Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:55 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Alergie
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2012 2:52 pm 

[quote="lenislava":3n9u9ln1]Dobrý den,

prohlížím si trošku zběžně tyto stránky a ještě jsem nenalezla odpověď na téma, co mě trápí. Obracím se sem s dotazem, zdali je možné léčit alergie (na pyly, na prach, na roztoče, na zvířata) jen úpravou stravy a popř. jakou úpravou.
Chtěla bych se zbavit léků, ale bez nich mi není dobře. Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil, tak jsem docela v koncích. Děkuji za odpověď. Lenislava[/quote:3n9u9ln1]
Vytvořila jste duplicitní vlákno. Zkuste pročíst příspěvky pod originálním vláknem "Alergie":

Naposledy upravil Amy dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2012 8:38 pm 

lenislava píše:
Dobrý den,

prohlížím si trošku zběžně tyto stránky a ještě jsem nenalezla odpověď na téma, co mě trápí. Obracím se sem s dotazem, zdali je možné léčit alergie (na pyly, na prach, na roztoče, na zvířata) jen úpravou stravy a popř. jakou úpravou.
Chtěla bych se zbavit léků, ale bez nich mi není dobře. Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil, tak jsem docela v koncích. Děkuji za odpověď. Lenislava

Zkus ocisty, strev a predevsim ocistu jater dokud z tebe bude neco vychazet.

PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2012 2:24 pm 

lenislava píše:
Dobrý den,
prohlížím si trošku zběžně tyto stránky a ještě jsem nenalezla odpověď na téma, co mě trápí. Obracím se sem s dotazem, zdali je možné léčit alergie...Lenislava

Nemohu tvrdit, že to je tím (ale asi jo), ale zbavil jsme se těžké senné alergie saunou (cca do 1 roku) a s tou lehkou se dalo už dobře žít (tvala už jen cca 14 dnů v roce). Letos jsem jako vedlejší efekt zkusil na sobě účinky CDS (http://www.emms.cz) a zbytky té lehké alergie byly pryč do 2 dnů zrovna v začínající sezóně v červenci ! To dosud žádný "lék" typu Zirteců atd nedokázal. http://www.uloz.to/xWD8mhT/j-v-humble-m ... -kniha-zip . Bylo to naprosto pryč, totálně. Zíral jsem. Bral jsem jen lehkou dávku cca 1l 25 ppm/denně po dobu cca týden. Lze brát až 11itr 100 ppm/denně. Je to jen zkušenost, tak bych byl rád, kdyby to někdo mohl potvrdit stejnou vlastní zkušeností. Teorii o CDS to vyhovuje, CDS jen posiluje imunitní systém, žádné vedlejší účinky, takže se s problémem vypořádá tělo samo, když se mu jen trochu pomůže. CSD doporučuji i proti chřipkám, angínám a všem nemocem virového a bakteriálního původu. Většinu těchto lehkých nemocí to řeší do 2 dnů nebo i preventivně, při prvních náznacích, nemoc nepropukne. Levně a spolehlivě. Nesmí se kombinovat s farmaky - většina jich ruší účinek CDS.

PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2012 2:48 pm 

Vše co píše pan Zajíček je asi dobrá prevence, jen chci popsat vlastní zkušenost s těžkou alergií na trávy a sena, kterou teď už nemám. Nemohu tvrdit, že to je tím (ale asi jo), ale zbavil jsme se těžké senné alergie saunou (cca do 1 roku) která přešla v lehkou a s tou se dalo už dobře žít (tvala už jen cca 14 dnů v roce). Nemusím asi zdůrazňovat, že předchozí "vakcíny" atd. byly k ničemu. Letos jsem jako vedlejší efekt zkusil na sobě účinky CDS (http://www.emms.cz) http://www.uloz.to/xWD8mhT/j-v-humble-m ... -kniha-zip . ..a zbytky té lehké alergie byly pryč do 2 dnů zrovna v začínající sezóně v červenci ! Normálně bych 14 dnů prokýchal s pálícíma očima. .To dosud žádný "lék" typu Zirteců atd nedokázal. Bylo to naprosto pryč, totálně, rychle. Zíral jsem. Bral jsem jen lehkou dávku cca 1l koncentrace 25 ppm/denně po dobu cca týden. Lze brát až 1 1itr 100 ppm/denně. Je to jen zkušenost, tak bych byl rád, kdyby to někdo mohl potvrdit stejnou vlastní zkušeností. Teorii o CDS to vyhovuje, CDS jen posiluje imunitní systém, žádné vedlejší účinky, takže se s problémem vypořádá tělo samo, když se mu jen trochu pomůže. To neřeší prevenci ale důsledek. Příčinu/prevenci řeší asi životospráva podle pana Zajíčka. CSD doporučuji i proti chřipkám, angínám a všem nemocem virového a bakteriálního původu. Většinu těchto lehkých nemocí to řeší do 2 dnů nebo i preventivně, při prvních náznacích, nemoc nepropukne. Levně a spolehlivě. Nesmí se kombinovat s farmaky - většina jich ruší účinek CDS. Jinak nesouhlasím že děti nemají užívat mléčné výrobky. Děti mléčné výrobky v době růstu potřebují pro růst kostí a zubů. Je třeba vybírat produkty čerstvé, ne "trvanlivé", "tavené" pod. Ty obsahuji více přídavných svinstev. Nejlépe přímo od farmáře, pokud je taková možnost. Mléko v krabici se zárukou 1/2 roku asi moc zdravé nebude a obsahuje více chemie než bílkovin. Čerstvý tvaroh, čerstvé mléko, doma udělaný jogurt, to stačí. Mléčné u dětí vynechat jen v době léčení ekzémů a zánětů a nemocí obecně. Dospělí mléčné v podstatě už nepotřebují.

PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2012 11:08 pm 

lenislava píše:
Dobrý den,

Chtěla bych se zbavit léků, ale bez nich mi není dobře. Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil, tak jsem docela v koncích. Děkuji za odpověď. Lenislava

Uz ten pristup k alergii je spatny. Alergie neni nemoc, tak se neda lecit. To jenom doktori z ni delaji nemoc, aby Vas mohli cely zivot lecit. Ve chvili, kdy jsem tuto vec pochopil, tak jsem se alergie rychle zbavil. Alergie je reakce organizmu na nezdrave veci, ktere jite, dychate, pripadne pouzivate jako vonavky, kremy nebo sampony, zaroven je zpusobena nedostatkem vitaminu, mineralu a enzymu.

Alergie se bez problemu muzete zbavit zmenou stravy a vycistenim tela. Uz zmena stravy Vas muze zbavit alerie do dvou az tri mesicu. Ucinnou ocistou organizmu tento cas jeste muzete podstane zkratit. Samotna ocista ale nestaci, podminkou je zmena stravy. Ve chvili, kdy se po ociste tela vratite k puvodni strave, tak se alergie velice rychle vrati.

Nestaci se vyvarovat bilych jedu, je treba doplnit do organizmu to, co mu ve strave schazi, pak uz si telo poradi samo.

Inzenyr

Naposledy upravil inzenyr dne pon říj 29, 2012 12:30 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon říj 29, 2012 12:56 pm 

inzenyr píše:
Uz ten pristup k alergii je spatny. Alergie neni nemoc, tak se neda lecit. To jenom doktori z ni delaji nemoc, aby Vas mohli cely zivot lecit. Ve chvili, kdy jsem tuto vec pochopil, tak jsem se alergie rychle zbavil. Alergie je reakce organizmu na nezdrave veci, ktere jite, dychate, pripadne pouzivate jako vonavky, kremy nebo sampony, zaroven je zpusobena nedostatkem vitaminu, mineralu a enzymu.

Alergie se bez problemu muzete zbavit zmenou stravy a vycistenim tela. Uz zmena stravy Vas muze zbavit alerie do dvou az tri mesicu. Ucinnou ocistou organizmu tento cas jeste muzete podstane zkratit. Samotna ocista ale nestaci, podminkou je zmena stravy. Ve chvili, kdy se po ociste tela vratite k puvodni strave, tak se alergie velice rychle vrati.

Nestaci se vyvarovat bilych jedu, je treba doplnit do organizmu to, co mu ve strave schazi, pak uz si telo poradi samo.

Inzenyr

Velice pěkně napsané Inženýrem - plně souhlasím z vlastní zkušenosti.

Jak zde píšete:
Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil
Slůvka "docela" a "snažím se" budou asi tím průserem, kdy se vám to nedaří, zkuste se držet věty "Zcela jsem upravila jídelníček a vyvarovala jsem se bílým jedům" + další rady co vám píše Inženýr, to pak budete mít jistě jiné výsledky, alergie neznají ani maličký kompromis, ani drobeček!!! A výživoví poradci \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" , diskuzi s nimi jsem už dávno vzdala \":twisted:\"

PříspěvekNapsal: pon říj 29, 2012 3:38 pm 

lenislava píše:
Dobrý den,...Chtěla bych se zbavit léků, ale bez nich mi není dobře...

Ano, to je typická vlastnost mnoha "léků" na alergii. Když už neléčí, tak aspoň na nich získat závislost, aby pacient platil dál jak mourovatý... Jak jsem psal, senná rýma zmizela a její alergické příznaky mi zmizely do 2 dnů po začátku braní slabší dávky CDS a to hend na začátku "sezóny". Nezaručuju, že to bude fungovat u každého. Je to třeba asi zkusit. Je to logické, CDS pomáhá imunitnímu systému celkově, odlehčuje mu tam, kde děláme chyby životosprávy, bourá toxiny. Dioxid chloru je jedna z mnoha složek, kterou musí imunitní systém složitě a energeticky náročně vyrábět, než ji může použít. Takže mu ho dodáme čistý a hotový, zbude více energie, živin, minerálů a vitamínů tam, kde to ovlivnit jinak neumíme a poradí si např. s alergií sám. Nemyslím si, že CDS přímo "léčí" alergii, ale tím, že převezme kus práce imunitního systému přetíženého naší blbou životosprávou, tak mu dá šanci s alergií zatočit. Působí nepřímo, celkově. A tím to je celé lepší, než jsme doufali... \":lol:\" To nemění nic na tom, že je třeba tu životosprávu trvale upravit tak, abychom imunitní systém nepřetěžovali ale spíš mu dodávali vše potřebné pro maximální výkon. Vypadá to, že alergie v těle jsou ve frontě na obsluhu imunitním systémem až někde na konci řady... nebo jinak: Co ze svinstev, které do sebe pereme nezvádne obsloužit imunitní systém, to se vyrazí jak alergie a proto u některých z nás propukají... Jinou teorii na to nemám... \":wink:\" Zkuste to CDS jako první pomoc, a pak trvale makat na té životosprávě a "odstranění bílých jedů". \":wink:\" Jakákoli zpráva, zda to také pomohlo nebo ne tu bude určitě vítaná...

PříspěvekNapsal: stř říj 31, 2012 9:35 pm 

Tak dnes nás TV Nova ve zprávách opět namasírovala, že je nejvyšší čas začít vakcínování před alergiema a mají prý dokonce nové TABLETKY, škoda že neřekli na co! Tak by mě zajímalo. Kdo tento lživý lobbing platí a kdo se za to jednou bude smažit v pekle, včetně paní redaktorky, která to vymyslela! Samozřejmě nezapomněli dodat, že je to JEDINÁ možnost, jak "alergiím předejít" a zapoměli dodat, že to je k ničemu a kolik to stojí! Kdyby ta plazma TV nestála 20.000, tak jsem po ní hodil botu! Tihle mediální hajzli budou lhát, dokud je bude někdo platit! Jsou placeni hlavně z reklamy a koláčů sledovanosti, takže snad pomůže jen je vypnout a sledovat něco jiného. Co se děje v manipulaci veřejného mínění lobbisty farmacie prostřednictvím médií je neuvěřitelné. O MMS/CDS pak maximálně řeknou, že to může zabíjet, jak jim to další lobbista farmacie, placený z našich zdravotních pojištění sepíše! Je mi z toho na blití a omlouvám se za offtopic. No není to úplně offtopic ! Jádrem sdělení je, že vakcinace farmaky v 95% nikomu trvale ani krátkodobě nepomůže a místo drahých, obtížných a neúčinných vakcín lze použít CDS přímo v sezóně kdy problém naběhne a je vyřešeno 2-5 denním popíjením chladné "sodovky" z CDS a přijde to na zlomek ceny vakcín. Ale tato pravda se nesmí zveřejňovat, protože by faramaceuti přišli na buben... \":evil:\"

PříspěvekNapsal: pon lis 05, 2012 1:32 pm 

Rád bych reagovala svou zkušeností s alergií. Nikdy jsem žádnou netrpěla, až do 25 roku života. Potom se každé jaro dostavily klasické příznaky, navštívila jsem alergologii, ale příznaky se rok a roku zhoršovaly. Byla mi diagnostikována alergie skoro na všechno, později se bohužel přidal i atopický ekzém. Vyzkoušela jsem snad všechno, ale skoro nic nepomohlo a to málo co zabralo příznaky jen zmírnilo. Vyhledala jsem pomoc homeopata. Nutno říct, že jsem homeopatii nikdy moc nevěřila, ale po pár týdnech se dostavily výsledky a teď po více než třech letech bez jakýchkoliv příznaků alergie či ekzému můžu homeopatii jen doporučit.

PříspěvekNapsal: pon lis 05, 2012 2:45 pm 

monikahrab píše:
Rád bych reagovala svou zkušeností s alergií. Nikdy jsem žádnou netrpěla, až do 25 roku života. Potom se každé jaro dostavily klasické příznaky, navštívila jsem alergologii, ale příznaky se rok a roku zhoršovaly. Byla mi diagnostikována alergie skoro na všechno, později se bohužel přidal i atopický ekzém. Vyzkoušela jsem snad všechno, ale skoro nic nepomohlo a to málo co zabralo příznaky jen zmírnilo. Vyhledala jsem pomoc homeopata. Nutno říct, že jsem homeopatii nikdy moc nevěřila, ale po pár týdnech se dostavily výsledky a teď po více než třech letech bez jakýchkoliv příznaků alergie či ekzému můžu homeopatii jen doporučit.

Ano, ale homeopatie je porad jenom berlicka. Podle mne je porad lepsi vydavat penize za kvalitni zdravou stravu a ocisty organismu, nez za ruzne berlicky.

Porad se mi to jevi jako "nejdriv se bacim kladivem" a pak si jdu ranu lecit. Kdyz se mi ranu podari vylecit, tak se jdu zase bacit kladivem. \":-(\"
Termin "Kladivo" jsem pouzit umyslne, nezdrave potraviny jsou daleko zakernejsi nez to kladivo. Nepusobi totiz okamzite jako to kladivo, ale plizive treba i po desitky let.
Sam jsem si to uzil take, a to jsem se stravoval jeste celkem rozumne.
Takze zdravy styl je dany vedomym rozhodnutim, kde by nezdrava potravina jako kladivo vyborne pomohla k rychlemu rozhodnuti. \":-)\"
Zkuste ale tohle vysvetlit detem, ty se chovaji jako opice, co vidi to chteji. Pro zmenu mysleni je pak potreba poradne velke kladivo v podobe zdravotnich problemu.
Na hromadu lidi ale ani to poradne velke kladivo nezabere. Mam tady nekolik sousedu, vcetne meho nejmladsiho brachy, kteri radeji umrou, nez neco na svem stravovani zmeni.

Inzenyr

Předmět příspěvku: Pro pana Jardu
PříspěvekNapsal: úte lis 06, 2012 10:45 am 

Zdravim,
chcem vas poprosit o radu a nech mi napisete cokolvek vezmem si to k srdcu.Citavam diskusie kazdy den vela som sa naucila ale aj tak este potrebujem vela rad. Mam 28 rokov a 54kg a 171cm.trapi ma exzem.Da sa povedat ze od detstva.Mamka mi zomrela na rakovinu pecene a preto sa snazim stravovat a zit podla vas. Mam ale asi este stale kvasinku a preto
chcem na par tyzdnou vylucit ovocie a vsetko s tym spojene.Navrhla som si
jedalnicek a chcem vas poprosit o vas nazor.
Rano stava 0,5l mrkva cvikla zeler. Desiata stava 0,5l mrkva ladovy
salat.Obed:mam problem jest surovy cesnak a preto si roztlacam cesnak do jogurtu a jem to k salatu.alebo ked peciem manzelovi maso, tak kukoncu pridam par struckov cesnaku a stvrtky cibule na par minut ale mam pocit ze takto asi vitaminy stratia ,ci? No a salat teda co si
robievam naobed a olovrant je mix zeleniny klickov a semiacok.Najcastejsie takyto:uhorka, ladovy salat, klicky, redkovka, cibula,cervena paprika, slnecnicove semiacka,mlety sezam, tekvicove semiacka, orechy (mandle alebo vlasske alebo lieskove ) Asi hodinu po obede zeleny caj.Na olovrant tiez zeleninovy salat so semiackami a klickami a ked ma prepadne chut tak si k salatu dam 5 malych kuskov brav.vareneho masa alebo jedno varene vajicko.
Na veceru stavu 0,5l mrkva zemiak, alebo mrkva uhorka. Velmi by som chcela vediet ako dlho mozem byt bez ovocia a ake doplnky potrebujem k zdravemu zivotu.Pisete vela o Ccku a inych doplnkoch ale mam v tom aj tak chaoz tak mi skuste poradit co mam pridat co odobrat co zmenit prosim.Dakujem krasne za rady snad si najdete namna cas.
s pozdravom Jana z vychodneho slovenska
PS:obcas si robievam klystyty ale nie casto. Skusala som vyplach nosa mam
prerobenu flasu ale odradilo ma to ze som mala pocit akoby som sa topila,ale citala som na diskusii nieco viac o tom tak sa budem este skusat lebo zakazdym ked sa zobudim kycham, vstavam v noci k detom a zakazdym ked sa prebudim kycham a smoklim a vsimla som si, ze aj moj 3rocny syn ma tento problem tak ten vyplach budem este skusat

PříspěvekNapsal: pát lis 09, 2012 7:33 pm 

K těm alergiím bych chtěl jen vznýst chválu k Jardovým stránkám. Cca v 8mi letech jsem jako malý děcko zjistil, že když probíhám kukuřicí, něco není v pořádku a začínám otejkat. Pomalu a postupně se přišlo na to, že mám jako většina polabanů alergii na pyl a roztoče. Dlouhých 14 let jsem chodil na alergologii a výsledky se ani nijak extrémě nelepšily, spíš to tu alergii udržovalo na uzdě. Před rokem jsem se dal na zdravou stravu a alergie se v poklidu schovala někam do kouta, na alergologii chodím jen na kontroly a čim dál míň. Co jsem vysledoval, je strašně důležitý vyřadit VŠECHNO pečivo, úplně se tomu vyhnout, když si občas "zahřešim" nějakým chlebíčkem či něčím podobným, hned druhý den se tělo ozve kýcháním. Takže pečivo ne-e. \":)\"

Předmět příspěvku: Alergie na chlad - kapička u nosu
PříspěvekNapsal: sob lis 10, 2012 8:06 pm 

Dobrý den,
pokud je venku teplota asi pod 10 stupňů, neustále mi teče z nosu. Mnoho lidí říká, že to má taky, že je to běžné apod. Ale ještě jsem si nevšiml nikoho, kdo by to měl v takové míře jako já. V chladném počasí si musím utírat nos co 2 minuty! A jakmile přijdu do tepla, rýma je po chvilce pryč.
Velmi mě to omezuje a chci se toho zbavit. Nevíte někdo, co je toho příčinou, ať vím, na co se mám zaměřit? Děkuji

PříspěvekNapsal: pon lis 12, 2012 11:22 pm 

Mne pomohlo vynechat mlecne vyrobky a pecivo

Předmět příspěvku: Re: Alergie na chlad - kapička u nosu
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2012 2:44 pm 

Mě na tyhle problémy velmi pomohlo otužování těla a dutin. Každé ráno delší ledovou sprchu a při ní sprchovat čelo až do začátku fyzické bolesti. Pak ještě udělat néti s 3/4 litrem uriny nebo slané vody. Teplotu nálevu postupně snižovat. Teď vyplachuji 20-18st C bez pocitu diskomfortu. Výtok z dutin se výrazně snížil. Ale, nesnažte se ho zastavit úplně. To je blbost. Ten výtok odplavuje sajrajt z povrchu sliznice a brání tak breberkám, dostat se do těla. Právě při teplotě pod 10C a vysoké vlhkosti je riziko nákazy největší, protože breberky přežívají ve vzduchu dlouho.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]