Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 11:27 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: stř zář 14, 2011 10:02 pm 
Administrátor
Administrátor

Danula píše:
Dobrý den, nechala jsem si udělat vlasovou analýzu a některé hodnoty mě šokovaly (vápníku mám o 162 % víc než normál, některých prvků naopak výrazný nedostatek, poměr Ca/K je plus 632%). Chtěla jsem se zeptat, jestli Vám můžu výsledky analýzy přeposlat a požádat o radu. Děkuji

Ano, klidně mě to dejte do emailu a pak se večer ozvěte, nějak to pořešíme.

PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 7:53 am 

Dobré ránko pán Jarda, podla analyzy mám draslík -12%. Kúpila som si 1000mg trikálium citrát v tabletkách. Jedna denne mi stací? A asi ako dlho by som ho mala suplovat. Dakujem.

PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 8:42 am 
Administrátor
Administrátor

Joy píše:
Dobré ránko pán Jarda, podla analyzy mám draslík -12%. Kúpila som si 1000mg trikálium citrát v tabletkách. Jedna denne mi stací? A asi ako dlho by som ho mala suplovat. Dakujem.

To se takto nedá říci, je potřeba se vždy podívat i do té kolonky poměry na druhé straně té analýzy a tam vidíte, co všechno se s tím draslíkem pere. Pokud ty antagonní prvky v dodávce omezíte, tak ho třeba ani dodávat nemusíte, ale jednodušší je ho dodávat a stav, konkrétně tohoto prvku, je snadno a levně kontrolovatelný v každé laboratoři, kde si můžete, vždy tak jednou za 14 dní, za cca 100,-Kč nechat překontrolovat sodík a draslík.

PříspěvekNapsal: čtv říj 27, 2011 10:00 am 

Mohl bych se zeptat, jak je to s přesností vlasové analýzy? Pro zajímavost a lepší obeznámení se s názory "druhé strany" jsem si procházel knihu prof. Heřta z klubu Sysifos (http://www.sysifos.cz/files/Alternativni_medicina_Hert.pdf), kde se na straně 193 píše, že to, stručně řečeno, není spolehlivá metoda a že "výsledky vyšetření různých firem se od sebe lišily až desetinásobně".

PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 8:03 am 
Administrátor
Administrátor

PetrJ píše:
Mohl bych se zeptat, jak je to s přesností vlasové analýzy? Pro zajímavost a lepší obeznámení se s názory "druhé strany" jsem si procházel knihu prof. Heřta z klubu Sysifos (http://www.sysifos.cz/files/Alternativni_medicina_Hert.pdf), kde se na straně 193 píše, že to, stručně řečeno, není spolehlivá metoda a že "výsledky vyšetření různých firem se od sebe lišily až desetinásobně".

Je to sice někdy trochu rozdílné, nicméně zase takový problém bych v tom nehledal, jiná možnost není a moderní medicína, která to zatracuje, nic lepšího stejně nenabízí. Navíc je třeba vzít v úvahu, že podobné nespolehlivé výsledky má i ta vynášená moderní medicína a sám se zde setkávám velice často s diagnostickými omyly, které mají na rozdíl od vlasové analýzy pro pacienty fatální důsledky, ale je to v normě. Jinak členové tohoto klubu jsou oponenti naprosto všeho, čili je otázkou, zda jde o nezaujatý a tím pádem použitelný názor.

PříspěvekNapsal: sob říj 29, 2011 1:08 pm 

Jarda píše:
Je to sice někdy trochu rozdílné, nicméně zase takový problém bych v tom nehledal, jiná možnost není a moderní medicína, která to zatracuje, nic lepšího stejně nenabízí. Navíc je třeba vzít v úvahu, že podobné nespolehlivé výsledky má i ta vynášená moderní medicína a sám se zde setkávám velice často s diagnostickými omyly, které mají na rozdíl od vlasové analýzy pro pacienty fatální důsledky, ale je to v normě. Jinak členové tohoto klubu jsou oponenti naprosto všeho, čili je otázkou, zda jde o nezaujatý a tím pádem použitelný názor.

Děkuji za odpověď, mně to taky dává smysl a tvrzení, že člověk je na své prostředí vhodně adaptován a že z pestré stravy doplněné o ovoce a zeleninu bude mít všeho dostatek, mi přijde vedle prognóz ohledně dalšího rozšíření různých civilizačních chorob dost "odvážné".
Nemyslím, že by v klubu Sysifos byli všichni proti všemu. Dokonce snaha oddělit pravdivé poznání od různých nesmyslů mi přijde velmi sympatická a potřebná: i v oblasti zdravého životního stylu se přece najde dost lidí, kteří, pokud už přímo neublíží, tak nabízí jen málo účinná a nehorázně předražená řešení. Jen si nemyslím, že se to členům tohoto klubu daří... Velmi zajímavá konfrontace akademického přístupu založeného na současných vědeckých poznatcích podložených klinickými studiemi a skutečné zkušenosti s léčením pacientů alternativními metodami je např. v tomto dokumentu: http://www.youtube.com/watch?v=Ye4N8EH3dog.

PříspěvekNapsal: sob říj 29, 2011 5:35 pm 
Administrátor
Administrátor

PetrJ píše:
Děkuji za odpověď, mně to taky dává smysl a tvrzení, že člověk je na své prostředí vhodně adaptován a že z pestré stravy doplněné o ovoce a zeleninu bude mít všeho dostatek, mi přijde vedle prognóz ohledně dalšího rozšíření různých civilizačních chorob dost "odvážné".
Nemyslím, že by v klubu Sysifos byli všichni proti všemu. Dokonce snaha oddělit pravdivé poznání od různých nesmyslů mi přijde velmi sympatická a potřebná: i v oblasti zdravého životního stylu se přece najde dost lidí, kteří, pokud už přímo neublíží, tak nabízí jen málo účinná a nehorázně předražená řešení. Jen si nemyslím, že se to členům tohoto klubu daří... Velmi zajímavá konfrontace akademického přístupu založeného na současných vědeckých poznatcích podložených klinickými studiemi a skutečné zkušenosti s léčením pacientů alternativními metodami je např. v tomto dokumentu: http://www.youtube.com/watch?v=Ye4N8EH3dog.

Vždy bude antagonní vztah alternativců a alopatů, na tom se nic nevyzkoumá, to tak prostě má být a nevidím ani důvod k soubojům. Vhodné by bylo vychovávat cíleně přemýšlivé lidi a ti si potom sami vyberou, co vlastně chtějí a ne jen to, co je dovoleno si vybrat, což je tak nastaveno nyní. Jinak je třeba si uvědomit, že nikdy pacienta nevyléčí lékař, vždy se vyléčí pacient sám a lékař, nebo alternativec mu v tom jenom pomáhá o tom je ostatně dostatek studií, které mocnou sílu přírody potvrzují.

PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 9:22 pm 

Dnes jsem obdržel svoji druhou vlasovou analýzu, která mě poněkud uvedla do šoku a otřásla moji důvěrou v tuto metodu. Ostatně posuďte sami.

První analýza proběhla v dubnu, druhá nyní, odstup je tedy cca půl roku. Během této doby jsem intenzivně suplementoval deficitní i jíné prvky a zaměřil se především na síru, zinek, draslík a železo. Všechny uvedené prvky jsem bral denně, vynechal jsem za celý půl rok snad třikrát.
Celou dobu jsem jedl hodně syrové zeleniny a ovoce (cca 70-80 procentr stravy), ořechy semínka a OZ šťávy (téměř každý den). Do toho 1x týdně maso. Poslední 2 měsíce jsem přidal sýry a vejce. Sirná patlanice párkrát týdně

Více detailů v tabulce

Příloha:
srovnání VA.jpg
srovnání VA.jpg [ 220.11 KiB | Zobrazeno 16502 krát ]

Nepochopitelnými výsledky jsou pro mne především zinek, železo, chróm a síra. Zinek beru aktivně již rok, půl rok před první analýzou cca 30mg denně, druhý půl rok kolem 80mg, krátkodobě více. Přesto se jeho výsledek zhoršuje.
Železo ... půl roku suplementuji v chelátu a krmím se chlorelou
Síra ... několik týdnů jsem bral 6g, celkově min. 2 gramy MSM denně.
Chróm ... rok beru maximální možnou dávku 200mcg denně.

Nezlepšily se i další prvky jako vanad, selen a jód, které jsem intenzivně dodával a naopak se totálně posunul mangan z plus 50 na minus 55. Zajímavě se vyvinul bór, který jsem dodával chvíli v nepatrné dávce a jinak s ním nemanipuloval.

Nejsem si jistý, jestli mám mít k výsledkům důvěru. Napadá mne několik závěrů
1. metoda není spolehlivá a liší se v řádu desítek procent
2. Je možné, že mám zhoršenou vstřebatelnost některých minerálů, na druhou stranu bych musel špatně vstřebávat téměř všechny.
3.Tělo neumí využít nepřirozeně vyrobené látky v tabletách a takto je nepřijmá. Na druhou stranu můj příjem látek z OZ a šťáv obvzláště přes léto byl enormní. Neznám nikoho ve vém okolí kdo by dostal do sebe aspoň polovinu syrové stravy co já
4. Půl roku je krátká doba na zhodnocení výsledků, ale některé prvky se pohly o mnoho desítek až sto procent (měď, stroncium, nikl, bór, mangan)

Shrnuto podtrženo, po bezprostřední analýze vlasové analýzy mám pocit, že metoda podává výsledky plus mínus desítky procent a nejsem si jistý, zdali se dá samostatně použít pro posouzení stavu.
Za krátko jdu ještě na krevní testy a přinesu jejich srovnání s VA, třeba něco napoví.

Na závěr ještě krátké srovnání toxických prvků. V první analýze jsem měl téměř nulové hodnoty u všech, v této mám najednou -85 procent hliníku a i u dalších naskočily nějaká procenta.

Tedy pokud bych měl použít výsledky VA jako věrohodné, tak půl roku intenzivního dodávání látek, vita stravy a zdravého životního stylu mi o poznání zhoršilo stav prvků v těle. Pokud se však za tím půl rokem ohledénu, nemůžu najít nic do bych udělal jinak. Dal jsem do toho maximum úsilí, času i peněz.

Budou mě zajímat vaše názory na to. Děkuji

PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 10:35 pm 

To sakul:

No to jsem zvědav jak dopadnu já \":roll:\" .
První 14.2.2011 druhá 31.10. cca. po 8,5 měsíce.

PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 10:39 pm 

Jenik2011 píše:
To sakul:

No to jsem zvědav jak dopadnu já \":roll:\" .
První 14.2.2011 druhá 31.10. cca. po 8,5 měsíce.

Určitě dejte vědět.

Je ještě jedna výtka co mám. V textových doporučeních se zase objevily protichůdné nesmysly. Jednou se mám vyvarovat mléčných výrobků, pár odstavců poté zvýšit jejich konzumaci. Také je mi doporučeno množství sacharidů 100g na den, pár tránek dále zase jenom 50. Některé věci jsou tam od opravdu do očí bijící, ale to bylo i v té předchozí

PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 9:34 am 

sakul:
na rýchlo som zistil toto:

selen - vtrebatelnost 0,5 - 2%, vitamin C zhorsuje vstrebavanie
zinok - uzivanie na lacno bez zeleza, medi a kys.listovej
pocas riesenia deficitu je nevhodne uzivat multivitamin preparaty
kt. znizuju jeho vstrebavanie
železo - vstrebatelnost znizuje vlaknina, triesloviny (taminy) , kyselina fytová - to je potvora ta
na seba viaze draslik, horcik,zelezo, vapnik, zinok a fosfor. Vytvara s nimi pevne vazby
tazko stravitelne pre ludsky organizmus. Obiahnuta v obilninach, pecive, strukovinach a otrubach.
Dalej kyselina stavelova - treba si to nastudovat.
vstrebatelnost zvysuje vitamin C

chrom - umely ma vstrebatelnost 1% , chrom pikolinat 25%
vstebatelnost zvysuje B3, glycin, cystein a kyselina glutamova
zhorsuje mlieko, potraviny s vysokym obsahom fosforu v rovnakom case
sira - vstrebatelnost anorganickej je vraj skoro nulova. s MSM treba vraj uzivat
vitamin C zodpovedajuci min 1/2 davke MSM.

Ono je podľa mňa veľmi ťažké suplementovať všetko naraz tak, aby sa to netĺklo. Viď sellén, železo, síra...
Existujú preparáty, ktoré sa miešajú v takzvanom synergickom reťazci, teda komplex multivitamínu je namixovaný tak, aby sa jednotlivé prvky a vitamíny maximálne podporovali a zvýšila sa vstrebateľnosť na maximum.
Osobne to overené nemám, ale mám vedomosť, že stým pár firiem špekuluje.
Ešte ma napadla HCl, ale to asi máte poriešené.

PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 9:48 am 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Dnes jsem obdržel svoji druhou vlasovou analýzu, která mě poněkud uvedla do šoku a otřásla moji důvěrou v tuto metodu. Ostatně posuďte sami.

První analýza proběhla v dubnu, druhá nyní, odstup je tedy cca půl roku. Během této doby jsem intenzivně suplementoval deficitní i jíné prvky a zaměřil se především na síru, zinek, draslík a železo. Všechny uvedené prvky jsem bral denně, vynechal jsem za celý půl rok snad třikrát.
Celou dobu jsem jedl hodně syrové zeleniny a ovoce (cca 70-80 procentr stravy), ořechy semínka a OZ šťávy (téměř každý den). Do toho 1x týdně maso. Poslední 2 měsíce jsem přidal sýry a vejce. Sirná patlanice párkrát týdně

Více detailů v tabulce

Nepochopitelnými výsledky jsou pro mne především zinek, železo, chróm a síra. Zinek beru aktivně již rok, půl rok před první analýzou cca 30mg denně, druhý půl rok kolem 80mg, krátkodobě více. Přesto se jeho výsledek zhoršuje.
Železo ... půl roku suplementuji v chelátu a krmím se chlorelou
Síra ... několik týdnů jsem bral 6g, celkově min. 2 gramy MSM denně.
Chróm ... rok beru maximální možnou dávku 200mcg denně.

Nezlepšily se i další prvky jako vanad, selen a jód, které jsem intenzivně dodával a naopak se totálně posunul mangan z plus 50 na minus 55. Zajímavě se vyvinul bór, který jsem dodával chvíli v nepatrné dávce a jinak s ním nemanipuloval.

Nejsem si jistý, jestli mám mít k výsledkům důvěru. Napadá mne několik závěrů
1. metoda není spolehlivá a liší se v řádu desítek procent
2. Je možné, že mám zhoršenou vstřebatelnost některých minerálů, na druhou stranu bych musel špatně vstřebávat téměř všechny.
3.Tělo neumí využít nepřirozeně vyrobené látky v tabletách a takto je nepřijmá. Na druhou stranu můj příjem látek z OZ a šťáv obvzláště přes léto byl enormní. Neznám nikoho ve vém okolí kdo by dostal do sebe aspoň polovinu syrové stravy co já
4. Půl roku je krátká doba na zhodnocení výsledků, ale některé prvky se pohly o mnoho desítek až sto procent (měď, stroncium, nikl, bór, mangan)

Shrnuto podtrženo, po bezprostřední analýze vlasové analýzy mám pocit, že metoda podává výsledky plus mínus desítky procent a nejsem si jistý, zdali se dá samostatně použít pro posouzení stavu.
Za krátko jdu ještě na krevní testy a přinesu jejich srovnání s VA, třeba něco napoví.

Na závěr ještě krátké srovnání toxických prvků. V první analýze jsem měl téměř nulové hodnoty u všech, v této mám najednou -85 procent hliníku a i u dalších naskočily nějaká procenta.

Tedy pokud bych měl použít výsledky VA jako věrohodné, tak půl roku intenzivního dodávání látek, vita stravy a zdravého životního stylu mi o poznání zhoršilo stav prvků v těle. Pokud se však za tím půl rokem ohledénu, nemůžu najít nic do bych udělal jinak. Dal jsem do toho maximum úsilí, času i peněz.

Budou mě zajímat vaše názory na to. Děkuji

Ono se tom dá takto těžko vyhodnotit, to vstřebávání ovlivňuje obrovské množství faktorů, jak správně píše člen mohy a u někoho to tělo vůbec některé látky nevezme přirozenou cestou a je nutné je nanášet na kůži, nebo inhalovat, ale zatím bych panice nepropadal. udělejte si ty krevní testy a dle jejich výsledku získáte zase trochu ucelenější obrázek. Jinak zde mám velké množství výsledků od různých lidí a to i opakovaných a dokonce čtyři výsledky člověka, které vznikly v průběhu dvou let a stav se kontinuálně rovná do optima. Jinak hliník dnes přidává, kde kdo, do kde čeho, protože snižuje lepivost a navlhání, čili jste se jím mohl nevědomky cpát v dobré víře, že si prospíváte.

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 6:06 pm 

Zaujímavý odkaz, ako toxické prvky vedia urýchliť duchovný vývoj tým, že menia hormonálnu rovnováhu v mozgu
Pozrite si prvých 6 minút
http://www.youtube.com/watch?v=HgSZYu31PZA&feature=related

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 7:53 pm 

mohy píše:
sakul:
na rýchlo som zistil toto:

selen - vtrebatelnost 0,5 - 2%, vitamin C zhorsuje vstrebavanie
zinok - uzivanie na lacno bez zeleza, medi a kys.listovej
pocas riesenia deficitu je nevhodne uzivat multivitamin preparaty
kt. znizuju jeho vstrebavanie
železo - vstrebatelnost znizuje vlaknina, triesloviny (taminy) , kyselina fytová - to je potvora ta
na seba viaze draslik, horcik,zelezo, vapnik, zinok a fosfor. Vytvara s nimi pevne vazby
tazko stravitelne pre ludsky organizmus. Obiahnuta v obilninach, pecive, strukovinach a otrubach.
Dalej kyselina stavelova - treba si to nastudovat.
vstrebatelnost zvysuje vitamin C

chrom - umely ma vstrebatelnost 1% , chrom pikolinat 25%
vstebatelnost zvysuje B3, glycin, cystein a kyselina glutamova
zhorsuje mlieko, potraviny s vysokym obsahom fosforu v rovnakom case
sira - vstrebatelnost anorganickej je vraj skoro nulova. s MSM treba vraj uzivat
vitamin C zodpovedajuci min 1/2 davke MSM.

Ono je podľa mňa veľmi ťažké suplementovať všetko naraz tak, aby sa to netĺklo. Viď sellén, železo, síra...
Existujú preparáty, ktoré sa miešajú v takzvanom synergickom reťazci, teda komplex multivitamínu je namixovaný tak, aby sa jednotlivé prvky a vitamíny maximálne podporovali a zvýšila sa vstrebateľnosť na maximum.
Osobne to overené nemám, ale mám vedomosť, že stým pár firiem špekuluje.
Ešte ma napadla HCl, ale to asi máte poriešené.

Mohy díky za to, to je pěkný přehled. O většině věcí jsem informovaný ale například ten chróm mě překvapil, vstebatelnost pilulí je opravdu mizivá.

Hodně o tom teď přemýšlím, dělám si další testy a dávám dohoramdy víc dat, abych mohl zjistit kde je chyba. Co se například HCL týče, myslel jsem že jí musím mít vzhledem k mé výživě, očistám žaludku a masivní konzumaci potravin, které ji podpurjí velký dostatek. Ale už třetí den dělám krkací test a s nulovým výsledek. Její deficit by mohl mnohé vysvětlovat a znamenal by, že jsem do sebe cpal suplementy za tisíce které se nevstřebávaly nebo vstřebávaly minimálně.

Zde mne napadla jakýsi bludný kruh draslíku, kterého podle VA mám tragický nedostatek a právě HCL. Ke tvorbě HCL je nezbytný, na druhou stranu bez HCL se špatně vstřebává, tedy těžko tohle rozseknout. Vše ale platí jen pokud tedy je VA validní, o čemž pochybuji.

Mám totiž částečné výsledky krevních testů (chybí zatím pouze D3, měď a zinek) a vše je v naprosté normě. Dokonalý výsledek je i u železa, sodíku, draslíku, které byly výrazně deficitní ... dokonce vápník je v normě, toho mám mít hrozný přebytek. I další krevní testy vyšly výborně, i když na polovinu ještě čekám.

Jakmile přijde zbytek testů, napíši zde kompletní porovnání. Zvažuji, že vlasy v rámci ověření pošlu ještě do jedné laboratoře. Pokud se rámcově budou výsledky shodovat, je metoda v pořádku, pokud se budou výrazně lišit, je s ní něco špatně. Pakliže by se shodovali s krevními testy, něco pouze podělali v biomolu

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 8:40 pm 
Administrátor
Administrátor

mohy píše:
Zaujímavý odkaz, ako toxické prvky vedia urýchliť duchovný vývoj tým, že menia hormonálnu rovnováhu v mozgu
Pozrite si prvých 6 minút
http://www.youtube.com/watch?v=HgSZYu31PZA&feature=related

To je opravdu zajímavé a logické.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]