Petr 2 píše:
Jake si konkretne bral doplnky? Pokud nechces uvadet zde muzem po mejlu nebo soukromou spravou SZ. Me osobne tvuj problem zaujal, lekari nemohou vedet vsechno, telo funguje komplexne. Telo vydrzi hodne ale ne dlouhodobe ikdyby si jedl to nejlepsi z matky prirody. Krom suplementace mineraly a stopovymi prvky, bych zkusil estli to neni tim fyzickym pretezovanim, holt co telo snese v 20r nesnese v 25r, nadruhou stranu neni to ani tak o veku jako o vyladenosti metabolismu, harmonii v procesech, endokrinni zlazy o jejich opotrebovani, nastesti ma telo dobrou regeneracni schopnost ale chce to mu dat moznost a cas. Prestal bych s premahanim, sport jen obcas a mirne tak aby bavil, najit si v nem zalibeni i bez toho ze se znicis, relax v prirode u vody, dodrzovat striktne spankovou hygienu se slepicma a denni rytmus v souladu s vseobecne prirozenymi cirkadialnimi rytmy, naslouchat vic hlasu sveho tela, telo si samo rekne co chce, tedy necpat se kdyz mi to nechutna ikdyz toto neplati u vseho.
Nepoužíval jsem nic zakázaného(steroidy ani anabolika, až tak hloupý nejsem), ale vzhledem k tomu, že jsem hrál závodně, tak jsem jedl Gainery, proteiny, BCAA, Kreatin a Glutamin většinou od Weidera. Vše nárazově většinou přes letní prázdniny, jen protein pravidelně vážil jsem 99kg při 192cm, docílil jsem toho ale nepřirozeně rychle, takže mám všude strie. Když jsem změnil životosprávu přestal posilovat každý den a přestal doplňky užívat, zkrátka to celé překopal a začal více poslouchat tělo, zhubl jsem během roku a půl 15kg, cítím se o 100% lépe, svým způsobem se špatně necítím, jen mám stále špatné výsledky, co se týče štítné žlázy a jak všichni víme nic není jen tak. Samozřejmě dodnes toho lituji, že jsem se tak přetěžoval, kdo chce kam, pomozme mu tam. Sport dělám již pro zábavu, nikdo mě do něj nenutí (žádné povinné tréninky atd.), bez něj ani nedokážu žít , naplňuje mě, takže doopravdy jen pro zábavu, svým způsobem chápu tu svoji obsesi, co se týče toho dokázat v něm něco, ale za cenu zdraví již NIKDY ! Teď si zkusím změřit, jestli nemám nedostatek jódu a selenu a pokud to tak bude, tak je budu doplňovat, vzhledem k tomu, že fce mé št.žlázy je zpomalená mohlo by to pomoct. Přečetl jsem celé fórum, co se týče žlázy a dozvěděl se dost věcí, tak je zkusím, ale nejdřív musím zjistit, co mi chybí. Objednal jsem si i ty vlasové testery. Měl bych ještě jednu otázku, když člověk pravidelně pije Magnesii minerální vodu, je to pro tělo přínosné nebo ho to naopak zanáší ? Četl jsem tady mnoho názorů a nějak nevím, co si o tom myslet.