ehanas píše:
Jani zdravím. Prosím Vás, kde na Slovensku kupujete habanero. Používate ho čerstvé, alebo nakladané v pohároch. Ja som ich kúpila pár krát v Kauflande, boli nakladané v pohároch, ale vôbec neboli pálivé, tak už ich nechcem. A inde som našla len zmes papričiek., ale všade v náleve bol cukor. Keď som bola u dcérky v Amerike, tam sme kupovali čerstvé habanero z Mexika, no a to bola sila. Boli výborné. Ďakujem za odpoveď.
Omlouvám se, že jsem neodpověděla, příspěvek se mi nezobrazil.
Habanero kupuju čerstvé v slovenském tescu, jezdím do Skalice, mají ho v krabičce, někdy jsou papričky zluté, někdy oražové, mám pocit, že už jsem měla i červené, je to čisté habanero, u nás v čr už mívají jen mix chilli papriček, z toho tam bývá tak 1-2 habaneros, což je málo. Jednou za měsíc si dělávám týdenní ( i více ) kůru, kdy si upeču domácí chleba ( ideální je sušený nepečený chleba, ale ten jsem ještě nedělala ), koupím pravé máslo, ne obchodovou náhražku, habanero a česnek. Poslední dobou míchám máslo s protlačeným česnekem a habanerem třeba na tři dny dopředu do uzaviratelné misečky do ledničky, takže jen namažu na chleba a trošku přisolím černou lávovou solí ( chut a vůně po vajíčkách ) je to pro mě neskonalá mňamka a se zdravotními účinky. Jinak denně si dávám dvě lžičky mletého sušeného cayenského pepře se špetičkou papriček birds eye, ty jsou s pálivostí mezi cayenem a habanerem a mají pořádný grády.