zuzis píše:
Přes známé jsem sehnala kyselinu chlorovodíkovou. Lékárnice (z lékárny) prý říkala, že to odněkud dováží a je to 35%. Nezbývá mi nic jiného než jí věřit. Takže ředění bude lepší než u té 37%. Mohl byste mi poradit jako úplnému laikovi, jak to naředit na těch 3,5%, ktreré se pak kape? Nebo je lepší to naředit na 1%? Jaké je vůbec dávkování a kape se to do vody nebo do šťávy? Koupila jsem si v lékárně lahvičku s kapátkem. Velikost kapky z kapátka se taky nějak řeší? Dá se použít tato naředěná kyselina místo kyseliny citronové k ředění mms? Děkuji
S těmi procenty se zase tak nezabývejte, on je tam veliký rozptyl a jako standart se uvažuje těch 35 %, reálně se to může dost lišit, podle toho jak se jim to povede vyrobit. Tedy k vlastnímu ředění, do nějaké prázdné lahve nalijete devět dílů vody a do ní pomalu přiléváte jeden díl kyseliny. Počítejte s tím, že směs se celkem dost ohřívá a na vlastní manipulaci je vhodné si vzít brýle, plastové rukavice, případně dýchací roušku, ale zase taková hrůza to není. Namíchejte si tak 0,5 l, na což vám stačí 0,5 dcl kyseliny a budete jí lít do 4,5 dcl vody. Odměřit se dá kyselina klidně do té kuchyňské plastové odměrky, která se běžně používá, nebo se za pár korun koupí. Dělejte to ideálně ve vaně, nebo sprchovém koutě, kde případný úkap snadno opláchnete vodou. Nerezový dřez k tomuto účelu není vhodný a i malé potřísnění je na nerezu obtížně odstranitelné. Zbytek koncentrované kyseliny důkladně uzavřete a bezpečně uložte mimo dosah dětí. Dále si vzniklou 3,5%tní kyselinu naředíte na poloviční koncentraci, tak získáte zhruba 1,75 %tní a když dáte 20 kapek metrickým kapátkem, tedy jeden ccm do 0,5 dcl vody, získáte koncentraci 0,35 %, což je těsně nad běžnou hranicí normálních žaludečních šťáv u zdravého člověka. Dle mého názoru vyšší dávkování, ani vyšší koncentrace krátkodobě neuškodí, ale dlouhodobě to opravdu vadit může. Musíte uvažovat, že vaše tělo je z cca 75 % voda a tělo tedy okamžitě, pomocí osmotické reakce, dorovnává jak přebytky zásad, tak přebytky kyselin, čili dle mého názoru si to na potřebnou koncentraci prostě tělo naředí samo z vlastní zásob vody. Jak jsem zde již psal, tak sám jsem bez jakýchkoliv negativních projevů zkonzumoval ve třech dávkách v průběhu jedné hodiny 1100 kapek 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové, ale je pravdou, že na mimořádně těžké jídlo a jsem snad celkem zdráv, čili u nemocného člověka to opravdu může probíhat jinak. Většinou dochází k celkem masivní obranné reakci a je otázkou, zda ji lze považovat za špatnou, nebo naopak velice pozitivní, protože organizmus konečně začne bojovat s chorobou. Každopádně dlouhodobé podávání velkých dávek bych asi běžně nedoporučoval, možná pouze jako startovní množství a pak brát normální dávky. Jinak po srovnání stavu HCl v těle určitě neuškodí občas ji dodat, to velice zlepšuje bilanci vodíku v buňkách a zvyšuje dlouhověkost. K Aktivaci MMS se dá ideálně používat ta 3,5%tní kyselina a kape se to 1:1, tedy na kapku chloritanu sodného kapka kyseliny chlorovodíkové.