susila píše:
Dobrý den.Jistě ne náhodou jsem našla Vaše úžasné rady,ráda bych si to shrnula.Je mi 36 let,kojím a od porodu mne trápí vyšší krevní tlak.Minulý týden jsem měla hypertenzní špičku (180/100),poté jsem byla trochu nucena začít brát antihypertenzíva.Ráda bych je ale časem vysadila.Beru Regalen od fy Energy a Fytominerál.Dnes jsem začala vyrábět kefír z tibetské houby.Poradíte ještě něco navíc?Tlak mám i s léky 140/90.Děkuji.
Ještě malá poznámka-kefír mi prostě nechutná
.Mohla bych si ho vylepšit lžičkou medu nebo javorového sirupu,aniž bych tím snížila jeho účinky?Děkuji
Co se týká toho tlaku, tak musíte dostat do těla draslík a nejjednodušší forma jsou takové ty malé sladké melouny. Z tepelně upravených jídel je to ve slupce pečená brambora a vařené fazole. Také tlak velice dobře snižuje 50 ml cibulové šťávy rozmíchané v 450 ml okurkové šťávy a jednou denně vypít tuto várku. Dávejte si ale pozor, protože to může klesnout hodně rychle a souběžně bude nutné vysadit ty prášky.
Co se týká toho kefíru, tak to vám Xion píše dobře, nejlepší je samotný a prostě si na něj zvyknout, právě ty sladké chutě signalizují, že máte asi v sobě namnoženou kvasinku kandidu. Pokud ji kefírky zlikvidují, což trvá tak 3-4 týdny, tak ty chutě zmizí a obejdete se bez sladkých chutí, které nejsou stejně vaše, to se pouze kandida hlásí o svůj příděl cukrů.