Lucyka píše:
Zdravím vás,
jsem už celkem zoufalá a nevím jak dál pokračovat sama se sebou. Je mi 19 let, ale cítím se tak na 50...kříže mě bolí každý den, a mám tendenci to tam prostě křupnout. Mykózy mám xxx krát za měsíc....a to mohu mýt speciální gely a velice přísnou hygienu. Myslím si, že jsem si je vyléčila, ale vždycky přijde. A navíc mám chronický glaukom v obou očích....takže častým bolestem hlavy se nevyhnu...poškozených nervů mám prý dost. V 17 letech jsem zase běhala xkrát na vyšetření prsou, kvůli bouli která nakonec byla nezhoubná a úplně se vytratila. Jsem celkově úplně unavená, bez nálady a chutí do života. Tak unavená, že mám problém dělat i běžné věci. Nikdy jsem taková nebyla, to posledních dva roky ano. Vždycky jsem lítala, cvičila a hodně se smála. Teď jsem strašně protivná, a vše mi vadí. Jsem magnet na nemoce, a rozhodně na ty nevýlečitelné. Jsem prostě smolař už od malička.
Nejím moc maso a takové salámy a mastné výrobky taky ne. Co mám na sobě sakra změnit ? Uvažuji o syrové stravě ale nevím zda se něco může změnit, a vyléčit?
Glaukom už je moje poslední kapka nervů....téhle nemoci se strašně bojím. Celkově jsem se vždycky bála slepoty....asi si to vše přivolávám.
Víte, je těžké že vedle vás stojí člověk s energií na rozdávání a je zdravý jako rybička....a já vedle něj se sypu jako domeček z karet.
Jakou radu a názor máte vy? Moc děkuji
V tom co píšete je vidět hodně frustrace a strachu. Jestliže máte v sobě přesvědčení, že jste smolař od malička a magnet na nemoci, tak jím budete a budete přitahovat nemoci a budete přitahovat nepříjemné situace. Tyto nemoci a situace Vás budou utvrzovat v tom, že jste smolař a magnet na nemoci. To Vám bude zhoršovat náladu, budete mít myšlenky strachu, frustraci (což už máte) tělo bude reagovat stresem a budete ještě větším magnetem na nemoci a vše co nechcete.
Zamotaný kruh, ze kterého je potřeba vystoupit.
Z mého pohledu je řešení stravy a dalších opatření na tělo jen doplňkovým řešením a je pro řešení situace nezbytné podívat se na to, které situace a myšlenky ve Vašem životě způsobily tento stav.
Co ses stalo v době kdy se Vaše nálada a fyzický stav začal zhoršovat? Které Vaše běžné myšlenky, kromě těch, které uvádíte Vás uvrhají do negativity a negativních emocí?
Co se týče syrové stravy, některým lidem dodá energii a pročistí tělo, v mé praxi převažují lidé, které krajnosti směrem k OZ stravě a syrovosti dovedly k ještě větším psychickým obtížím a vyčerpanosti.
Už třeba proto, že tělo při stresu potřebuje slušné množství bílkovin pro tvorbu hormonů pohody v mozku. Souvislostí je ale mnohem více.
Děláním si starostí s tím co jíst, jak a co kombinovat a který styl je správný je také slušným stresorem. I člověk který má slušnou psychickou stabilitu a pustí se do studií co říká ten či onen na tu či onou potraviny, stravování apod se může dostat do stavu, kdy bez ohledu na to co jí je v depresi.
Tímto jsem prošel a stálo mě hodně úsilí, abych se z toho zotavil.
Pro bezprostřední pomoc, kterou můžete udělat sama, doporučuji hledat a zaměřit se na způsoby jak si zlepšit náladu. Přichází jaro a pěkné počasí, pokud Vám dělá dobře pohyb, buďte venku, choďte, běhejte, plavte, soustřeďte se na pocity v těle. Jaké je to cítit vzduch na těle když běžíte? Jaký je to pocit po plavání lehnout do trávy a uvolnit se? Místo myšlenek obav zaměřte svoji pozornost na své tělo - dech, pocity, pohyb, kontakt s přírodou.
Buďte s lidmi, se kterými se cítíte dobře, čtěte knížky nebo koukejte na filmy, které Vás inspirují, ve kterých třeba lidé popisují změnu svého života (například
https://www.youtube.com/watch?v=-eGE77NeggQ)
Dejte si dobré a přirozené jídlo (ne takové, které někdo doporučuje, ale takové u kterého se cítite dobře ), koupel, masáž.
Zkuste být ohledně své situace o trochu více hravější. Pokud se jí dokážete aspoň trochu zasmát, skvělé.
Udělejte cokoli, abyste se cítila dobře. Poté budou sami přicházet myšlenky naděje, důvěry, pohody a Váš organismus bude provádět léčivé procesy mnohem lépe než nyní.
A také budete poté mnohem lépe vědět, jestli brát nějaké doplňky co jíst a na koho se případně obrátit pro pomoc.
Můj pohled je, že cesta k řešení Vaší situace vede zevnitř ven a ne naopak.