sakul píše:
Rád bych se zde opět po čase podělil o to, jak probíhá můj boj s ekzémem. Jenom ve stručnosti shrnutí: 3/4 roku na stravě bez mouky, mléka, vajec a cukru s vyšším podílem syrové stravy plus každé ráno sirná patlanina a večer kefír z tib. houby a protikvasinkovová opatření. Necelých půl roku intenzivní očisty jako klystýry, šanka, játra, lymfa klouby apod. Za sebou mám také MMS a kyslík společně se sanogelem. Pravidelně hořčík,zinek,křemík,pangamin apod. Zároveň dodržuji základy psychohygieny a zdravého stravování (jíst 3 denně, hodně žvýkat, nejíst večer apod).
Ekzém se po celou dobu zhoršuje, což jsem dosud přičítal na vrub probíhajícímu čištění těla. Na Silvestra však zhoršení dosáhlo svého vrcholu, slušně jsem se osypal a stav kůže je nejhorší za poslední roky. Dal jsem si již dříve přelom roku jako dobu, kdy se zastavím a vše uplynulé zhodnotím.
Je jasné, že něco není v pořádku. Jedním z problémů může být, že oproti minulosti jím hodně syrové zeleniny a hlavně ovoce a také šťáv, které ekzém mohou zhoršovat. Rozhodl jsem se všechno ovoce a šťávy vysadit a většinu zeleniny krátce povařit i s vědomím, že se připravuji o cenné vitamíny a enzymy. Také omezím protikvasinková opatření v podobě pálivého koření a kyselých potravin, kterých jsem také dosud hodně konzumoval – i ony jsou v souvislosti s ekzémem min. problematické. Pokud se stav nezlepší vysadím také patlaninu a kefír, jelikož jsou z kravského mléka, což může být také zdrojem problému. V případě zlepšení, budu postupně přidávat do jídelníčku jednotlivé OZ a sledovat jak na ně reaguji.
Očisty budu provádět dále ale v menším rozsahu, abych tělu nechal vydechnout. Opět dám vědět za nějaký čas, třeba informace budou někomu kdo se také potýká s tímto problémem prospěšné.
Pozitivním výsledkem dosavadního snažení je určitě velmi dobré trávení a PH které se přes den vždy dostane přes 7. Zároveň jsem vděčný za množství informací, které se ke mne díky lidem jako je například Jarda dostávají.
Klidně udělejte ten pokus, jak popisujete, ale vyzkoušejte tedy ještě dvě věci, které s tím teoreticky také mohou hnout a to srovnat homocystein, na což vám stačí denně 10 mg vitamínu B6-pyridoxinu, 600 mcg vitamínu B9-kyseliny listové, 500 mcg vitamínu B12 kobalaminu. Podotýkám, že jde o minimální dávky, které klidně můžete i otuplovat a dejte si udělat vlasovou analýzu, která vám odpoví na případný deficit některých minerálů, nebo stopových prvků, třeba může chybět měď, nebo mangan, či něco dalšího.