Jarda píše:
Většinou jde o virové záležitosti, které reagují na změny pH velice dobře, jako například bradavice, které při správném pH prostě zmizí a nemusíte je dále řešit, což jak uznáte je o dost lepší řešení než nesmyslné operace a vypalování dusíkem, které stejně nic neřeší a problém stále recidivuje.
Barometr?
Slavek Krepelka napsal(a):
Už to slyším: "Blbá bradavice, na tu je spousta účinných přípravků". Je. Jenže, povrchový přípravek odstraní sice bradavici, ale otázka je, jestli odstraní taky tu plíseň z těla. Ono je to jak podhoubí a houba. Do houby, zvláště pak mochomůrkovité (včetně tří druhů jedlých a dvou z nich výtečných), spousta pitomců kopne. Ona samozřejmě zmizí, ale to podhoubí tam dříme a za týden, měsíc, za rok, dva, tři, je tam zase mochomůrka a možná 2, 3, 10.
Takže, v podstatě jsem si z ní udělal barometr plísňové infekce v těle a jejích reakcí na kde co a naposledy HCl. Nemyslím si sice, že její smrtelnost je naprosto representativní pro jiné plísně, co se týká času nutnému k zahubení, ale je to přeci jenom dost odolná houbička a alespoň je na ní vidět, co se s plísněma v těle děje. Moc se mi to líbilo. Takže, bradavice původně jako čočka, je jak zrnko máku, a kdo ví, jak dlouho ještě přežije, ale moc jí nedávám.
Hanka píše:
To děláš moc dobře, Slávku. Když jsem před několika lety navštěvovala kurz..., lektorka nám mimo jiné radila, abychom si našli na těle nějakou takovou "pohyblivou" bradavičku či znamínko, a občas na ni koukli, jak se chová - když se zvětšuje, naše kondice se zhoršuje. Nejlepší je, když má tendenci se ztrácet. Je to výborný barometr.