RaDu píše:
Ani po téměř roce co jsem změnil životní styl ohledně stravy a očisty organizmu jsem nenašel recept jak se zbavit nepříjemných aftů.Názory co je jejich příčinou jsou různé od narušené imunity přes candidu,stres,infekce,nedostatek vitamínů...V kloktání a vyplachovíní úst čímkoli už moc nevěřím podle mě to neřeší příčinu nemoci.Asi nejvíc bych se přikláněl k poruše imunity a candidě,kterou má pod kontrolou málokdo.Střevo už čistím dlouhodobě,zkusím ještě játra a ledviny a uvidím co to udělá.
Imunitu docela slušně nahazuje šišák bajkalský, který je cca 20x silnější imunostimulant jak echinacea. Šanku udělej určitě, je to základ
Poté bych nějakou dobu používala čistící kůru - namočit zelený jíl přes noc - lžičku, taktéž lněné semínko - vypít vše jak semínko tak i vodu a vzít 1-2x denně lžičku psyllia ( bez příchutě )
Na kandidu bych použila denně 1/2 čajové lžičky sody bikarbony ( já ji beru s kys. ascorbovou z DM drogerky ) a kokosový olej 1-6 lžíc denně, chybět může i vit D či jod.
Sodu bikarbonu bych míchala na kašičku s vodou a 5-6x denně potírat aftu.
Dobré je také " žužlání oleje slunečnicového po dobu 20 minut asi čajovou lžičku, poté vyplyvnout a vyčistit ústa vč. zubů.
Žádné mléko, žádný vápník, žádné pečivo, žádná pšenice, žádný cukr - aspon 6 týdnů opravdu přísně.