Dnes jsem obdržel svoji druhou vlasovou analýzu, která mě poněkud uvedla do šoku a otřásla moji důvěrou v tuto metodu. Ostatně posuďte sami.
První analýza proběhla v dubnu, druhá nyní, odstup je tedy cca půl roku. Během této doby jsem intenzivně suplementoval deficitní i jíné prvky a zaměřil se především na síru, zinek, draslík a železo. Všechny uvedené prvky jsem bral denně, vynechal jsem za celý půl rok snad třikrát.
Celou dobu jsem jedl hodně syrové zeleniny a ovoce (cca 70-80 procentr stravy), ořechy semínka a OZ šťávy (téměř každý den). Do toho 1x týdně maso. Poslední 2 měsíce jsem přidal sýry a vejce. Sirná patlanice párkrát týdně
Více detailů v tabulce
Příloha:
srovnání VA.jpg [ 220.11 KiB | Zobrazeno 16502 krát ]
Nepochopitelnými výsledky jsou pro mne především zinek, železo, chróm a síra. Zinek beru aktivně již rok, půl rok před první analýzou cca 30mg denně, druhý půl rok kolem 80mg, krátkodobě více. Přesto se jeho výsledek zhoršuje.
Železo ... půl roku suplementuji v chelátu a krmím se chlorelou
Síra ... několik týdnů jsem bral 6g, celkově min. 2 gramy MSM denně.
Chróm ... rok beru maximální možnou dávku 200mcg denně.
Nezlepšily se i další prvky jako vanad, selen a jód, které jsem intenzivně dodával a naopak se totálně posunul mangan z plus 50 na minus 55. Zajímavě se vyvinul bór, který jsem dodával chvíli v nepatrné dávce a jinak s ním nemanipuloval.
Nejsem si jistý, jestli mám mít k výsledkům důvěru. Napadá mne několik závěrů
1. metoda není spolehlivá a liší se v řádu desítek procent
2. Je možné, že mám zhoršenou vstřebatelnost některých minerálů, na druhou stranu bych musel špatně vstřebávat téměř všechny.
3.Tělo neumí využít nepřirozeně vyrobené látky v tabletách a takto je nepřijmá. Na druhou stranu můj příjem látek z OZ a šťáv obvzláště přes léto byl enormní. Neznám nikoho ve vém okolí kdo by dostal do sebe aspoň polovinu syrové stravy co já
4. Půl roku je krátká doba na zhodnocení výsledků, ale některé prvky se pohly o mnoho desítek až sto procent (měď, stroncium, nikl, bór, mangan)
Shrnuto podtrženo, po bezprostřední analýze vlasové analýzy mám pocit, že metoda podává výsledky plus mínus desítky procent a nejsem si jistý, zdali se dá samostatně použít pro posouzení stavu.
Za krátko jdu ještě na krevní testy a přinesu jejich srovnání s VA, třeba něco napoví.
Na závěr ještě krátké srovnání toxických prvků. V první analýze jsem měl téměř nulové hodnoty u všech, v této mám najednou -85 procent hliníku a i u dalších naskočily nějaká procenta.
Tedy pokud bych měl použít výsledky VA jako věrohodné, tak půl roku intenzivního dodávání látek, vita stravy a zdravého životního stylu mi o poznání zhoršilo stav prvků v těle. Pokud se však za tím půl rokem ohledénu, nemůžu najít nic do bych udělal jinak. Dal jsem do toho maximum úsilí, času i peněz.
Budou mě zajímat vaše názory na to. Děkuji