Máte pravdu, ještě jí něco vysvětlovat, když vím, že to nepochopí, s tím se nebudu vůbec zatěžovat, ona není ten typ doktora, který to bere z naší strany... já si to vyšetření tam, kam mě pošle protáhnu sama, prý by to mělo jít, co říkala známá. Prostě tam půjdu až cca za 3 - 4 měsíce a asi nic nenajdou.
Už jsem asi přišla na to, jak to všechno začalo. Brala jsem Jeaninne (nízkodávková hormonální antikoncepce) progestagen a estrogen v ní (
http://www.jeanine.cz/jeanine2008/index.html?type=verejnost&slozka=html&cislo=10 ), nízkodávková = nejmenší velké zlo.
Po tom, co jsem ji vysadila, mi HNED na další roční prohlídce našli "ascus", zdálo se mi to divné a spojovala jsem si to buď s vysazením antikoncepce, nebo, že si chce pí. Dr. nebo někdo jiný za mě připsat nějaké bodíky. Ale, když jsem se nad tím zamyslela a pořádně nahlídla do odborných článků, zjistila jsem, že to má s antikoncepcí a jejím vysazením hooodně společného,
zjednodušeně řečeno: Estrogen (braný v antikoncepci) mj. výrazně ovlivňuje výstelku v pochvě, která tvoří také jakési "krmivo" pro bakterie, co tam mají být, které produkují kyselinu mléčnou, a tím okyselují prostředí, ve kterém se nedaří potvorám, co tam být nemají. Potvory tam vždy sice jsou, ale v malém a přirozeném množství, protože jim ve velkém konkurují ty naše dobré.
Další věc: vysazením antikoncepce začalo také akné a hlavně klasické ženské problémy, citlivost na onom místě - každý měsíc něco jiného typu, žádná hrůza, ale všimla jsem si té změny, podráždění. No a nové osazenstvo je nepřirozené pro toto prostředí a začalo páchat neplechu, jistě dráždí a narušuje okolní prostředí a tím vznikla i změna na čípku (ten můj ascus)...
Proč s vysazením ak přichází akné, to se mi bohužel nepodařilo zatím zjistit. V každém případě to vyvolal nedostatek estrogenu nebo progestagenu, protože jsem ak brala od 16 let - tj. cca 7 let!!! Sice s krátkými pauzami, ale muselo si na to tělo zvyknout a tím pádem mi teď chybí, protože dodávka těchto umělých sajrajtů navždycky a ze dne na den skončila (před rokem)! Tyto 2 hormony přirozeně něco ve spojitosti s akné blokují a plní spoustu jiných funkcí. Akné se mi podařilo stravou a doplňky minimalizovat, že už mi tak nevadí, ale stále se mi objevuje na hrudi a na oblasti spánků a nejvíc v okolí pusy (to je na obličeji oblast pohl. orgánů). Ak také výrazně zmírnila "projev" menstruace, mé silné krvácení i nesnesitelné bolesti (když jsem ak nebrala, skončila jsem i pod stolem svíjející se bolestí, bylo mi všechno jedno a už jsem si přála, až to odezní, v práci v tomto stavu nešlo být). Hlavní zásluhu na bezbolestné menstruaci přisuzuji dennímu lisování šťáv (cca. 1 L), převážně mrkev, cerel, řepa aj. …po najetí na zdravou stravu se bolesti zmírňovaly, ale výrazně jsem pokročila až s koupí lisu. Po několika měsících, kromě toho, že mám citlivé břicho, střeva a záda, bolesti přestaly…věřím, že se zmírní i krvácení. Bolesti byly u mě způsobeny nejspíš demineralizací, hormony to nebyly, protože vím jistě, když teď najedu na klasickou stravu, tak příští menst. bude bolestivá! Je to správným stravováním.
Nenašlo by se prosím krátké vysvětlení souvislosti s akné?
Myslíte, že je to reálný úsudek s tou ak a ascus?
Ach jo, když to tak člověk vezme, co takových věcí musí mít v těle třeba chlapi, kteří nejsou kontrolovaní nijak a ještě se živí umělotinama... nikdo je nikam neposílá a jsou psychicky v klidu, ale to je otázka času. Je to podle mého odhadu určitě víc, než u 95% populace, akorát někdo vydrží víc, někdo míň...a pak začnou problémy, jen chudák ten, komu na to příjdou náhodou a pak se v něm rýpou. Co potom moje 45 letá sestřenka, co byla na gyn. pouze jedenkrát a už jí tam od té doby nikdo nedostane...dneska tam jdu "nevyřešit nic" já.