Alopat : nechapem tvojim argumentom.... To, ze kulturisti uzivaju na noc kazein znamena, ZE JE TO ZDRAVE ??? Kulturisti striedaju objemovku (= zer co chces) s dietami (ryza a kuracie prsia, zelenina a kuracie prsia...ZIADEN TUK, alebo absolutne minimum tuku)... Kulturistika NIE JE o zdravej vyzive...Ja sa nevenujem kulturistike, ale posilnovaniu. A uz vobec nie sutaznej kulturistike.
Tvaroh (plny kazeinu, to je vlastne takmer len kazein...) je dobry bullshit... Hlavne ten PASTERIZOVANY, alebo "UHT"...Myslis, ze aky tvaroh konzumuje 99,9% z tych kulturistov co jedia tvaroh ? PASTERIZOVANY, UHT...A este od kravy, ktora nevidela travu/seno, a mozno ani slnko...
Stale chces pisat o kulturistoch ako o tych, "co vedia co je dobre" ?
Bryndzu som uz nejedol takmer 2 mesiace... Kupim si ju tento tyzden, a zaradim 250g raz za 2 tyzdne. Z dovodu väcsej pestrosti jedal. Lenze ty ani nerozlisujes medzi kazeinom z mlieka (aj tu ie velky rozdiel medzi surovym, pasterizovanym a UHT), a PREDTRAVENYM (mliecnymi bakteriami, atd) jazeinom v bryndzi a dobre dozrerom kefire. Tak ci tak, pokial viem, mlieko (a vyrobky z neho) obsahuje vela esterogenu. Neviem na aku zlozku (makronutrient) je esteogen v mlieku naviazany, viem vsak, ze privela vapniku sice zahustuje kosti, no väcsia hustota kosti NIE JE VZDY VYHODOU.
Nid som ani proti bryndzi, ani proti kefiru ci jogurtu (ak je vsstko surove a z kvalitneho mlieka), ale rozhodne tieto potraviny nie su nevyhnutne pre zdravie. Nevyhnutne su LEN TAM, kde je k dispozicii malo mäsa a malo ryb, malo vajec... NIKDE INDE. O opaku ma nepresvedcis. Tsn kto moze mat ja stole kazdy den dostatok mäsa, aspon raz tyzdenne dobru porciu ryb, a aspon 2-3 kvalitne vajicka denne (ja mam 6), ten bryndzu, kefir, syry (ani tie najlepsej kvality a surove) NEPOTREBUJE. Ak ma maslo (denne zjem 125g suroveho masla od kravy pasucej sa na luke), uz DUPLOM nepotrebuje mliecne bielkoviny...