zdravi píše:
Tak jsem rád, že léčím hemoroidy-úspěšně. Doktor by spíše preferoval operaci, ale se mnou to neměl jedoduché
Nakonec jsme se dohodli, že zkusím konzervativní léčbu-hygiena,mastička,Detralex prášky a koupele z dubové kůry.
Obilniny jsem také vyřadil, hodně piju.
Kéž by takto léčba pokračovala až do úplného zmizení a já mohl za 10 dní nahásit, že skutečně operaci nepotřebuji a třeba zase 7let nebo i déle potřebovat nebudu...
Tak jen takové konstatování, aby se taky vědělo, že se něco lepší
Hemeroidy nemusíte mít již nikdy, ale je třeba stále dodržovat pár opatření, jako perfektní hygiena po stolici, strava a pohyb. Osobně doporučuji vymýt, cca 4 cm do hloubky a to pokud možno velice důkladně. Nicméně, ani toto opatření, ať je jakkoliv dobré a užitečné dlouhodobě není schopno vzniku hemeroidů zabránit, pokud je strava neživá, bez vlákniny a navíc s velkým množstvím anorganického vápníku. Také je důležitý pohyb a velice dobré opatření, je pravidelné cvičení jeleního cviku, který spočívá ve stažení zadku, zatažení konečníku, co nejvíce do těla a držet. Nic složitého to zdánlivě není, ale již po 1 - 2 minutách člověk pozná, že jde o cvik velice náročný a perfektně promyšlený. Tonizuje celou oblast pánevního dna a je dobrý na mnoho zdravotních problémů, souvisejících s touto oblastí. Patří sem hemeroidy, inkontinence, prostata, ženské orgány a spousta dalších, ne zrovna záviděníhodných chorob.