
posledních pět let se potýkám se zdravotními problémy, s nimiž si nevím rady a které mi velice ztrpčují život. - Začalo to velkou únavou až vyčerpaností, ale bez bolestí svalů a kloubů a bez zvýšené teploty. - Po dlouhém hledání jsem se dostal do spánkové laboratoře, kde mi našli těžkou spánkovou apnoe (36 AHI, 29 obstrukčních hypopnoe a 6 centrálních apnoe). Dostal jsem CPAP a po půl ruce pracného přivykání na masku a turbínu, jsem vydržel s tímto spát každou noc a po celou noc. - Tím ale moje potíže neskončily. - Zhruba po roce používání přístroje jsem se dostal do zvláštních stavů, kdy dopoledne jsem byl jakž takž bdělý, ale po 14 hodině upadám do imperativního spánku, spánkové opilosti a zvláštní tupé bolesti hlavy, která odpovídá tak 7-10 probdělým nocím. Pocit je to strašný. - Nutí mě to jít okamžitě domů a uléhat do postele, kde neusnu, ale jsem v takovém zvláštním polospánku, kdy nemůžu usnout, ale ani nemůžu fungovat v běžném životě. - Takhle intenzivně jsem to měl před 2 roky po dobu asi 5 měsíců a to jsem jenom chodil do práce a zbytek času spal a jedl. - Nic jiného jsem nemohl vykonávat. - Na neurologii mi vyloučili podezření z narkolepsie, šel jsem zpět do spánkové laboratoře, kde se na mě dívali jako na exota, nač si vlastně stěžuju, vždyť se CPAPem nemám právo je "obtěžovat" s nějakou idiopatickou hypersomnií!!!! - 2 měsíce jsem bral Vigil (modafinil) - který mě výborně zabíral na tu mou nadměrnou spavost, ale potom SÚKL zakázal preskripci tohoto léku pro mou diagnosu a vyhradil ji pouze pro narkolepsii. - Co mám dělat? - Mé potíže mě likvidují intelektuálně (poruchy paměti, špatné učení, špatné vybavování slov, zadrhávání v řeči), sociálně (problémy v práci, ve vztazích, omezení koníčků a zájmů) i emocionálně (citová oploštělost, neschopnost se soustředit, pesimismus, ztráta sebedůvěry, nevíra ve vlastní budoucnost). - Lékařské nálezy jsou veskrze negativní (když nepočítám anamnestické titry ELISOU Chlamydophila pneum. EBV, herpetické viry, mykoplasmata, ureaplasmata) - což má prý dnes každý. - Doktoři mě už posílají na psychiatrii, já si pořád myslím, že příčina bude buď infekční nebo imunologická. - Když to vezmu z té alternativní stránky věci, ani tam nevím, čeho se chytit a čím začít. - Že by očistou tlustého střeva, jak radí moudří. - Budu rád za každou odpověď. Je mi 49 let. Cotillon.
Tak začít vyčištěním střev a jater je určitě dobrý počin i když zde bych viděl opravdu dost pravděpodobné řádné promoření nějakým parazitem. Jinak by se určitě vyplatilo projít si pokud možno vyšetření na co nejširší okruh hormonů a pokud bude něco špatně, začít rovnat stav právě od nich.