Menma21 píše:
Zdravím, diky za odpovede, pečenovu a črevnu očistu som robil, zatial len hrube črevo no plánujem aj šhanku spraviť. To som zvedavý ako zareaguje moje telo. Propolis som v minulosti užíval ale na iný problém na bolesti s ušami to ma pravdepodobne rovnaku pričinu ako tie problémy s močením a to tenke črevo, ale istý si fakt niesom. Poslednu dobu ma moc nebolia čo som rád. Plánujem už nabehnuť na tu nadobličkovu stravu - low carb + žiadne pečivo a lepok, teda maximalne v osvesných vločkách, chcem sa spýtať už ked sme pri fermentovaných potravinach atd.. dá sa fermentovať pohánka? Včera som to namočil do vody zajtra to planujem jest, neviem či sa to ma nejak namáčať atd. len som to chcel zbavit pripadných antinutrientov.. ešte neviem s čím idem jedávať tieto potraviny, viem len to že to budem kombinovat s tukmi a možno nejaka zelenina no bielkoviny ma nenapadaju žiadne a delená strava hovorí že s bielkovinami by sa mala len zelenina kvoli PH žaludku.. ale to potom zase budem ničit nadobličky tým že nemam cukor v tele a budu musiet produkovat kortizol. Napadá ma jedine syr, možno tvaroh aj to neviem s čím ale mäso vôbec. Inak som si všimol že sacharidova strava somna robí pažravca.. prejedám sa a jem nekvalitné kraviny.. ďakujem za pomoc. Koreň pupavy mam doma to je fajn na trávenie myslím.
Mnohokrát jsem zde psal že ovesné vločky jsou sajrajt tedy ty bych určitě nejedl pokud si je sám nevyrábíte přímo ze zrna těsně před spotřebou. Fermentovat se dá prakticky vše existují i knihy a jednu velice dobrou jsem sem dával tak se podívejte. Pohanka je z pohledu stravování totéž co třeba rýže, tedy vše co jde kombinovat s rýží jde kombinovat i s pohankou. Sama o sobě obsahuje na rozdíl od rýže i poměrně dost bílkovin tedy jde o poměrně komplexní potravinu. Přidávat k ní sýr asi bude chuťově v pohodě nicméně sýr zahleňuje a mnoha lidem rozhodně nelze sýry doporučit, to raději nějaké kvalitní ryby.