Yaninka píše:
Vážený pane Zajíčku,
je mi 27 let. Asi 1 a 3/4 roku mě trápí podivná bolest močového měchýře, jakoby uvnitř něco žilo, stěhovalo se z místa na místo a někdy spíš tak vnitřně svědilo, doprovází to pocit na močení. Kromě absolvování peripetií s několika západními lékaři (obvodní, urologie, gynekologie, internista) a velkým množstvím antibiotik, které potížím nijak nepomohly a výsledky všech konečných testů neprokázaly nic konkrétního, jsem se dostala do rukou lékaře, který se zabývá alternativní medicínou. Svitla mi z počátku naděje. Za příčinou vidí přemnožení kvasinek v trávicím traktu, konkrétně rodu Aspergillus. Vidí je ve vzorku moči pod mikroskopem, jinak průkaz nebyl, ale údajně je velice obtížné to prokázat. Nasadil mě i partnerovi protikvasinkovou dietu a několik podpůrných doplňků pro očistu organismu s tím, že za tři měsíce bude vše ok. Dietu a pokyny jsem držela rok a tři měsíce, z počátku velice náročné, protože jsem musela úplně vysadit cukr, po kterém jsem shodila a byla bez energie, při 170 cm jsem měla 54 kilo. Chodili jsme s partnerem téměř každý měsíc na kontroly a vždy nám lékař řekl, že je to na dobré cestě a ať vydržíme. Partner říká, že již téměř žádné problémy s měchýřem nemá. Ale já ano a už jsem po tak dlouhé době psychicky na dně, stálo mě hodně energie, času a peněz problém řešit, ale výsledek žádný. Mám pocit, že můj život už nikdy nebude plnohodnotný, téměř vše ovlivňuje náš problém. Partner je na tom obdobně, možná i hůře (sexuální život na bodě nula). Dietu jsem začala před dvěma měsíci porušovat, jen rafinovaný cukr nejím, pouze přírodní a v malém množství. Cítím se o něco lépe, cukr mi vrátil energii. Ale problémy s břichem mám pořád. Doktor mi doporučil hydrocolon terapii, na kterou nemám peníze. Narazila jsem na Váš blog, kde jsem se dočetla o šankhaprakšálaně a zaujala mne. Ovšem při zanešení těla Candidou prý není úplně vhodná. Navíc, netuším, co mi vlastně doopravdy je. Nesetkal jste se někdy s podobným problémem? Napadá Vás, na koho bych se měla obrátit, co dělat? Myslíte, že by mi Šanka mohla nějak uškodit a raději se do ní nemám pouštět?
Moc děkuji za Váš názor. Jana.
Dobře vám odpovídá člen pv33, čili jednoznačně čistit co se čistit dá a pokud jde o to šanku s krví na konci, tak zase se tolik bát nesmíte. Většinou jsou při delších zdravotních problémech sliznice trávicího traktu natrávené a mírně kapénkově krvácejí, což je bohužel dost běžné a většina lidí to neví. Probiotika navíc nijak na použitelnosti neztrácejí s časem a tři měsíce vůbec neberte jako problém, pouze nemají tu účinnost, ale fungují pochopitelně i dvojnásobnou dobu zcela bez problémů, tak je klidně doberte. Osobně bych se také zaměřil na nadledvinky a pokud jste v trvalém stresu, tak ten problém bude spíše z tohoto zdroje, protože rozhozený kortizol může jak za záněty, tak infekce, akorát záleží, zda ho máte moc, nebo málo.