Byron píše:
Dobry den, svrbi ma to uz treti den, no je to take svrbenie len ked si to poskrabem, bojim sa ci by to nemohli byt mrle ak som zle umyl ovocie ale dufam ze nie
, skor sa mi zda cela pokožka zvonku konečníka teraz trochu precitlivelá...
Takto na dialku neviem byt moc napomocny. Neviem co si na konecnik patlate, ci vas prave to nedrazdi. Na svrbenie konecnika pomaha kokosovy olej a nechtikova mast. Je ale pravda ze hemoroidy sposobuju tiez parazity - hlisty ktore oslabuju steny creva hlavne pri konecniku. Mozno prave tam je ten zdroj hemoroidu.
V pripade ze sa jedna o mrle:Ak sa svrbenie prejavuje hlavne v noci tak sa velmi pravdepodobne jedna o mrle, ktore radi vychadzaju von v nocnych hodinach. Prejavuju sa samozrejme aj cez den. Zistit sa daju aj takym spôsobom, že ak si doslova prdnete tak vam ostanu okolo konecnika alebo na spodkoch malicke biele cervy alebo sliz. Ked prdom nevidu, neznamena to hned ze ich nemate.
Na mrle je dobry vermox ktory sa da zohnat v lekarni. Zial iba na predpis, tak bud ich ukecate alebo zistite ci nemate niekoho znameho co by vam to vybavil. Vermox sa berie 3 x denne 2 tablety rano - obed - vecer, potom 14 dni pauza a znova este raz.
Ale najprv si zistite ci naozaj tie mrli mate pred tym nez sa do niecoho pustite.
Ale mozete vyskusat este stary rusky recept na vyhnanie mrl:Kúra sa robí 3 noci po sebe: O 24,00 hod. sa vypiju 3 polievkové lyžice kvalitného gruzínskeho koňaku a o 10 minút na to sa vypijú 3 polievkové lyžice ricínového oleja, nakoniec sa to zapije sladkým čajom. Kúra sa robí na lačný žalúdok
Dalsia moznost ze si kupite klinceky (co sa davaju do vareneho vina). Vzdy 10 minút po dojedeni obeda zapijete 1 klincek malinkom vody, len aby ste zapili ten klincek. Takto kazdy den.