Sybilla píše:
Dá sa činnosť slinivky plne obnoviť? Čínska medicína hovorí, že množstvo enzýmov je dané pre celý život a keď sa vyčerpajú, tak sa viac netvoria – veľmi ľudovo povedané.
Ak budem brať pankreolan, nezlenivie slinivka úplne a doživotne?
Aké asi množstvo tukov by mohlo byť „opatrne“? Kolegyni lekár na jej žlčníkové problémy nakázal najviac iba 1 čajovú lyžičku olivového oleja, žiadneho iného tuku, denne. To sa mi zdá strašne málo, aby som jedla iba tak málo tuku ako ona. Asi bude na určitú dobu najlepší kokosový olej, ktorého molekuly mastných kyselín sú údajne menšie a vyžadujú menej energie a enzýmov pre rozloženie na trávenie, t.j. sú strávené rychle a s minimálním úsilím organizmu. Slinivka i tráviaci systém by boli tak omnoho menej zaťažované.
Citrusy, okrem citróna a grepfruitu, mi nikdy nechutili, ani mi nerobili dobre a už ako decko som ich nechcela jesť. V poslednej dobe som skúsila pomaranče niekoľko dní ich odšťavňovať spolu s iným ovocím, ale nesadlo mi to.
Našla som obsiahly článok o parazitoch na vegastrava, nielen v slinivke a priznám sa, že liečiť sa takto sama, si netrúfam. Je tam vymenovaných toľko potvor, každá sa zložito zisťuje a potom nivočí naše telesné schránky inak, vôbec neviem, kde a čím by som mala začať. Keďže mám hafka, mohla som napriek starostlivosti o neho niečo schytať, ani o tom neviem. Pretože po stále pretrvávajúcich problémoch s močovým traktom sa prejavila aj slinivka.
Určitě se její činnost obnovit dá, ale není to zase tak hned. Sama v předchozí větě tvrdíte, že se vyčerpá a nyní ji nechcete pomoct dodávkou enzymů. Jenom to vyzkoušejte, nikdo netvrdí, že jde o konečné řešení. Pro normální fungování stačí denně 2-4 lžíce tuku, ale méně je asi nesmysl a vyvoláte si tím žlučníkové potíže, protože se nikdy žlučník nevyprázdní a to je špatně. Tuky navíc chce brát vyváženě a nezanedbávat ani ty dobré, ani ty špatné. Ono jednou za čas je nutné kotel proroštovat něčím mastným, aby dobře hořel.
Odkaz na zdroj těchto informací sem můžete vložit, třeba pomůže i někomu jinému. Jinak parazity lze likvidovat celkem z mnoha stran a začal bych u očist, pokračoval koloidním stříbrem, pak bylinné přípravky, nakonec MMS ve všech formách i aplikacích a zcela na závěr antihelmintika, pokud to bude vůbec nutné. Velice důležité je v této souvislosti množství kyseliny chlorovodíkové v žaludku a pokud by se netvořila, je nutné ji dodávat.