Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:56 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Alergie
PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2012 10:22 am 
Administrátor
Administrátor

lenislava píše:
Dobrý den,

prohlížím si trošku zběžně tyto stránky a ještě jsem nenalezla odpověď na téma, co mě trápí. Obracím se sem s dotazem, zdali je možné léčit alergie (na pyly, na prach, na roztoče, na zvířata) jen úpravou stravy a popř. jakou úpravou.
Chtěla bych se zbavit léků, ale bez nich mi není dobře. Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil, tak jsem docela v koncích. Děkuji za odpověď. Lenislava

Tak rad se vám dostalo dost a dobrých hlavně příspěvky člena pv33 jsou jasné, prostě vyčistit, nic jiného není třeba, vždy jde pouze o přetížení těla množstvím toxinů a signalizaci tohoto přetížení nic víc.

Předmět příspěvku: Re: Pro pana Jardu
PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2012 10:34 am 
Administrátor
Administrátor

Janka00 píše:
Zdravim,
chcem vas poprosit o radu a nech mi napisete cokolvek vezmem si to k srdcu.Citavam diskusie kazdy den vela som sa naucila ale aj tak este potrebujem vela rad. Mam 28 rokov a 54kg a 171cm.trapi ma exzem.Da sa povedat ze od detstva.Mamka mi zomrela na rakovinu pecene a preto sa snazim stravovat a zit podla vas. Mam ale asi este stale kvasinku a preto
chcem na par tyzdnou vylucit ovocie a vsetko s tym spojene.Navrhla som si
jedalnicek a chcem vas poprosit o vas nazor.
Rano stava 0,5l mrkva cvikla zeler. Desiata stava 0,5l mrkva ladovy
salat.Obed:mam problem jest surovy cesnak a preto si roztlacam cesnak do jogurtu a jem to k salatu.alebo ked peciem manzelovi maso, tak kukoncu pridam par struckov cesnaku a stvrtky cibule na par minut ale mam pocit ze takto asi vitaminy stratia ,ci? No a salat teda co si
robievam naobed a olovrant je mix zeleniny klickov a semiacok.Najcastejsie takyto:uhorka, ladovy salat, klicky, redkovka, cibula,cervena paprika, slnecnicove semiacka,mlety sezam, tekvicove semiacka, orechy (mandle alebo vlasske alebo lieskove ) Asi hodinu po obede zeleny caj.Na olovrant tiez zeleninovy salat so semiackami a klickami a ked ma prepadne chut tak si k salatu dam 5 malych kuskov brav.vareneho masa alebo jedno varene vajicko.
Na veceru stavu 0,5l mrkva zemiak, alebo mrkva uhorka. Velmi by som chcela vediet ako dlho mozem byt bez ovocia a ake doplnky potrebujem k zdravemu zivotu.Pisete vela o Ccku a inych doplnkoch ale mam v tom aj tak chaoz tak mi skuste poradit co mam pridat co odobrat co zmenit prosim.Dakujem krasne za rady snad si najdete namna cas.
s pozdravom Jana z vychodneho slovenska
PS:obcas si robievam klystyty ale nie casto. Skusala som vyplach nosa mam
prerobenu flasu ale odradilo ma to ze som mala pocit akoby som sa topila,ale citala som na diskusii nieco viac o tom tak sa budem este skusat lebo zakazdym ked sa zobudim kycham, vstavam v noci k detom a zakazdym ked sa prebudim kycham a smoklim a vsimla som si, ze aj moj 3rocny syn ma tento problem tak ten vyplach budem este skusat

Na většinu věcí jsem vám již odpovídal v jiných vláknech, tak si to projděte a základní chybu vidím v tom, že si nesledujete příjem sacharidů a omega 6 mastných kyselin, při uvedeném stálém pojídání nějakých semínek musíte obě tyto položky mít špatně.

PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2012 10:37 am 
Administrátor
Administrátor

Majsa píše:
K těm alergiím bych chtěl jen vznýst chválu k Jardovým stránkám. Cca v 8mi letech jsem jako malý děcko zjistil, že když probíhám kukuřicí, něco není v pořádku a začínám otejkat. Pomalu a postupně se přišlo na to, že mám jako většina polabanů alergii na pyl a roztoče. Dlouhých 14 let jsem chodil na alergologii a výsledky se ani nijak extrémě nelepšily, spíš to tu alergii udržovalo na uzdě. Před rokem jsem se dal na zdravou stravu a alergie se v poklidu schovala někam do kouta, na alergologii chodím jen na kontroly a čim dál míň. Co jsem vysledoval, je strašně důležitý vyřadit VŠECHNO pečivo, úplně se tomu vyhnout, když si občas "zahřešim" nějakým chlebíčkem či něčím podobným, hned druhý den se tělo ozve kýcháním. Takže pečivo ne-e. \":)\"

To jsem rád, že někdo potvrvzuje moje stálé upozorňování, že jíst plesnivé obilí je hovadina.

Předmět příspěvku: Re: Alergie na chlad - kapička u nosu
PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2012 12:21 pm 
Administrátor
Administrátor

vanad píše:
Dobrý den,
pokud je venku teplota asi pod 10 stupňů, neustále mi teče z nosu. Mnoho lidí říká, že to má taky, že je to běžné apod. Ale ještě jsem si nevšiml nikoho, kdo by to měl v takové míře jako já. V chladném počasí si musím utírat nos co 2 minuty! A jakmile přijdu do tepla, rýma je po chvilce pryč.
Velmi mě to omezuje a chci se toho zbavit. Nevíte někdo, co je toho příčinou, ať vím, na co se mám zaměřit? Děkuji

Tak celkem dobře vám radí člen OndraN a mimo to vidím velice rozumné čistit jak střeva pomocí klystýrů, tak dutiny pomocí néti. Tím by jste měl odplavit maximum látek které hlen vytvářejí a problém omezit.

PříspěvekNapsal: stř lis 21, 2012 12:28 am 

dakujem za odpoved. A ako si mam sledovat sacharidy a omega 6?

PříspěvekNapsal: čtv lis 22, 2012 1:30 pm 
Administrátor
Administrátor

Janka00 píše:
dakujem za odpoved. A ako si mam sledovat sacharidy a omega 6?

Sacharidy na kalkulačce flora.cz a omega 6 mastné kyseliny si budete muset nastudovat nic jednoduchého zatím neexistuje.

PříspěvekNapsal: čtv bře 14, 2013 6:38 pm 

jani píše:
Velice pěkně napsané Inženýrem - plně souhlasím z vlastní zkušenosti.

Jak zde píšete:
Docela jsem upravila jídelníček, kdy se snažím vyvarovat bílým jedům a alergie stále přetrvává. Ani poradce na výživu mi neporadil
Slůvka "docela" a "snažím se" budou asi tím průserem, kdy se vám to nedaří, zkuste se držet věty "Zcela jsem upravila jídelníček a vyvarovala jsem se bílým jedům" + další rady co vám píše Inženýr, to pak budete mít jistě jiné výsledky, alergie neznají ani maličký kompromis, ani drobeček!!! A výživoví poradci \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" , diskuzi s nimi jsem už dávno vzdala \":twisted:\"

Jani zdravím. Prosím Vás, kde na Slovensku kupujete habanero. Používate ho čerstvé, alebo nakladané v pohároch. Ja som ich kúpila pár krát v Kauflande, boli nakladané v pohároch, ale vôbec neboli pálivé, tak už ich nechcem. A inde som našla len zmes papričiek., ale všade v náleve bol cukor. Keď som bola u dcérky v Amerike, tam sme kupovali čerstvé habanero z Mexika, no a to bola sila. Boli výborné. Ďakujem za odpoveď.

PříspěvekNapsal: čtv bře 14, 2013 7:28 pm 

Dovolím si odpovedať,aj keď otázka nie je pre mňa.Zmes čerstvých papričiek japanero.habanero,chilli dostať v Bille,v Tescu,Sú balené spolu v krabičke s celofánovým obalom.

PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 12:15 pm 

janin píše:
Dovolím si odpovedať,aj keď otázka nie je pre mňa.Zmes čerstvých papričiek japanero.habanero,chilli dostať v Bille,v Tescu,Sú balené spolu v krabičke s celofánovým obalom.

Janin, ďakujem vám

PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 1:46 pm 

ehanas píše:
Jani zdravím. Prosím Vás, kde na Slovensku kupujete habanero. Používate ho čerstvé, alebo nakladané v pohároch. Ja som ich kúpila pár krát v Kauflande, boli nakladané v pohároch, ale vôbec neboli pálivé, tak už ich nechcem. A inde som našla len zmes papričiek., ale všade v náleve bol cukor. Keď som bola u dcérky v Amerike, tam sme kupovali čerstvé habanero z Mexika, no a to bola sila. Boli výborné. Ďakujem za odpoveď.

Omlouvám se, že jsem neodpověděla, příspěvek se mi nezobrazil.
Habanero kupuju čerstvé v slovenském tescu, jezdím do Skalice, mají ho v krabičce, někdy jsou papričky zluté, někdy oražové, mám pocit, že už jsem měla i červené, je to čisté habanero, u nás v čr už mívají jen mix chilli papriček, z toho tam bývá tak 1-2 habaneros, což je málo. Jednou za měsíc si dělávám týdenní ( i více ) kůru, kdy si upeču domácí chleba ( ideální je sušený nepečený chleba, ale ten jsem ještě nedělala ), koupím pravé máslo, ne obchodovou náhražku, habanero a česnek. Poslední dobou míchám máslo s protlačeným česnekem a habanerem třeba na tři dny dopředu do uzaviratelné misečky do ledničky, takže jen namažu na chleba a trošku přisolím černou lávovou solí ( chut a vůně po vajíčkách ) je to pro mě neskonalá mňamka a se zdravotními účinky. Jinak denně si dávám dvě lžičky mletého sušeného cayenského pepře se špetičkou papriček birds eye, ty jsou s pálivostí mezi cayenem a habanerem a mají pořádný grády.

PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 2:13 pm 

Dobrý den, může mi někdo poradit alespoň odkazem, jak provádět klystýr u 6letého dítěte? Potřebuji očistit krev od plísní a kvasinek kvůli alergii.
Někdo tu zmiňoval hru na klystýr....problém není v tom, že by si ho nenechal udělat, on si nechá věci vysvětlit (provádíme aj derivační koupele), spíš je problém ve mě, že něco neodhadnu, kolik vody, jak často, jak dlouho....platí těch 20min ikdyž na víckrát jako u dospělých? Má někdo pozitivní zkušenosti s vlastním dítětem? Momentálně je už na léku Aerius, jinak červené svědící oči, soplíky, svědící nos.....jak rychle mohou ty klystýry pomoci? Abych věděla, kdy lék vysadit a viděla tak objektivní výsledek.

Zároveň mu léčím i bradavice na chodidle derivační koupelí, až na pár vyjímek každý den už asi 3 týdny. Jednu velkou má na patě a další 2 malé mršky se začaly tvořit kousek dál, na bříšku chodidla. Koupel ale asi začíná přinášet ovoce, protože jedna z těch 2 malých bradavic je pryč. Juch.

Také vedu spor s mým mužem, který tvrdí, že to špatné v pečivu, je lepek a ne plísně - protože ty se pečením likvidují....blbost že?

Díky za rady, tipy, odpovědi

PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 2:46 pm 

mkatka píše:
Dobrý den, může mi někdo poradit alespoň odkazem, jak provádět klystýr u 6letého dítěte? Potřebuji očistit krev od plísní a kvasinek kvůli alergii.
Někdo tu zmiňoval hru na klystýr....problém není v tom, že by si ho nenechal udělat, on si nechá věci vysvětlit (provádíme aj derivační koupele), spíš je problém ve mě, že něco neodhadnu, kolik vody, jak často, jak dlouho....platí těch 20min ikdyž na víckrát jako u dospělých? Má někdo pozitivní zkušenosti s vlastním dítětem? Momentálně je už na léku Aerius, jinak červené svědící oči, soplíky, svědící nos.....jak rychle mohou ty klystýry pomoci? Abych věděla, kdy lék vysadit a viděla tak objektivní výsledek.

Zároveň mu léčím i bradavice na chodidle derivační koupelí, až na pár vyjímek každý den už asi 3 týdny. Jednu velkou má na patě a další 2 malé mršky se začaly tvořit kousek dál, na bříšku chodidla. Koupel ale asi začíná přinášet ovoce, protože jedna z těch 2 malých bradavic je pryč. Juch.

Také vedu spor s mým mužem, který tvrdí, že to špatné v pečivu, je lepek a ne plísně - protože ty se pečením likvidují....blbost že?

Díky za rady, tipy, odpovědi

Myslim, ze by Ste v prvom rade mali zacat z bezsacharidovou dietou, kedze sacharidy podporuju rast pliesní a candidy, potom zacat uzivat doplnky, ale bez diety sa pliesni a candidy nezbavite.....usudzujem podla seba.

PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 1:10 pm 

Jaké doplňky máte na mysli?
Má někdo zkušenosti při klystýrech u dětí? Platí stejná pravidla jako u dospělých?

Pane Zajíčku, někde jste napsal, že pití velkého množství kefíru dá nafrak kvasinkám i plísním. Můžu to brát jako návod? Jako jednu ze zbraní?

PříspěvekNapsal: stř bře 20, 2013 11:45 pm 
Administrátor
Administrátor

mkatka píše:
Jaké doplňky máte na mysli?
Má někdo zkušenosti při klystýrech u dětí? Platí stejná pravidla jako u dospělých?

Pane Zajíčku, někde jste napsal, že pití velkého množství kefíru dá nafrak kvasinkám i plísním. Můžu to brát jako návod? Jako jednu ze zbraní?

Tak klystýrů se bát nemusíte a někde jsem zde popisoval i zkušenosti, které měla starší vyženěná dcera s dětmi po obilné stravě a bez klystýrů by se neobešla. Pokud si dítě dovede říci kolik snese, tak už vůbec není problém, ale snese většinou docela dost, skoro jako dospělý. Kefír funguje většinou velice dobře, ovšem musel by být aplikován jako jediná potravina a tím asi dítě neuctíte. Každopádně se dá dodat ve větších dávkách a uvidíte jak bude fungovat.

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 9:34 am 

No pokud by šlo jen o jednodenní pití kefíru, tak možná ano (po předchozí psychické přípravě). Delší dobu bych ale nedala ani já.

Děkuju za rady a podporu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 272 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]